More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤι είναι Ενθουσιασμός. Και πώς να προσθέσεις ζωή στη ζωή, του Κόμπι...

    Τι είναι Ενθουσιασμός. Και πώς να προσθέσεις ζωή στη ζωή, του Κόμπι Γιαμάντα (εικ.: Τσαρλς Σαντόζο)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5-5,5+ (target 6-8) – Εικονογραφημένο βιβλίο φιλοσοφία για παιδιά

    Ο ενθουσιασμός έχει μεγαλύτερη αξία από το γούστο.
    Γκυστάβ Φλωμπέρ

    Οι άνθρωποι που βρίσκουν ένα ικιγκάι στη ζωή τους, οι άνθρωποι που έχουν αγαπούν τη ζωή και ενθουσιάζονται με όψεις της, είναι άνθρωποι που θα φτάσουν μακριά. Ο εκπληκτικός Kobi Yamada, μετά τα Τι μπορεις να κανεις με μια ιδεα; , Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα και Τι μπορείς να κάνεις με μία ευκαιρία; επιστρέφει με ένα ακόμα σημαντικό επιδραστικό βιβλίο.

    Περί τίνος πρόκειται

    Ζήσε, ενθουσιάσου, μοιράσουν απεριόριστα, πάρε το καλύτερο από κάθε λαμπρή στιγμή, γέμισε τη ζωή σου με αγάπη, δώσου με πάθε σε ό,τι αγαπάς να κάνεις. Ναι! Τότε η ζωή σου θα γεμίσει χαρά, απόλαυση και μαγεία.

    Ονειρέψου. Πίστεψε ότι μπορείς να το καταφέρεις. Το να το πιστεύεις είναι το μισό ταξίδι. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι συχνά ο ίδιος μας ο εαυτός. Δημιούργησε αυτό που θέλεις να υπάρχει, μην το περιμένεις από τους άλλους. Αφέσου σε ό,τι αγαπάς. Ο ενθουσιασμός δημιουργεί δυνατότητες, προοπτικές. Η προσπάθεια είναι το πρώτο μεγάλο μονοπάτι για το αποτέλεσμα. Αρκεί να έχεις ενθουσιασμό. Και τότε όλα μπορούν να γίνουν.

    Η ανασφάλεια χρησιμοποιεί τη φαντασία σου για να φτιάξει σενάρια που δεν θέλεις. Και το μυαλό σου θα πιστέψει σε ό,τι το ταίζεις. Γι’ αυτό τάισε το μυαλό σου ελπίδα, αγάπη, αλήθεια. Και να υποστηρίζεις με ενθουσιασμό όσα πιστεύεις. Η ζωή είναι παιχνίδι. Μπες κι εσύ στο θαύμα του κόσμου!

    Εστιάζοντας

    Και τι να πεις και πού να εστιάσεις. Ο Κόμπι Γιαμάντα δημιουργεί ένα επιδραστικό μανιφέστο εκμάθησης δεξιοτήτων ζωής. Με πυρηνικό συστατικό τον ενθουσιασμό, ξετυλίγει μικρά μαθήματα ζωής που επιδιώκουν να μάθουν στον μικρό αναγνώστη τους μικρούς χυμούς της ζωής που θα τον εφοδιάσουν με τις δεξιότητες, με τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες θα τον οδηγήσουν σε μια ζωή απολαυστική, με νόημα, με ουσία, με προσανατολισμό.

    Κάθε σελίδα, μέσα σε τρεις γραμμές, περιέχει τόση σοφία και υλικό για συζήτηση όσο δέκα βιβλία μαζί. Όχι, δεν είναι μια ιστορία, δεν έχει πλοκή και ήρωες, αλλά έχει αρχή, μέση και τέλος. Και σε όλες τις φάσεις, το υποκείμενο του ενδιαφέροντος είναι ο κάθε αναγνώστης που θα δει λάμψη, πίστη, μαγεία, αυτοπεποίθηση, ικανότητες, χαρά, ελπίδα, αγάπη, δοτικότητα, αλληλεγγύη, φαντασία και κυρίως ενθουσιασμό.

    Δίχως ενθουσιασμό, δίχως πάθος για όσα αγαπάμε, όσα θέλουμε, όσα ποθούμε, όσα μας γεμίζουν, είμαστε χαμένοι σε έναν απέραντο ωκεανό, αβοήθητοι σε ένα άπειρο σύμπαν.

    Η εικονογράφηση του Charles Santoso, λιτή, αφαιρετική, αισθαντική, με οπτικούς συμβολισμούς και επισημάνσεις-σχόλια πάνω στο κείμενο.

    Για αναγνώστες από 5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Λιβάνη.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Τι είναι Ενθουσιασμός. Και πώς να προσθέσεις ζωή στη ζωή
    Τίτλος πρωτοτύπου: Finding Muchness
    Συγγραφέας: Kobi Yamada
    Εικονογράφος: Charles Santozo
    Εκδόσεις: Λιβάνης, Φεβρουάριος 2022
    Μετάφραση: Γιώτα Λιβάνη
    Σελίδες: 52
    Μέγεθος: 22 Χ 27
    ISBN: 978-960-14-3707-1

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular