More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο15-18+ ετώνΤίποτα περισσότερο, της Άννα Τοντ (μετ.: Μαρία Ακριβάκη)

    Τίποτα περισσότερο, της Άννα Τοντ (μετ.: Μαρία Ακριβάκη)

    Είναι από την πλέον ευπώλητες συγγραφείς παγκοσμίως. Το Cosmopolitan την χαρακτήρισε το μεγαλύτερο λογοτεχνικό φαινόμενο της γενιάς της (γεννημένη το 1989 η κυρία Τοντ). Οι κριτικοί αλλά και οι αναγνώστες έχουν διχαστεί μαζί της. Άλλοι αγαπούν την απλότητά και τον τρόπο με τον οποίο αγγίζει τη νεολαία, άλλοι την θεωρούν ρηχή, τίποτε το ιδιαίτερο λογοτεχνικά.

    Σίγουρα δεν πρόκειται να διαβάσετε ούτε Ντοστογιέφσκι ούτε Καζαντζάκη με την Τοντ, και δεν είναι αυτός ο σκοπός όταν διαβάζουμε κάτι. Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική φόρμα συγγραφής, έναν πιο απλό τρόπο γραφής που δίνει σημασία στα γεγονότα, δεν υπεραναλύει τους χαρακτήρες και το ψυχολογικό υπόβαθρό τους, αλλά εξελίσσει καλά τις ιστορίες της και κρατά το ενδιαφέρον των ανάλαφρων αυτών ιστοριών ενηλικίωσης, αγάπης και ερωτικών τριγώνων.

    “Ζωή, έρωτας και ενηλικίωση στη Μεγαλούπολη”. Πολύ σωστά το τοποθέτησε σε μισή πρόταση ο εκδοτικός οίκος. Αυτό ακριβώς είναι το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέα της περίφημης τριλογίας After. Μια ιστορία ενηλικίωσης ενός νέου σε μια μεγαλούπολη με φόντο σπουδές, έρωτες, συναισθηματικά αδιέξοδα και άλλες δύσκολες επιλογές. Ένα πιο ώριμο και πιο ατμοσφαιρικό Μπέβερλι Χιλς του 2020 μπορώ να το χαρακτηρίσω.

    Είναι η ιστορία του Λάντον Γκίμπσον, δευτεροετούς στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, που εγκλιματίζεται δύσκολα στην μεγαλούπολη, καθώς μεγάλωσε σε ένα μικρότερο μέρος και του λείπει μια από τις καλύτερές του φίλες, η μητέρα του, οι φίλοι του, όλα όσα έκανε εκεί. Ωστόσο έχει κοντά του την φίλη του την Τέσα με την οποία μοιράζονται ένα διαμέρισμα στο Μπρούκλιν κι αυτό τον παρηγορεί. Βρίσκει μία δουλειά, προσπαθεί να γίνει ένας κανονικός άνθρωπος που πληρώνει τις υποχρεώσεις του, με κοινωνική συνείδηση και ευθύνες, ενώ παράλληλα απολαμβάνει τη φοίτηση στη σχολή του και συναντά περιστασιακά τυχαία την πρώην του, την Ντακότα, για χάρη της οποίας επέλεξε το εν λόγω πανεπιστήμιο πριν τον παρατήσει δίχως να τον ενημερώσει.

    Η ζωή του Λάντον είναι ένα τεράστιο χάος, σαν αυτό της Νέας Υόρκης, που χρειάζεται πολύ κόπο για να μπει σε σειρά. Κι όσο περνά ο καιρός, το χάος της Νέας Υόρκης γίνεται τόσο εθιστικό όσο το χάος της προσωπικής ζωής του Λάντον, που μπλεγμένος σε ένα παράξενο ερωτικό τρίγωνο, βρίσκει καταφύγιο στην Τέσα που ακούει τον κόμπο του. Υπάρχει λύση σε αυτόν τον γόρδιο δεσμό που έχει κυκλώσει τη ζωή του Λάντον στην αχανή μεγαλούπολη;

    Δε θα συμφωνήσω με τους επικριτές της Τοντ. Χωρίς να έχω καμία διάθεσηνα αποθεώσω το βιβλίο και την αξία της, θα πω ότι γράφει καλά τις ανάλαφρες ιστορίες τις οποίες επιλέγει και για το κοινό, τους νέους που δεν διαβάζουν τρελά και πολύ συχνά, στο οποίο απευθύνεται.

    Έντεκα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως έχει πουλήσει με τα προηγούμενα βιβλία της.

    Εκδόσεις Λιβάνη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τίποτα περισσότερο,
    Τίτλος πρωτοτύπου: Nothing More
    Συγγραφέας: Άννα Τοντ
    Σειρά: Εφηβική βιβλιοθήκη
    Μετάφραση: Μαρία Ακριβάκη
    Εκδόσεις: Λιβάνη, Οκτώβριος 2019
    Γλωσσική επιμέλεια: Μαρία Οικονομίδου
    Σελίδες: 320
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-14-3479-7

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular