More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤα Φυλλαράκια άκουσαν, μίλησαν και έπαιξαν με μικρά και μεγάλα φιλαράκια

    Τα Φυλλαράκια άκουσαν, μίλησαν και έπαιξαν με μικρά και μεγάλα φιλαράκια

    Πάρα πολλοί μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έδωσαν το παρών στην πρώτη μεγάλη παρουσίαση των εκδόσεων Μεταίχμιο και του ELNIPLEX για τα Φυλλαράκια. Παρόντα και όλα τα Φιλαράκια, η Φαρσί, η Πίξελ, η Τζόγια, η Πόζα Λίζα, ο Άνω Κάτω, ο Σαρδάμ, ο Αμανέους και ο Τάτσι Μίτσι Κότσι, έδωσαν τη δική τους ευχάριστη νότα στο τέλος. 

    Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η Μαρία Γονιδάκη των εκδόσεων Μεταίχμιο. Μίλησαν για τα βιβλία και κατέθεσαν εμπεριστατωμένα την άποψή τους ο καθηγητής Μαθηματικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Χασάπης, η γνωστή συγγραφέας και εκπαιδευτικός τεχνολόγος Σοφία Μαντουβάλου και η σχολική σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Μαρία Σαλαγιάννη. 

    Παρόντες ήμασταν κι εμείς, η συγγραφική ομάδα των βιβλίων: Κατερίνα Ανδρικοπούλου, Χρυσάνθη Δενδρή, Ανέζα Κολόμβου, Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Φωτεινή Βαρδάκα και Δώρα Πουρή ενώ η Καίτη Παρασκευά ήταν ψυχικά και νοερά μαζί μας από την αγαπημένη μας Ρόδο.

    Ενδιάμεσα των τριών επιστημονικών ομιλιών, παίχθηκαν σύντομα ενδεικτικά παιχνίδια ως προεκτάσεις και ιδέες αξιοποίησης των φύλλων εργασίας στην τάξη ή αλλού, παρέμβαση που αντικατοπτρίζει πλήρως την πεποίθησή μας ότι το φύλλο εργασίας δεν είναι μια απλή ασκησούλα-τσεκάρισμα γνώσεων αλλά ένα συνεχές ταξίδι προκλήσεων, πάντα με παρόντα τα παιδιά.

    Στην αρχή της εκδήλωσης τον λόγο πήραν τρία αγαπημένα παιδιά, η Ιόλη, ο Αντώνης και η Ολυμπία που είπαν με έναν δικό τους τρόπο πώς ένιωσαν καθώς ασχολούνταν με τα συγκεκριμένα βιβλία.

    Υπήρχε όμως και άλλη μια ξεχωριστή -μουσική- νότα, με το συνθέτη και πιανίστα Παναγιώτη Λιγνό να παρουσιάζει τα δύο πρώτα τραγούδια από τα Φυλλαράκια σε δική του σύνθεση και στίχους του Α. Πάππου, τον "Βασιλιά Χρόνο" που ερμήνευσε ο ίδιος και το ομώνυμο "Τα φιλαράκια" που ερμήνευσε η μουσικός τής ομάδας του ELNIPLEX Χρυσάνθη Δενδρή.

    Τον εικαστικό συντονισμό της βραδιάς είχε η εικαστικός Κατερίνα Γούδα.

    Ευχαριστούμε τους περίπου 90 επισκέπτες που μας τίμησαν πραγματικά με την παρουσία τους και τη Χρυσούλα Σκλαβενίτη για την άρτια φωτογραφική κάλυψη της παρουσίασης.

    Η χρονοκάψουλα, η ομπρέλα της Γραμματοξηρασίας, το δέντρα με τα παράξενα αντικείμενα, το θησαυροφυλάκιο των συλλαβών, το σακίδιο του ταξιδιού. Μερικά μόνο από τα πρωτότυπα αντικείμενα που άρχισαν να συνοδεύουν τα Φυλλαράκια στο ταξίδι τους.

    Η Μαρία Γονιδάκη

    Η Ολυμπία, η Ιόλη κι ο Αντώνης, 7, 6 και 8 ετών.

    Η Σοφία Μαντουβάλου

    Η Μαρία Σαλαγιάννη

    Ο Παναγιώτης Λιγνός

    Η Χρυσάνθη Δενδρή ερμηνεύοντας τα Φιλαράκια

    Πέντε από τις δέκα κούκλες που έδωσαν το παρών, δημιουργίες της Καίτης Παρασκευά με την εικαστική συνδρομή της Κατερίνας Γούδα.

    Η συγγραφική και συντακτική ομάδα του ELNIPLEX

    Τα σοκολατένια γλυκάκια, Σοκολατένιες Μπάρες Δύναμης, που μοιράστηκαν στο τέλος σε όλους τους παρευρισκομένους, χειροποίητες δημιουργίες.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular