More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΣιρανό, Ο ποιητής με τη μεγάλη μύτη (διασκευή: Τάι- Μαρκ λε Ταν,...

    Σιρανό, Ο ποιητής με τη μεγάλη μύτη (διασκευή: Τάι- Μαρκ λε Ταν, εικ.: Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ)

    Ο Σιρανό είναι ένας μεγάλος ποιητής με πολύ μεγάλη μύτη. Όλοι τον κοροϊδεύουν γι’ αυτό. Γρήγορα μαθαίνει να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Γίνεται πολύ έξυπνος και πολύ δυνατός. Είναι ερωτευμένος με την ξαδέλφη του, τη Ρωξάνη, αλλά δεν τολμάει να της το πει…
    Η Ρωξάνη, με το κατακόκκινο φουστάνι,  είναι πάρα πολύ όμορφη και ερωτευμένη με κάποιον άλλο, τον Κριστιάν, που είναι πολύ όμορφος, αλλά πολύ χαζός. Είναι κι αυτός ερωτευμένος με τη Ρωξάνη, αλλά δεν τολμάει να της το πει…
    Η Ρωξάνη αγαπάει πολύ και μόνο την ποίηση.

    Η μεγάλη αγάπη ενός μοναδικού ποιητή, που δεν τόλμησε να την εξομολογήσει ποτέ, λόγω μιας εξωτερικής, σωματικής του ατέλειας.

    Ο Σιρανό, ο μεγάλος αυτός, μοναδικός ποιητής, με την απέραντη φαντασία και ομορφιά ψυχής, έρχεται αντιμέτωπος με την καθημερινή σκληρή συμπεριφορά των συνανθρώπων του. Η μεγάλη του μύτη, το εμφανισιακό του «ελάττωμα», αποτελεί την αιτία κοροϊδίας και στιγματισμού από τον περίγυρό του. «Ο ποιητής με τη μεγάλη μύτη». Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, μαθαίνει γρήγορα να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Γίνεται πολύ έξυπνος και πολύ δυνατός. Είναι, όμως, δυστυχισμένος. Το εξωτερικό χαρακτηριστικό του γνώρισμα, η «ατέλειά» του, τον αποθαρρύνει και τον αποτρέπει από το να ομολογήσει το μεγάλο του έρωτα στην αγαπημένη του πανέμορφη Ρωξάνη. Αποφασίζει, λοιπόν, να βοηθήσει τον Κριστιάν να ζήσει αυτό που εκείνος δεν τολμά. Του χαρίζει τη φωνή του, την καρδιά του και την ποίησή του και έτσι παρασιτικά ζει και εκφράζει την ανιδιοτελή, απόλυτη αγάπη του. Η Ρωξάνη και ο Κριστιάν παντρεύονται. Και ο χρόνος περνά. Έρχεται ο πόλεμος. Ο Σιρανό γράφει γράμματα με την υπογραφή του Κριστιάν. Ο Κριστιάν πεθαίνει. Η Ρωξάνη ζει σε μοναστήρι. Ο Σιρανό γερνάει…

    Μια αγάπη χωρίς αντίκρισμα. Ένας έρωτας χωρίς ανταπόδοση. Μια αιώνια πίστη. Μια μεγάλη ψυχή. Μια ζωή μέσα στην παρανόηση. Ένας ανεκπλήρωτος πόθος.
    Θλιβερή, συγκινητική ιστορία με μόνο σημείο λύτρωσης στο τέλος. Η εκπληκτική εικονογράφηση εντείνει την συναισθηματική ατμόσφαιρα της ιστορίας.
    Απόλυτη ηρεμία, ρομαντισμός και ξέχειλη μελαγχολία ξεπηδά μέσα από τις μοναδικές, ιδιαίτερες εικόνες της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ. Σε θερμές, σκούρες αποχρώσεις και με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί σε όλο το βιβλίο δίνεται μια θεατρική αίσθηση. Κάθε εικόνα της και ένας πίνακας ζωγραφικής που αγκιστρώνει τη στιγμή, την κίνηση, το συναίσθημα. Ζωγραφιές που αγγίζουν την ψυχή, εκφράζουν έντονα συναισθήματα και προκαλούν τη συγκίνηση.

    Μια εξαιρετική διασκευή της ιστορίας του κλασικού θεατρικού έργου «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόντ Ροστάν που σίγουρα αξίζει να διαβάσετε μεγάλοι και μικροί… Γιατί είναι ένα βιβλίο που πετυχαίνει άψογα το συνταίριασμα της ποίησης με τη λιτή αφήγηση και του παραμυθιού μέσα από μία ρεαλιστική, αλλά ταυτόχρονα απόλυτα ρομαντική ιστορία.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Σιρανό, Ο ποιητής με τη μεγάλη μύτη
    Βασισμένο στο έργο του Εντμόν Ροστάν Σιρανό ντε Μπερζεράκ
    Διασκευή: Τάι- Μαρκ λε Ταν
    Εικονογράφηση εξωφ. Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2015
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-455-996-1

     

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular