More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤαξίδι στον χρόνο με τον Τζερόνιμο Στίλτον: στην αρχαία Ρώμη και στους...

    Ταξίδι στον χρόνο με τον Τζερόνιμο Στίλτον: στην αρχαία Ρώμη και στους Μάγια!

    Διαβάζεται σε 4′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 7-12) – Βιβλίο σειράς περιπέτειας και γνώσεων

    Μάγια – αυτόχθονες κάτοικοι της Μεσοαμερικής. Οι ίδιοι δεν χρησιμοποιούσαν τον όρο Μάγια, καθώς δεν είχαν την αίσθηση κάποιας κοινής ρίζας. Σήμερα ζουν στο νότιο Μεξικό (πολιτείες Γιουκατάν, Τσιάπας, Καμπέτσε κ.α.), την Γουατεμάλα, το Μπελίζ, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα. Οι κύριες γλώσσες Μάγια είναι η Γιουκατέκ, η Κέκτσι, Κιτσέ, Μαμ και άλλες.

    Δύο νέα βιβλία στη σειρά Ταξίδι στον χρόνο έχουμε την τύχη να δούμε τις πρώτες μέρες του 2021 από το παγκόσμιο εκδοτικό και λογοτεχνικό φαινόμενο του Τζερόνιμο Στίλτον. Πρόκειται για τα βιβλία Ένας αγώνας προς τιμήν του αυτοκράτορα και Ο θησαυρός των Μάγια που μας ταξιδεύουν στους πολιτισμούς της αρχαίας Ρώμης και των Μάγια της κεντρικής Αμερικής. Με το χιούμορ, την σπιρτάδα, το γρήγορο κείμενο, την πολλή γνώση, τις ξεχωριστές αξίες που αναδύονται, τη φαντασία που χαρακτηρίζουν κάθε βιβλίου του Στίλτον. Όλα στο πολύ.

    Η σειρά μας μεταφέρει σε μακρινές εποχές και σπουδαίους πολιτισμού χάρη στη μηχανή του φίλου του Τζερόνιμο καθηγητή Βολτ. Μετά την αρχαία Αίγυπτο, την εποχή των δεινοσαύρων και τον Μεσαίωνα, είναι η σειρά για… Ρώμη, με τη νέα μάλιστα εφεύρεση του καθηγητή Βολτ, τη Σολάρια, μια αλλόκοτη καθρεφτένια σφαίρα που τρέχει με ταχύτητα τρεις φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός. Με τη Σολάρια και το μυστηριώδες Υπερ-ο Τζερόνιμο θα βρεθεί στην αρχαία Ρώμη του 45 π.Χ. Ο μύθος του Ρώμου και του Ρωμύλου, οι χαρακτηριστικές ενδυμασίες ανδρών και γυναικών, οι δρόμοι και η αγορά, οι οικίες, τα ψηφιδωτά, οι θέρμες, οι διατροφικές συνήθειες, η διασκέδαση, τα ανέκδοτά τους, οι θεότητες, οι αυτοκράτορες, οι σκλάβοι, η ελευθερία και πολλές ακόμα παράμετροι της ζωής των Ρωμαίων. Έτσι λοιπόν θα βρεθούμε μαζί με τον Τζερόνιμο σε συμπόσιο, σε ρωμαϊκή βίλα, σε λουτρά και θα γευματίσουμε με έναν… Ιούλιο Καίσαρα! Και επειδή η Ελιζαμπέτα Ντάμι, η συγγραφέας του Τζερόνιμο, δεν αφήνει ποτέ γυμνές βαθύτερων αξιών τις ιστορίες της, θα ζήσουμε την προσπάθεια του Τζερόνιμο να σώσει έναν σκλάβο προτού πουληθεί στο σκλαβοπάζαρο.

    Υπερδράση και πολλή σπιρτάδα έχουμε και στο δεύτερο βιβλίο (και πέμπτο της σειράς), τον Θησαυρό των Μάγια. Πριν προλάβει να επιστρέψει από την αρχαία Ρώμη ο Τζερόνιμο, τσακ… αμέσως πετάχτηκε με τη Σολάρια στον καιρό των Μάγια. Ξεκινώντας από την χερσόνησο του Γιουκατάν, θα γνωρίσουμε την ενδυμασία και τις συνήθειές τους, τα αγαπημένα του φυτά (κακάο, φασόλια, πιπεριές, αγαύη, ανανάς κ.α.). Θα μάθουμε επίσης για την εξερεύνηση της Αμερικής και την άφιξη των Ευρωπαίων εκεί και θα μεταβούμε στην μεγαλύτερη πόλη των Μάγια, το Τσιτσέν Ιτζά, όπου θα γνωρίσουμε τον θεό Ιαγουάρο, θα πιούμε ζεστή σοκολάτα, θα ζήσουμε τη γιορτής της Άνοιξης, θα δούμε το ημερολόγιο των Μάγια και την έννοια του χρόνου εκεί, θα κάνουμε ατμόλουτρο, θα μάθουμε τη σημασία των χρωμάτων για τους Μάγια, την αρχιτεκτονική τους, την αγορά τους, την αστρονομία που ανέπτυξαν, τον χορό της βροχής και την πυραμίδα τους.

    Μα τις χίλιες βρομερές κουτσουλιές των τουκάν, αυτή είναι μια ακόμα σούπερ περιπέτεια του Τζερόνιμο Στίλτον, του αγαπημένου ποντικού που γράφει τη δική του μοναδική ιστορία.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    Η συγγραφέας του Τζερόνιμο Ελιζαμπέτα Ντάμι στο ELNIPLEX

    “Ποτέ μου δεν μπορούσα να φανταστώ ότι τα βιβλία μου θα είχαν τόση επιτυχία. Για εμένα, βλέπετε, δεν είχε αξία η εμπορική τους επιτυχία. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να πιστέψετε αυτό που λέω αλλά είναι αλήθεια. Αυτό που είχε για εμένα αξία ήταν ότι γεννήθηκαν ιστορίες από την καρδιά μιας μητέρας για τις παιδικές καρδιές και αυτό ακριβώς με έκανε μητέρα.

    Σήμερα έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο 180 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων του Τζερόνιμο και έχουν μεταφραστεί σε 49 γλώσσες. Είναι μια μεγάλη επιτυχία.

    Ακόμη όμως πιο μεγάλη επιτυχία είναι το ότι ο Τζερόνιμο έγινε ο φίλος πολλών παιδιών. Τον αποκαλούν “ο φίλος μου” και αυτό είναι υπέροχο γιατί πολύ συχνά τα παιδιά νιώθουν μοναξιά και δεν ξέρουν πώς να επικοινωνήσουν και να μοιραστούν τα προβλήματα τους.

    Ο Τζερόνιμο μπορεί να τους βοηθήσει με πολύ γλυκό τρόπο με το να τους προτείνει τρόπους συμπεριφοράς ή να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν λύσεις” (όλη η συνέντευξή της εδώ).

    Με μια ματιά

    • Το φαινόμενο Τζερόνιμο Στίλτον συνεχίζει να καλπάζει με μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές του, το Ταξίδι στο χρόνο και δύο νέες περιπέτειες φαντασίας και γνώσης, στην αρχαία Ρώμη και τον πολιτισμό των Μάγια.
    • Όλα τα γνωστά στάνταρ της σειράς είναι εδώ: γρήγορη περιπέτεια, σπιρτόζικο κείμενο και διάλογοι, καλοστημένες υποθέσεις, χιούμορ, διαβαθμισμένες γραμματοσειρές και ελκυστική εικονογράφηση.
    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ένας αγώνας προς τιμήν του αυτοκράτορα
    Ο θησαυρός των Μάγια
    Τίτλος πρωτοτύπου: Viaggio nel Tempo – 4. Una gara in onore dell’Imperatore
    Viaggio nel Tempo – 5. Ιl tesoro degli antichi Maya
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφηση: D. Barozzi, S. Bigolin, G. Campioni, D. Cerchi, S. Favret, G. Ferrario, U. Pezzoli, S. Stefanini | Ιδέα: Elisabetta Dami
    Εκδόσεις: Κέδρος, Ιανουάριος 2021
    Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης (από τα ιταλικά)
    Σειρά: Ταξίδι στον χρόνο
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Γραφ. επιμέλεια: Χρύσα Τσάμη
    Βάρος: 140 γραμ.
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN: 978-960-04-5130-6
    978-960-04-5131-3

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular