More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤέλεια μέρα για Χριστούγεννα, της Σούζαν Λανγκ (εικ.: Μαξ Λανγκ)

    Τέλεια μέρα για Χριστούγεννα, της Σούζαν Λανγκ (εικ.: Μαξ Λανγκ)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 5-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Να γιορτάσω; Εγώ; Δεν έχω καμία όρεξη να γιορτάσω, είπε ο Τζιμ.

    Τρίτη -καλοφτιαγμένη- ιστορία για τον αξιαγάπητο πίθηκο Τζιμ που μετά τα νεύρα και την κακοδιαθεσία για πάρτι, τώρα επεκτείνεται και στα Χριστούγεννα.

    Περί τίνος πρόκειται

    Ο Τζιμ ο πίθηκος δεν είχε καμία όρεξη για γιορτές. Και τώρα έβρεχε. Πολύ. Έψαχνε κάτι να φάει. Βρήκε μια μπανάνα. Άγουρη. Την πετάει κάτω. Ο καιρός χάλια, οι μπανάνες χάλια, τα πάντα. “Τι να γιορτάσεις!;”

    Μα είναι η πιο γιορτινή εποχή του χρόνου για όλους. Εκτός από τον Τζιμ που δεν έχει όρεξη ούτε για τραγούδια ούτε για συνταγές και δώρα, ούτε για θετικές ενέργειες. Όλα είναι χάλια, λέμε. Και πώς να μην είναι όταν έχεις συνεχώς παράπονα;

    Εστιάζοντας

    Ο αξιαγάπητος πίθηκος της Τέλειας μέρας για νεύρα (και για πάρτι εδώ) επιστρέφει με μια ιστορία απολύτως βγαλμένη από την κατήφεια του. Και για να μην παρεξηγηθούμε, ο Τζιμ είναι ένας από τους χιλιάδες που δεν συμπαθούν τα Χριστούγεννα, τις γιορτές, τις επετείους και όλες τις ημέρες της υποχρεωτικής ευτυχίας και χαράς. Είναι πολλοί αυτοί που δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτή την επιδρομή της υποχρεωτικότητας, οπότε καθετί γιορτινό ή χαρούμενα πομπώδες τους προκαλεί αμηχανία. Ο Τζιμ, λοιπόν, εκφράζει συνολικά αυτό το πνεύμα, αυτή την ομάδα ανθρώπων, η οποία σαν άλλος Σκρουτζ, δίχως τη φιλαργυρία ως πρόσημο, αισθάνεται τα στολίδια, τα δώρα, τα λαμπιόνια και όλη αυτή την ατμόσφαιρα ως μια περιττή λαγνεία που δεν μπορεί να συμμεριστεί, να μοιραστεί, να συμμετέχει.

    Εκεί, έρχεται και πάλι ο φίλος του ο Νόρμαν και μέσα από την τυχαιότητα μιας… κοιλιακής διαταραχής, ενός τσαγιού με δυόσμο και μιας ματιάς που σηκώθηκε και δεν έσκυψε ξανά, προκύπτει μια άλλη προσέγγιση και στα Χριστούγεννα και ως στάση ζωής. Όσο περισσότερο οχυρώνεσαι κάτω από ένα πρόβλημα, τόσο περισσότερο παύεις να βλέπεις την ομορφιά γύρω σου. Όσο περισσότερο στέκεσαι σε όσα σου πάνε στραβά, στα παράπονα που έχεις από τους άλλους ή από την τύχη σου την ίδια, τόσο περισσότερο χάνεις τις ευκαιρίες να βιώσεις κάτι όμορφο.

    Η Σουζάν και ο Μαξ Λανγκ συνθέτουν μια ακόμα επιτυχημένη ιστορία συναισθημάτων και αναδιάταξης του τρόπου που βλέπεις τη ζωή μέσα από το γκρι φακό του αρνητισμού και της γκρίνιας. Ο Τζιμ αλλάζει. Και προτείνει να αλλάξουμε μαζί του: εστίασε στο καλό και το όμορφο γύρω σου. Θα μικρύνουν οι κακές στιγμές.

    Στην εικονογράφηση υπερισχύουν στο μεγαλύτερο μέρος οι πιο βαριές αποχρώσεις, το γκρι και οι κοντινοί του συγγενείς, ενώ δεν παύουν τα λευκά φόντα που αρέσουν πολύ στον εικονογράφο.

    Για αναγνώστες από 4-4,5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Τέλεια μέρα για Χριστούγεννα
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    Oh, No! Christmas

    Συγγραφέας:

    Suzanne Lang

    Εικονογράφος:

    Max Lang

    Εκδόσεις:

    Παπαδόπουλος, Σεπτέμβριος 2023

    Μετάφραση:

    Γιώργος Τσακνιάς

    Επιμέλεια-Διόρθωση:

    Αντωνία Κιλεσσοπούλου

    Σελίδες:

    40

    Μέγεθος:

    24,5 Χ 24,5

    ISBN:

    978-960-48-4945-1

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular