More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή, των . Αγγέλου και Ε. Σίνη

    Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή, των . Αγγέλου και Ε. Σίνη

    mikrosermis_cover

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα μικρό χωριό ξεχασμένο από την τύχη και τον χρόνο, ζούσε ο Ερμής, ένας θαρραλέος, δραστήριος και διαβαστερός νεαρός αλλά και ασύγκριτος ψεύτης. Ξεσήκωνε ιστορίες από τα άπειρα βιβλία που διάβαζε κι έφτιαχνε τις δικές του φανταστικές ιστορίες με τις οποίες ξεγελούσε όλους τους συγχωριανούς του. Φανταστείτε ότι είχε καταφέρει να παίρνει χρήματα και να τους πείθει για τα πιο παράξενα και αστεία πράγματα. Ο κουρέας έβαλε σαν κεσέ μια γλάστρα τριανταφυλλιάς στο κεφάλι του για να βγάλει μαλλιά, ο φούρναρης άρχισε να τρώει μυρμήγκια για να χάσει την κοιλιά του κι ο ράφτης έπιασε κουβέντα με ένα…φάντασμα. Όλους τους ξεγελούσε ο μικρός Ερμής και παρόλο που τον είχαν άχτι και έρχονταν πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους για να τις…αρπάξει, κατά έναν απίστευτο τρόπο, όχι μόνο τη γλίτωνε κάθε φορά αλλά έφευγε και με λεφτά στην τσέπη.

    Μα τώρα τα πράγματα ζορίσανε. Γιατί ο Ερμής, περπατώντας στο δάσος, βρίσκει στη βάση μιας βελανιδιάς μια τιάρα, μια ζώνη κι ένα μαντίλι της Νεράιδας του Δάσους, ο,τι δηλαδή είχε υποσχεθεί στον κουρέα, το φούρναρη και το ράφτη. Τους τα παραδίδει, τους ζητεί να τα δοκιμάσουν το βράδυ, όταν δηλαδή θα είναι ασφαλής, κάπου μακριά αλλά τα πράγματα παίρνουν διαφορετιή τροπή. Γιατί η Νεράιδα του Δάσους υπάρχει και…παραϋπάρχει, εμφανίζεται και ζητεί από τον Ερμή τα τρία αντικείμενά της. Κι όταν αυτός συνεχίζει το προσφιλές του χόμπι, τα ψέματα, η Νεράιδα φέρνει τα πάνω…κάτω και ίσως και πιο κάτω…

    Το νέο βιβλίο του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη είναι μια εξαιρετικά καλοφτιαγμένη περιπέτεια φαντασίας. Ωραίος λόγος, όμορφες προτάσεις που χτυπούν η μία την πόρτα της επόμενης, δεκάδες τα αστεία (και μάλιστα διόλου φτηνά και εκβιαστικά) και χαριτωμένοι οι 4 ήρωες (Ερμής, κουρέας, φούρναρης, ράφτης) σε τραβούν να ανακαλύψεις το μήνυμα των συγγραφέων. Όχι, όμως! Δε βρήκα κανένα διατυπωμένο μήνυμα. Βρήκα χιούμορ και ψυχαγωγία άφθονη κατά την ανάγνωση και ανακάλυψα ένα δικό μου μήνυμα: το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ουπς! Αυτό είναι ξένο και παλιό! Ναι, αλλά αυτή είναι η “ηθική” βάση της ιστορίας του Ερμή. Να διασκεδάσεις με έναν απολαυστικό ψεύτη μέχρι να αρχίσουν τα ίδια του τα ψέματα να τον κυνηγούν με φόρα.

    Ο Ερμής όμως είναι και ένας διαβαστερός νέος. Διαβάζει πολύ. Και το διάβασμα σε κάνει ευφυή. Τώρα το που θα διοχετεύσεις αυτήν την ευφυία που σου χαρίζει το ταξίδι στις σελίδες είναι μια άλλη ιστορία. Εκείνο που εξετάζουν οι συγγραφείς με τον Ερμή είναι οι συνέπειες των πράξεών μας καθώς και το ιδιαίτερο άνθος των ψεμάτων. Δεν είναι πάντοτε τα πιο όμορφα.

    Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», για δεύτερη συνεχή σεζόν. Μια παράσταση για παιδιά 4-10 ετών, με πολλά στοιχεία διάδρασης με το κοινό και απείρως διασκεδαστική. Η παράσταση όπως λέγεται  θα παίζεται κάθε Κυριακή μέχρι τον Απρίλιο.Για πληροφορίες εδω.

    Το κείμενο ασφαλώς είναι των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη όπως και η σκηνοθεσία από κοινού με την Βάσια Παρασκευοπούλου. Η μουσική του Άγγελου Αγγέλου ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Ελισσαίος Βλάχος (β΄ διανομή Μελέτης Ηλίας), Φοίβος Συμεωνίδης.

    Διαβάστε δωρεάν το πρώτο ξεκαρδιστικό κεφάλαιο

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή
    Συγγραφέας: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη (ομάδα Κοπέρνικος)
    Εικονογράφηση: Άγγελος Αγγέλου
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2014
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 14 Χ 20
    ISBN: 978-960-569-254-4
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular