More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠερίπατος Βιβλίου 2023 με δεκάδες δράσεις σε όλη την Ελλάδα (δείτε τες...

    Περίπατος Βιβλίου 2023 με δεκάδες δράσεις σε όλη την Ελλάδα (δείτε τες όλες)

    Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου διοργανώνει στις 22 Απριλίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου τον Περίπατο Βιβλίου, στον οποίο συμμετέχουν 63 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, καθώς και εκδοτικοί οίκοι. Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

    photo www.greekbookday.gr

    Η 23η Απριλίου καθιερώθηκε από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, καθώς αυτή τη μέρα έφυγαν από τη ζωή δύο από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας: ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

    Πρόκειται για μία δράση που έχει πλέον καθιερωθεί και προσφέρει την ευκαιρία στους  βιβλιόφιλους να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και δρώμενα, να γνωρίσουν συγγραφείς και να συνομιλήσουν μεταξύ τους.

    Στον ιστόποτο https://www.greekbookday.gr/ekdilwseis-category-69.html θα βρείτε όλες τις εκδηλώσεις ανά γεωγραφικό διαμέρισμα με αναλυτικές πληροφορίες, ώρα και τόπο της δράσης.

    Στην Αθήνα ο Περίπατος θα περάσει μέσα από συμμετέχοντα βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες, τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας της Αττικής, με τις εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ.

    Στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τον Βόλο, το Γαλαξίδι, την Ελευσίνα, τη Ζάκυνθο, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, τη Λάρισα, τη Λευκάδα, τα Μέγαρα, το Μεσολόγγι, την Ορεστιάδα, τον Πύργο, τη Σύρο, τα Χανιά και άλλες πόλεις που θα μπουν αυτές τις μέρες στη δράση διοργανώνονται εκδηλώσεις βιβλίου με γνωστούς και αγαπημένους πεζογράφους, ποιητές και μεταφραστές, οι οποίοι θα υποδέχονται το κοινό.

    Η Βιβλιοθήκη της Βουλής ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται το κοινό σε χώρους εργασίας και φύλαξης των πολύτιμων και σπάνιων θησαυρών της, ενώ παράλληλα η Βιβλιοθήκη της Βουλής, με τα τμήματά της που στεγάζονται στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο συμμετέχει στη διοργάνωση, με ξεναγήσεις στον χώρο, τις συλλογές και τις υπηρεσίες της.

    Σε μια πρωτοβουλία ύψιστης συμβολικής σημασίας, το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί με το λογότυπο της δράσης κατά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου, δίνοντας το μήνυμα ότι το βιβλίο και η ανάγνωση αποτελούν τη βάση της παιδείας και της δημοκρατίας.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular