More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧρυσές ΛίστεςΧΛ-2022Τζερόνιμο Στίλτον: Ένας ποντικός στην Αφρική (54) & Η παράξενη υπόθεση του...

    Τζερόνιμο Στίλτον: Ένας ποντικός στην Αφρική (54) & Η παράξενη υπόθεση του κλέφτη της σοκολάτας (55)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 7-11) – Εικονογραφημένη λογοτεχνία για παιδιά

    “Με τις ιστορίες του Τζερόνιμο ανακάλυψα την σημασία του να εμπνέεις αξίες στα παιδιά. Αξίες όπως η τιμιότητα, η ειλικρίνεια, η ευγένεια, η αγάπη, η ειρήνη, ο σεβασμός προς την φύση, τα ζώα, τους ανθρώπους, τους ηλικιωμένους, τους γονείς, τους δασκάλους, ο σεβασμός προς όλους και όλα”.
    Ελιζαμπέτα Ντάμι, συνέντευξη στο ELNIPLEX

    Τον Στίλτον τον αγαπούν και τον επιλέγουν οι γονείς και ξέρουμε γιατί. Γιατί είναι πρότυπο. Γιατί από τη συμπεριφορά του και τη νοοτροπία του σε κάθε πρόβλημα διαφαίνεται μια στάση ζωής που δεν σταματά, δεν παραδίνεται ποτέ, προτού βρει την αλήθεια, προτού φέρει εις πέρας την αποστολή του. Μέσα από τα βιβλία του αποκαλύπτεται ένας μοναδικός ηθικός κώδικας τον οποίο έχουμε αναλύσει στο ELNIPLEX στο άρθορ Τζερόνιμο Στίλτον: ένας κόσμος σπουδαίων αξιών για όλα τα παιδιά.

    Όμως στα παιδιά γιατί αρέσει τόσο πολύ; Τα παιδιά δε θα διάλεγαν άμεσα με τα παραπάνω κριτήρια. Το πρώτο επίπεδο του Στίλτον είναι ότι είναι διασκεδαστικός, σπιρτόζος, μαμούνι κανονικό∙ κυρίως όμως έχει πολύ χιούμορ ο ίδιος, οι ιστορίες του είναι γεμάτες δράση ήδη από την δεύτερη τρίτη σελίδα ενώ τα μυστήρια που τυλίγουν τις περιπέτειές του ικανοποιούν το παιδικό αισθητήριο. Μαζί με την λεπτομερέστατη εικονογράφηση, τις πλούσιες γραμματοσειρές και τις πολλές γνώσεις που φανερά ή κρυφά βγαίνουν μέσα από τις ιστορίες του, ο Στίλτον έχει το τέλειο πακέτο για να αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους. Αυτό που δικαιολογεί τα 175 και πλέον εκατομμύρια βιβλία που έχουν πωληθεί παγκοσμίως σε πάνω από 51 χώρες όπου έχουν κυκλοφορήσει.

    Τα γράφουμε όλα αυτά για όποιον πιθανότατα δεν έχει εντρυφήσει ακόμα στο φαινόμενο Τζερόνιμο Στίλτον, ένα από τα πλέον αγαπημένα μας εκδοτικά πρότζεκτ. Γιατί όσοι έχουν εντρυφήσει… “μαμά, μπαμπά, βγήκε καινούριος Στίλτοοοον“!

    Οι δύο νέες περιπέτειες του Τζερόνιμο έχουν μπόλικη Αφρική και πολλή σοκολάτα!

    Πρέπει να σου ανακοινώσω μια είδηση καλή και μια κακή∙ ποια θέλεις πρώτη; Την καλή ή την κακή… την καλήη ή την κακήη… την καλήηη ή την κακήηη;” είπε στον Τζερόνιμο ο παππούς του, ο Τορκουάτο Ταπανωκάτο. Η καλή είναι ότι “θα σου χαρίσω ένα πανέμορφο, μοναδικό, απολαυστικό ταξίδι στην Αφρική… Η κακή είδηση: ξεκινάς αμέσως! Και όταν λέω αμέσως, εννοώ Α-ΜΕ-ΣΩΣ!

    Αυτό και γίνεται! “Τράβα να ξεμουχλιάσεις” του λέει ο παππούς και ο Τζερόνιμο, μουδιασμένος, κινεί για τη μαύρη ήπειρο. Στην Τυνησία, στην αφιλόξενη έρημο Σαχάρα, στο εθνικό πάρκο Σερενγκέτι, στο δάσος της Ζάμπια, στον ποταμό Ζαμβέζη και στους καταρράκτες της Βικτώρια.

    Δεν είναι απλώς ένα δρομολόγιο, ούτε κάποιος ταξιδιωτικός οδηγός. Ο Τζερόνιμο κάνει ένα μεστό ταξίδι περιπέτειας και γνώσης στους λαούς της ερήμου Σαχάρας όπως οι Τουαρέγκ, οι Βερβέροι, οι Τέμπου, και τις συνήθειές τους, στα σπάνια ζώα της ερήμου όπως ο γατόπαρδος της Σαχάρας, ο βαράνος, η κερασφόρος οχιά, η αντιλόπη της Σαχάρας και στα μυστικά αυτής της αφιλόξενης γης. Ακολούθως, ο Τζερόνιμο περνάει στη γη των λιονταριών και των Μασάι  (Σερενγκέτι), ένα απέραντο πάρκο όπου ζουν πάρα πολλά άγρια ζώα και γίνονται αμέτρητα σαφάρι και έπειτα στο τροπικό δάσος της Ζάμπια όπου τα δέντρα φτάνουν τα 80 μέτρα ύψος και ζουν γορίλες, λεοπαρδάλεις, χιμπατζήδες, παπαγάλοι κ.α. Ο ποταμός Ζαμβέζης με τα 2.660 χιλιόμετρα μήκος είναι επίσης μοναδικής ομορφιάς, αλλά εκεί που τρελαίνεσαι είναι στους καταρράκτες της Βικτώρια.

    Το μοναδικό ταξίδι του Τζερόνιμο στις άγριες ομορφιές της κεντρικής Αφρικής θα τον γεμίσει εμπειρίες και γνώση. Θα βρει τελικά το υλικό που αναζητούσε για το νέο του βιβλίο;

    Το βιβλίο αυτό αφιερώνεται στην Ίντα και σε όλες τις φίλες της που ζουν στη Ζάμπια! Και στη Μέρι Φίσερ, σπουδαία φίλη και εξαιρετική γυναίκα, που κατόρθωσε να πραγματοποιήσει ένα υπέροχο όνειρο, το φανταστικό πρότζεκτ ΑΒΑΤΑΚΑ!

    Στην Ποντικούπολη γιορτάζουν την άνοιξη ανταλλάσσοντας λαχταριστά σοκολατένια αυγά. Την πρώτη μέρα της άνοιξης, λοιπόν, γίνεται το Κυνήγι του Αυγού και Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής. Ο Τράπολα θα πάρει μέρος και αναγκάζει τον Τζερόνιμο να είναι δοκιμαστής και βοηθός του. Όμως, ταυτόχρονα ο Τζερόνιμο πρέπει να βοηθήσει και τον φίλο του, τον Ηρακλή Ποντιρό, ο οποίος αναζητά κάποιον που έκλεψε το πολύτιμο αυγό Ποντερζέ, το πιο ωραίο κομμάτι της έκθεσης αυγών που ανοίγει… σήμερα, της πιο σημαντικής εκδήλωσης για τη γιορτή της άνοιξης.

    Ο Τζερόνιμο θα δοκιμάσει σοκολάτα με μελιτζάνα, με σάλιο σαλιγκαριού, με πικραμύγδαλο, με δαμάσκηνα, με σκόρδο και ταυτόχρονα θα αναζητά με το δαιμόνιο πνεύμα του να εξιχνιάσει το φιάσκο με το περίφημο αυγό. Πώς θα τα προλάβει όλα; Ε, Τζερόνιμο είναι αυτός!

    Αυτή είναι μια από τις πιο παράξενες και ασυνήθιστες περιπέτειες του Τζερόνιμο καθώς κινείται σε πολλά, μικρά, διαφορετικά μονοπάτια, από τη σοκολάτα και τα αυγά, μέχρι τη διατροφή, τα βιολογικά τρόφιμα και την ζαχαροπλαστική, την άνοιξη και… τον έρωτα!

    Απολαυστικός Τζερόνιμο Στίλτον, ξανά και ξανά.

    Για αναγνώστες από 7 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    Διακρίσεις

    Με μια ματιά

    • Οι δύο νέες περιπέτειες του Τζερόνιμο έχουν μπόλικη Αφρική και πολλή σοκολάτα! Στον πρώτο βιβλίο κάνει ένα μεστό ταξίδι περιπέτειας και γνώσης στους λαούς της ερήμου Σαχάρας, τις συνήθειές τους, στα σπάνια ζώα της ερήμου και στα μυστικά αυτής της αφιλόξενης γης. Ακολούθως, περνάει στη γη των λιονταριών και των Μασάι  (Σερενγκέτι), έπειτα στο τροπικό δάσος της Ζάμπια όπου τα δέντρα φτάνουν τα 80 μέτρα ύψος. Ο ποταμός Ζαμβέζης με τα 2.660 χιλιόμετρα μήκος είναι επίσης μοναδικής ομορφιάς, αλλά εκεί που τρελαίνεσαι είναι στους καταρράκτες της Βικτώρια.
    • Στο δεύτερο βιβλίο έχουμε μια σπέσιαλ σοκολατοπεριπέτεια στις γιορτής της άνοιξης της Ποντικούπολης και ο Τζερόνιμο κινείται μεταξύ δοκιμαστή σοκολάτας, ντετέκτιβ και… ερωτικών σκιρτημάτων.
    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ένας ποντικός στην Αφρική
    Η παράξενη υπόθεση του κλέφτη της σοκολάτας
    Τίτλος πρωτοτύπου: Un topo in Africa
    Lo strano caso del ladro di cioccolato
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφος: Eξώφ.: R. Ronchi, C. Aliprandi | Graphic Des.: A. Cavallini/theWorldofDOT | Εικ/ση: R. Ronchi, E. Bufi MAD5, Studio Parlapà, A. Cavallini, D. Loizedda, D. Cerchi, S. Gianoli | Χάρτες: A. da Rold, A. Cavallini | Γραφικά: M. Battaglin | Ιδέα: E. Dami
    Εκδόσεις: Κέδρος, Δεκέμβριος 2021
    Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Γραφιστ. επιμέλεια: Χρύσα Τσάμη
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN: 978-960-04-5227-3
    978-960-04-5228-0

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular