More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΡομπέν των δασών & Το βιβλίο της ζούγκλας, του Τζερόνιμο Στίλτον (διασκευή...

    Ρομπέν των δασών & Το βιβλίο της ζούγκλας, του Τζερόνιμο Στίλτον (διασκευή κλασικής λογοτεχνίας)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Εκείνη τη στιγμή όμως αντήχησε πάλι το κέρας και από τα φυλλώματα ξεπήδησαν οι τοξότες του Ρομπέν, που σημάδευαν με τα τόξα τους στρατιώτες. Ο επίσκοπος και οι φρουροί του κατάλαβαν αμέσως ότι είχαν πέσει σε παγίδα.

    Μικροπληροφορία: Ο Robin Hood είναι αρχετυπικός ήρωας της αγγλικής μεσαιωνικής εποχής, επιφορτισμένος με τον θρύλο να αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος των φτωχών. Η εκδοχή του Χάουαρντ Πάυλ Merry Adventures of Robin Hood αποτελεί μια από τις πλέον δημοφιλείς για παιδιά.

    Το The Jungle Book (1894) του κορυφαίου Ράντγιαρντ Κίπλινγκ έγραψε τις ιστορίες του βιβλίου κατά την περίοδο όπου ζούσε στο Βερμόντ. Το 1895 ακολούθησε και Δεύτερο βιβλίο της Ζούγκλας.

    Περί τίνος πρόκειται

    Πέμπτο και έκτος βιβλίο της σειράς του Τζερόνιμο Στίλτον με διασκευές κλασικών λογοτεχνικών έργων, μετά τα Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, Το Νησί των ΘησαυρώνΕίκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα και Οι τρεις σωματοφύλακες.

    Δύο νέα κλασικά διαμάντια της παγκόσμιας λογοτεχνίας από τον Τζερόνιμο Στίλτον που τα μεταποιεί για να τα συστήσει στους μικρότερους αναγνώστες και προφανώς να αποτίσει έναν φόρο τιμής.

    Ρομπέν των δασών, ίσως ο πιο διάσημος κλέφτης, με ειδική ηθική, στον κόσμο και Το βιβλίο της ζούγκλας με τις περιπέτειες του αγαπημένου στα παιδιά Μόγλη.

    Ο Τζερόνιμο παίρνει τις ιστορίες τους, τις βάζει στο μικροσκόπιο, τις κάνει κτήμα των ποντικών του, δίχως να τις αλλοιώνει στο βασικό τους πνεύμα, δημιουργώντας μια συνάντηση των αξιών του Στίλτον με τις αξίες του Ρομπέν των Δασών και του περιβάλλοντος του Μόγλη.

    Δεν πρόκειται για κλασικές διασκευές όπου συντομεύεται το κείμενο και διατηρούνται τα βασικά επεισόδια, αλλά για επαναπροσεγγίσεις με τον Στίλτον και τους συνοδοιπόρους του ενεργούς μέσα στον βασικό ιστό των ιστοριών, οι οποίες όμως διατηρούνται με… ποντικίσιο πρόσημο.

    Διασκεδαστική προσέγγιση, με τη δύναμη του Στίλτον στο χιούμορ, την εικονογράφηση, την ένταση, τον ρυθμό, την καταιγιστική πλοκή.

    Ο Τζερόνιμο Στίλτον, ο ιδανικός για παιδιά με μέτρια ή κακή σχέση με το διάβασμα!

    Ελιζαμπέτα Ντάμι, συνέντευξη στο ELNIPLEX, 9 Μαΐου 2020

    Πολλές, διαφορετικές, χρωματιστές γραμματοσειρές, σπιρτόζικη εικονογράφηση, πλούσια text bubbles, χάρτες, πληροφοριακά κείμενα, γλωσσάρια. Όλα αυτά ντύνουν τον Τζερόνιμο…

    Ο πατέρας μου ήταν εκδότης παιδικών βιβλίων και μου εξήγησε την αναγκαιότητα να επικοινωνούν τα παιδιά όχι μόνο με λέξεις αλλά και με εικονογράφηση. Προσωπικά μου αρέσει να επικοινωνώ όχι μόνο με το κείμενο αλλά και με τα γραφικά εφέ. Μου αρέσει να δημιουργώ ένα φιλικό προς τα παιδιά περιβάλλον ανάγνωσης. Σκέφτηκα, αν έπρεπε να διαβάσω δυνατά το κείμενο στα παιδιά, ποιες λέξεις θα υπογράμμιζα με ειδικό χρώμα στην φωνή μου; Αυτές τις λέξεις επιλέγω να χρωματίζω και στο κείμενο.

    INFO

    Για να ανακαλύψεις τις περιπέτειες του Τζερόνιμο Στίλτον και των φίλων του, μπες στην ιστοσελίδα του: http://www.geronimostilton.com/

    Τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα του Στίλτον τα γνωρίζετε όλοι. Για όποιον τυγχάνει πρώτη φορά να συναντιέται μαζί του, διαβάστε το κατατοπιστικό άρθρο μας εδώ και γνωρίστε τον σπουδαίο κόσμο αξιών του Τζερόνιμο.

    Για αναγνώστες από 8-8,5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Κέδρος.

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Ταξίδι στο βασίλειο της φαντασίας (8): Το χρονόμετρο της χώρας του χρόνου
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    Οttavo Viaggio nel Regno della Fantasia

    Συγγραφέας:

    Τζερόνιμο Στίλτον

    Εικονογράφος:

    Danillo Barozzi, Silvia Bigolin, Carla de Bernardi, Archivio Piemme

    Εκδόσεις:

    Κέδρος, Ιούνιος 2023

    Μετάφραση:

    Γιώργος Κασαπίδης

    Επιμέλεια:

    Αναστασία Παπασταθοπούλου

    Σελίδες:

    392

    Μέγεθος:

    14 Χ 18,5

    ISBN:

     978-960-04-5347-8

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular