More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤα ευχαριστώ ενός ιππότη, της Ιωάννας Μπαμπέτα

    Τα ευχαριστώ ενός ιππότη, της Ιωάννας Μπαμπέτα

    “Η μόνη πρέπουσα αντίδραση στο συνεχές δώρο της ζωής είναι η ευγνωμοσύνη. Για όλα όσα έχουν συμβεί, ένα ιππότης λέει: “Ευχαριστώ”. Για όλα όσα είναι να έρθουν, ένα ιππότης, λέει: “Ναι!”.
    Κώδικας Για Ιππότες, Ίθαν Χοκ

    Ο Αρθούρος θέλει να είναι ένας καλός ιππότης. Έχει μάλιστα και ένα ξύλινο σπαθί.

    Εκείνη την ημέρα πήγε με την αδερφή του στην παιδική χαρά. Και τότε το πεύκο έγινε ο πύργος του κι ολόκληρη η παιδική χαρά το κάστρο του. Τι συμβαίνει όμως στη ζωή ενός καλού ιππότη με σπαθί, πύργο και κάστρο; Κάτω από τις κούνιες υπάρχουν κροκόδειλοι, στην τσουλήθρα οι πολεμιστές του κινδυνεύουν, μια πριγκίπισσα κινδυνεύει στην αναρρίχηση, παντού κίνδυνοι παραμονεύουν. Είναι γενναίος ο ιππότης, οσμίζονται τον κίνδυνο και τρέχει. Μόνο που στο ίδιο κάστρο, με το ίδιο σπαθί και τους ίδιους πολεμιστές γύρω του, θα αντιληφθεί πως στο ρεπερτόριο ενός καλού ιππότη, υπάρχουν οι καλοί τρόποι, η ευγένεια, αλλά και η αίσθηση του καθήκοντος όταν κάποιος κινδυνεύει και χρειάζεται βοήθεια. Ή απλά έναν ιππότη…

    Η Ιωάννα Μπαμπέτα την στιγμή που στήνει ένα καθημερινό επεισόδιο φανταστικού παιχνιδιού σε μια παιδική χαρά, εξερευνά τα συστατικά ενός καλού ιππότη που δεν είναι μόνον η σπουδή για τον κίνδυνο και η αγάπη για την περιπέτεια, ούτε ένα σπαθί στο χέρι και οι εμψυχωτικοί λόγοι προς πολεμιστές και υπηκόους, αλλά η δοτικότητα, η ευγένεια, η συναίσθηση, η βοήθεια, οι καλοί τρόποι. Γιατί ο ιππότης δεν ξοδεύει όλη του την ενέργεια σε εντυπωσιακές τρεχάλες, αλλά φυλάει πάντοτε κάτω από την πανοπλία του την γοητεία της ευγένειας. Κι όπου ιππότης, βάλτε ένα οποιοδήποτε παιδί, αγόρι ή και κορίτσι. Παράλληλα αναδύεται η δύναμη του ελεύθερου, αδόμητου παιχνιδιού ως μέσου υπέρβασης της συστολής σε δημόσιο χώρο, ως μέσου οικοδόμησης αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης, αλλά και κοινωνικότητας και σύναψης σχέσεων με συνομηλίκους. Αυτό η ευεργεσία του φανταστικού παιχνιδιού είναι, νομίζω, μια πολύ σημαντική σημείωση της συγγραφέα.

    Το κείμενο είναι μεστό, καλοδουλεμένο, η επιλογή του φανταστικού παιχνιδιού στην παιδική χαρά απολύτως ρεαλιστική, ο Αρθούρος ένας συμπαθέστατος ήρωας που συναντάς πια στις παιδικές χαρές όλο και σπάνια, ενώ στο τέλος αναδεικνύεται το μήνυμα της ευγένειας, του ευχαριστώ και του παρακαλώ.

    Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου στα γνωστά στάνταρ της, με όμορφα χρώματα, εκφραστικότητα στα πρόσωπα, ζωντάνια, συνδυασμό τεχνικών και έμφαση στο κεντρικό μήνυμα κάθε σελίδας.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο. Προτείνεται.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τα ευχαριστώ ενός ιππότη
    Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα
    Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
    Διόρθωση τυπογρ. δοκιμίων: Θοδωρής Τσώλης
    Οδηγός για γονείς-εκπ/κους: Κατερίνα Καλλιακούδη
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Αύγουστος 2019
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 19,5 Χ 23,5
    ISBN: 978-618-03-1745-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular