More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου; της Εύας Κασιάρου

    Τι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου; της Εύας Κασιάρου

    Ο κύριος Κουλούρης απέκτησε γιο. Ένα υγιέστατο αγοράκι, με ένα μαύρο σημάδι στο πόδι. Έτσι έλαβε το παρατσούκλι Μαυροπόδης. Τον αγαπούσαν όλοι, αγάπησε κι ο ίδιος το σημάδι του. Στην τετάρτη δημοτικού όμως του κλήρωσε να μεταγραφεί σε άλλο σχολείο, κάτι που πήρε με μεγάλη στεναχώρια, αφού εκεί ένιωθε υπέροχα με τους συμμαθητές του.

    Καινούρια τάξη, καινούριοι συμμαθητές, καινούρια δασκάλα. Ευτυχώς είχε και τρεις συμμαθητές από το παλιό του σχολείο. Δυστυχώς όμως, η καινούρια δασκάλα ονομάζεται Κατερίνα Στριμμένου και είναι ιδιαιτέρως αυστηρή σε σημείο υστερίας και… στριμμένη. Φωνές, απίθανες τιμωρίες, απαιτήσεις, κανόνες και όροι που δεν τους λες λογικούς. Τα παιδιά την τρέμουν. Σκέφτηκαν να την καλοπιάσουν. Στα γενέθλιά της, λοιπόν, της προσφέρουν μια ανθοδέσμη με κόκκινα τριαντάφυλλα. Τζίφος! Τα αποπήρε με απότομο τρόπο και άρχισε το μάθημα. Τι συμβαίνει επιτέλους με την κυρία Στριμμένου; Πώς θα πάψει να είναι όνομα και πράγμα; Τι ρόλο θα παίξουν ένας ιστός αράχνης, μια γάτα και ο Μαυροπόδης;

    Ποτέ μην βιαστείς να κρίνεις κάποιον βλέποντας μια στιγμή του ή από ένα επιλεκτικό άθροισμα κάποιων ενεργειών του. Η σημασία μικρών και μεγάλων στιγμών στη ζωή μας που μας επηρεάζουν, μας διώχνουν από τα σημαντικά της ζωής. Η αξία της συγχώρεσης και της συγγνώμης. Η πλευρά των πραγμάτων από την πλευρά της δασκάλας και της παράξενης ζωής της και όχι των μαθητών που συνήθως δεν μπορούν να δουν πίσω από την επιφάνεια.

    Ρέουσα και καλοδομημένη ιστορία από την συγγραφέα Εύα Κασιάρου με τα κόμικ σκίτσα του Αποστόλη Ιωάννου να οπτικοποιούν αρκετές στιγμές της. Διαβάζεται ευχάριστα, διατηρεί την αγωνία για το τι έχει συμβεί τελικά στην κυρία Στριμμένου και αναδεικνύει συνήθη σημαντικά σχολικά ζητήματα.

    Για παιδιά 8-11 ετών.

    Στον καλοκαιρινό οδηγό 2020 του ELNIPLEX.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    ΥΓ: Το απόσπασμα στην αρχή του βιβλίου δημοσιεύτηκε στον διεθνή και ξένο τύπο ως κείμενο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και θεωρήθηκε το στερνό αντίο του σε φίλους και αγαπημένους. Στη συνέχεια η πατρότητά του κειμένου αποδείχθηκε πως ανήκει στον Μεξικανό κωμικό Johnny Welch, ενώ παλαιότερα κάποιοι θεωρούσαν πως ανήκει σε κάποιον ιερέα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου;
    Συγγραφέας: Εύα Κασιάρου
    Εικονογράφηση: Αποστόλης Ιωάννου
    Σειρά :
    Μακέτα εξωφύλλου:
    Εκδόσεις: Κέδρος, Μάιος 2020
    Επιμέλεια-Διόρθωση:
    Ηλ. σελιδοποίηση:  
    Σελίδες: 88
    Μέγεθος: 14 Χ 20,6
    ISBN: 978-960-04-5082-8

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular