More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤα Ποδοσφαιρόνια: Το μυστήριο με το τσίρκο της φωτιάς, του Ρομπέρτο Σαντιάγο...

    Τα Ποδοσφαιρόνια: Το μυστήριο με το τσίρκο της φωτιάς, του Ρομπέρτο Σαντιάγο (εικ.: Ενρίκε Λορένθο)

    Διαβάζεται σε 4′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-12) – Δημοφιλής σειρά ποδοσφαιρικής τρέλας, βιβλίο 8

    Νιώθω άθλια όταν πραγματικά ταλέντα απορρίπτονται λόγω στατιστικών. Με βάση τα σημερινά κριτήρια του Άγιαξ θα με είχαν απορρίψει. Όταν ήμουν 15 δεν μπορούσα να κλοτσήσω τη μπάλα πάνω από 15 μέτρα με το αριστερό μου πόδι και 20 με το δεξί. Η τεχνική και το όραμα μου δεν είναι ανιχνεύσιμα από τους υπολογιστές.
    Γιόχαν Κρόιφ

    Τα Ποδοσφαιρόνια συνεχίζουν να αρέσουν φτάνοντας αισίως στο 8ο βιβλίο τους. Αναφερθήκαμε επανειλημμένως θετικά σε αυτό το πρότζεκτ με πρωταγωνιστές τους παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Σότο Άλτο, ενός φανταστικού χωριού της επαρχίας της Μαδρίτης που το λένε Μικρή Σεβίλλη.

    Μια σειρά που αρέσει σε ποδοσφαιρόφιλους και μη, σε αγόρια και κορίτσια, αφού ισορροπεί όμορφα μεταξύ ποδοσφαίρου, καθημερινότητας και προσωπικών ιστοριών, ενώ στην ομάδα για όσους δεν το γνωρίζουν, παίζουν και κορίτσια. Την ίδια ισορροπία θα βρει ο αναγνώστης μεταξύ δράσης και διαλόγων, χιούμορ και και μυστηρίου, ελαφρότητας και περιπέτειας.

    Η αφήγηση είναι σπιρτόζικη, νεανική, εύρυθμη. Οι χαρακτήρες δεν είναι διεκπεραιωτικοί και τα συναισθήματά τους έχουν μεγάλη σημασία για τον συγγραφέα. Η πλοκή έχει ενδιαφέρον και τις περισσότερες φορές εκπλήσσει με την πρωτοτυπία και παιδικότητά της, ενώ μέσα από τις ιστορίες τους, τα Ποδοσφαιρόνια αναδεικνύουν σημαντικές αξίες και δεξιότητες αλλά και παραμέτρους για τον αξιακό κώδικα ενός παιδιού: φιλία, συνεργασία, συναισθηματική ισορροπία, διαχείριση θυμού, αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια, ευθύτητα κ.α.

    Όλα αυτά, μαζί με την στρωτή, απενοχοποιημένη, απαλλαγμένη από σύνδρομα επίδειξης και πολυσήμαντων σημάνσεων του συγγραφέα, αλλά και την καρτουνίστικη, ολοζώντανη εικονογράφηση, συνοψίζουν την εικόνα που έχουμε για Τα Ποδοσφαιρόνια.

    Στο όγδοο βιβλίο τους και Το μυστήριο με το τσίρκο της φωτιάς,

    Η νύχτα της 23ης Ιουνίου για αρκετό κόσμο είναι 23 Ιουνίου, για τους Ισπανούς όμως (και για αρκετούς ακόμα στο βόρειο ημισφαίριο) είναι η νύχτα του Αϊ-Γιάννη, η μικρότερη νύχτα και η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, ακριβώς μετά το θερινό ηλιοστάσιο (στην Ελλάδα Άγιος Ιωάννης ο Φανιστής, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος).

    Εκείνη τη νύχτα, λοιπόν, οι άνθρωποι ανάβουν φωτιές για να γιορτάσουν τον ερχομό του καλοκαιριού, της πιο αγαπημένης εποχής των παιδιών. Τα Ποδοσφαιρόνια περίμεναν πώς και πώς εκείνο το Σαββατοκύριακο. Θα έπαιζαν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς παιδιά εναντίον γονιών, την Κυριακή θα πήγαιναν στο Βιθέντε Καλδερόν (σημ.: γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης) για τον τελικό Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο και τρίτον… το Τσίρκο της Φωτιάς, ένα τσίρκο διαφορετικό από τα συνηθισμένα! Υπόσχονται μια τρομερή παράσταση το βράδυ. Μέχρι τότε, μια αληθινή πυρκαγιά καίει το παλιό εγκαταλειμμένο σπίτι στην είσοδο του χωριού. Νέα φωτιά αργότερα στο τμήμα. Και λίγο μετά, ο Μιρμίρης μπαίνει μέσα αλαφιασμένος. “Καίγεται το κοινοτικό μέγαρο”. Τα Ποδοσφαιρόνια τρέχουν συνεχώς πίσω από φωτιές. Τι συμβαίνει; Και πώς οι αλλεπάλληλες φωτιές σχετίζονται με το άγνωστο ως τότε στα παιδιά Τσίρκο της Φωτιάς;

    Τα Ποδοσφαιρόνια θα σπεύσουν να ανακαλύψουν τι συμβαίνει.

    Για αναγνώστες από 8 ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη .

    Με μια ματιά

    • Τα Ποδοσφαιρόνια συνεχίζουν να αρέσουν φτάνοντας αισίως στο 8ο βιβλίο τους. Μια σειρά που αρέσει σε ποδοσφαιρόφιλους και μη, σε αγόρια και κορίτσια, αφού ισορροπεί όμορφα μεταξύ ποδοσφαίρου, καθημερινότητας και προσωπικών ιστοριών, ενώ στην ομάδα για όσους δεν το γνωρίζουν, παίζουν και κορίτσια. Την ίδια ισορροπία θα βρει ο αναγνώστης μεταξύ δράσης και διαλόγων, χιούμορ και και μυστηρίου, ελαφρότητας και περιπέτειας.
    • Η αφήγηση είναι σπιρτόζικη, νεανική, εύρυθμη. Οι χαρακτήρες δεν είναι διεκπεραιωτικοί και τα συναισθήματά τους έχουν μεγάλη σημασία για τον συγγραφέα. Η πλοκή έχει ενδιαφέρον και τις περισσότερες φορές εκπλήσσει με την πρωτοτυπία και παιδικότητά της, ενώ μέσα από τις ιστορίες τους, τα Ποδοσφαιρόνια αναδεικνύουν σημαντικές αξίες και δεξιότητες αλλά και παραμέτρους για τον αξιακό κώδικα ενός παιδιού.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Λουκιανός Κηλαηδόνης – Αρχίζει το ματς

    Queen – We Are The Champions (Official Live Video)

    Locomondo – Goal

    Go Go Go, Ole Ole Ole

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Τα Ποδοσφαιρόνια: Το μυστήριο με το τσίρκο της φωτιάς
    Τίτλος πρωτοτύπου: El Misterio del Circo de Fuego (Los Futbolisimos – 8)
    Συγγραφέας: Roberto Santiago
    Εικονογράφηση: Ενρίκε Λορένθο
    Εκδόσεις: Πατάκη, Απρίλιος 2021
    Μετάφραση: Αγαθή Δημητρούκα
    Προσ. εξωφ. ελλην. έκδοσης: Γεωργία Πατέρα
    Προσ. εικαστ. ελλην. έκδοσης: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Διορθώσεις: Αντωνία Κιλεσσοπούλου
    Σελιδοποίηση Κωνσταντίνος Καπένης
    Σελίδες: 328
    Μέγεθος: 14,5 Χ 20,8
    ISBN: 978-960-16-8739-1

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular