More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Ένα παιχνίδι με Κανόνες, της Μαρίας Αγγελίδου

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Ένα παιχνίδι με Κανόνες, της Μαρίας Αγγελίδου

    Το ELNIPLEX προδημοσιεύει ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Ένα παιχνίδι με Κανόνες» της Μαρίας Αγγελίδου (εικονογράφηση Κατερίνα Βερούτσου) που κυκλοφορεί στις 5 Μαΐου από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 10+ Λογοτεχνία για παιδιά

    Μ’ αρέσει ο κανόνας που διορθώνει το συναίσθημα. Μ’ αρέσει το συναίσθημα που διορθώνει τον κανόνα.
    Ζωρζ Μπρακ

    Σ’ αυτό το βιβλίο είναι μαζεμένες ιστορίες ανθρώπων άγνωστων, που δεν τις πρόσεξε, δεν τις άκουσε, δεν τις αφηγήθηκε ποτέ η μεγάλη Ιστορία. Οι άνθρωποι αυτοί, άντρες και γυναίκες, νέοι, γέροι και παιδιά, Τούρκοι, Εβραίοι, Ρωμιοί και Φράγκοι, που έζησαν και αγάπησαν και φοβήθηκαν την Εποχή των Μεγάλων Επαναστάσεων, των Μεγάλων Αλλαγών… όλοι τους, ο καθένας με τον δικό του μικρό τρόπο, στο δικό του μικρό μέτρο, δείχνουν πώς ήταν οι καιροί και η ζωή των ανθρώπων τότε, δείχνουν τους κανόνες που όριζαν τις κινήσεις και τις σκέψεις, τους φόβους και τις ελπίδες τους. Και όλοι μαζί δείχνουν πώς οι κανόνες, μικροί και μεγάλοι, άλλαξαν.

    Πώς άλλαξαν νόημα ακόμα κι έννοιες θεμελιώδεις για την ανθρώπινη ύπαρξη, για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Έννοιες όπως η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, η ΣΚΛΑΒΙΑ, ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, η ∆ΟΥΛΕΙΑ και η ΑΓΟΡΑ, το ΤΑΞΙ∆Ι και η ΟΜΟΡΦΙΑ. Έννοιες τρομερές, όπως η ΩΡΑ και η ΣΤΙΓΜΗ. Και η ΣΙΩΠΗ.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

    Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία και λογοτεχνία στην Αθήνα και στη Ζυρίχη. Ασχολείται µε τη λογοτεχνική μετάφραση και έχει μεταφράσει πάνω από 500 βιβλία, τα μισά από τα οποία είναι για παιδιά. Έχει διασκευάσει για το παιδικό αναγνωστικό κοινό Σαίξπηρ και Μολιέρο, Δάντη και Θερβάντες, Μέλβιλ, Γκολντόνι κ.ά. Για τις μεταφράσεις της έχει βραβευτεί τρεις φορές από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας και την ΙΒΒΥ. Ασχολείται επίσης µε τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

    Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν: Ιστορίες που τις είπε ο πόλεμος (Βραβείο Κύκλου Παιδικού Βιβλίου)• Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα (Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Γνώσεων) • Ιστορίες που τις είπε ο δρόμος (Βραβείο Κύκλου Παιδικού Βιβλίου) • Ιστορίες που τις είπε η αγορά • Ιστορίες που τις είπε το φως • Ιστορίες που τις είπε η πέτρα • Η τρίτη μάγισσα • Άθλοι του Ηρακλή 1 • Άθλοι του Ηρακλή 2.

    Η Κατερίνα Βερούτσου γεννήθηκε στην Πάτρα Αχαΐας. Μεγάλωσε στη Βόρεια Αμερική και σπούδασε ζωγραφική στο Concordia University of Montreal. Εργάζεται ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 150 εκπαιδευτικούς και λογοτεχνικούς τίτλους. Είναι κάτοχος του Κρατικού Βραβείου Εικονογράφησης 2009, για το βιβλίο Νεράιδα στο Έλατο. Έχει επίσης βραβευτεί από τον Κύκλο του Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου για την εικονογράφηση στο βιβλίο Το ταλέντο του Ήλιου το 2010 και στο βιβλίο Είναι κάτι που μένει το 2014. 

    Προδημοσίευση: Διαβάστε τις πρώτες σελίδες

    Πατήστε το εικονίδιο Full Screen για ανάγνωση σε πλήρες μέγεθος.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ένα παιχνίδι με Κανόνες
    Συγγραφέας: Μαρία Αγγελίδου
    Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 5 Μαΐου 2022
    Σελίδες: 144
    Μέγεθος: 14,5 Χ 21
    ISBN: 978-618-03-2618-5

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular