More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαιδευτικά ΝέαΣχολεία και πανεπιστήμια κλειστά μέχρι 10 (δηλαδή μέχρι 27) Απριλίου περιμένουμε αύριο

    Σχολεία και πανεπιστήμια κλειστά μέχρι 10 (δηλαδή μέχρι 27) Απριλίου περιμένουμε αύριο

    Όπως είχαμε ενημερώσει υπεύθυνα στο ELNIPLEX ήδη από την δεύτερη κιόλας μέρα που έκλεισαν τα σχολεία, κάνοντας απλή ανάγνωση της πραγματικότητας σε ένα άρθρο που διαβάστηκε πάνω από 37 χιλιάδες φορές, τα σχολεία αναμένεται να παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 Απριλίου, όταν και κλείνουν για Πάσχα εκ νέου, καθώς τα κρούσματα στην Ελλάδα πληθαίνουν και ήδη είχαμε 3 νεκρούς μέσα στο τελευταίο 24ωρο ενώ είναι θέμα χρόνου και η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εικόνες που είδαμε σήμερα στα διόδια της Ελευσίνας με τους “εκδρομείς” να φεύγουν κατά χιλιάδες στις επαρχίες δημιουργώντας πιθανότατα και εκεί κρούσματα.

    Πριν λίγο το alfavita.gr ανακοίνωσε πως αύριο, Σάββατο 21 Μαρτίου, αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία προβλέπεται η παράταση της αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

    Αναμένουμε το τυπικό σκέλος του πράγματος που ήταν φως φανάρι ότι θα συμβεί από την παγκόσμια εξέλιξη της πανδημίας που δείχνει πως δε θα είναι υπόθεση λίγων εβδομάδων.

    Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 27 Απριλίου μόνο αν η κατάσταση έχει εκτονωθεί προς το καλύτερο. Εκτίμησή μας είναι πως και πάλι πρόκειται για μια κατάσταση 50-50. Και μην ξεχνάτε ότι το τραύμα που θα αφήσει αυτή η ιστορία σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το κλείσιμο των σχολείων.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular