More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΤο βαγονάκι της φιλίας & Η μεγάλη γιορτή, της Κόρι Ντόερφελντ

    Το βαγονάκι της φιλίας & Η μεγάλη γιορτή, της Κόρι Ντόερφελντ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 4-5) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι η φιλία και η αγάπη.
    Hubert Humphrey

    Ο Κούπερ, ένας μικρός αρκούδος, ανακαλύπτει ότι μια καινούρια οικογένεια μετακόμισε στον Λόφο της Χαράς. Παίρνει λοιπόν το σκούτερ του και τρέχει να ανακοινώσει τη χαρούμενη είδηση στους φίλους του. Καθώς προσπαθεί να συγκεντρώσει τους φίλους του για να υποδεχτούν τους νεοφερμένους, διάφορες ερωτήσεις ξεπηδούν από το μυαλό τους.  Πώς θα είναι η νέα οικογένεια; Αν δεν τους αρέσουν τα λουλούδια ή δεν παίζουν βιντεοπαιχνίδια; Αν δεν είναι σαν κανέναν άλλον που έχει ζήσει ποτέ στην πόλη; Αν μιλάνε άλλη γλώσσα; Αν, αν, αν….

    Και αν είναι απλώς… οι ΤΕΛΕΙΟΙ γείτονες;

    Το Bαγονάκι της Φιλίας είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Ο Λόφος της Χαράς- Cubby Hill. Μια γλυκιά ιστορία με χιούμορ και ζεστασιά, που αφορά τις νέες γνωριμίες, τη δημιουργία νέων φίλων, αλλά και τις αλλαγές που μπορεί να φέρουν στη ζωή μας, κάνοντάς την πιο όμορφη, παρόλο που κάποιες φορές ο κόσμος μπορεί να γίνει τρομακτικός.

    Η κοινότητα του Λόφο της Χαράς ετοιμάζεται για την ετήσια Μεγάλη Γιορτή Γενναιοδωρίας. Ο Κούπερ είναι ενθουσιασμένος, γιατί φέτος η γιαγιά Μπέα του αναθέτει μια πολύ σημαντική δουλειά, θα πρέπει να μοιράσει το μέλι στους φίλους του, που παίρνουν μέρος στη γιορτή. «Προσοχή!» Η γιαγιά Μπέα προειδοποιεί τον μικρό Κούπερ, καθώς τα βάζα με το μέλι είναι η τελευταία σοδειά του καλοκαιριού. Όλοι κάτι έχουν να προσφέρουν για να γιορτάσουν τη φιλίας τους, αλλά και όλοι έχουν πολλές δουλειές να κάνουν, ώστε να πετύχει η γιορτή. Έτσι ο μικρός αρκούδος προσφέρεται να βοηθήσει όσους περισσότερους μπορεί, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα είχε φανταστεί.

    Το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο Η μεγάλη Γιορτή, μιλά για την αξία της γενναιοδωρίας, τη δύναμη της φιλίας και της αλληλοβοήθειας.

    Η Hasbro, η γνωστή εταιρία παιχνιδιών, δημιουργεί μια νέα ομάδα ηρώων- μια νέα μάρκα με όνομα Cubby Hill- και τολμά για πρώτη φορά να συστήσει τους νέους ήρωες, πρώτα, μέσω των εκδόσεων. Το ντεμπούτο στο νέο λοιπόν εκδοτικό πρόγραμμα εικονογραφημένων βιβλίων Cubby Hill, κάνει η Cori Doerrfeld που την γνωρίσαμε μέσα από το υπέροχο βιβλίο Σου λέω αντίο! Σου λέω γεια! και θαυμάσαμε τις εικόνες της στο Η Ζωή είναι...

    «Η σειρά Cubby Hill ήταν μια αγαπημένη δουλειά για όλους μας εδώ στη Hasbro. Είναι η πρώτη φορά που η Hasbro παρουσιάζει τους νέους της ήρωες, μέσω βιβλίων και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τους Abrams και Cori σε αυτό το καταπληκτικό έργο. Από την αρχή είδαμε ότι αγκάλιασαν το όραμά μας για το Cubby Hill και όλα όσα αντιπροσωπεύει, και απλά ανυπομονούμε να το μοιραστούμε με τον κόσμο», δήλωσε ο Michael Kelly, αντιπρόεδρος της Global Publishing στο Hasbro.

    Το Cubby Hill είναι μια πολύβουη κοινότητα από αρκούδες, λαγουδάκια, σκαντζόχοιρους και άλλα πλάσματα που γιορτάζει τις αξίες της φιλίας, της συμμετοχής, της φαντασίας, της ευσυναίσθησης, της προσφοράς, της αλληλοβοήθειας, και της αποδοχής.

    Η εικονογράφος αλλά και συγγραφέας ζωντανεύει τους χαριτωμένους κατοίκους του λόφου Cubby Hill αφηγούμενη με χιούμορ, ζεστασιά, ευαισθησία τις περιπέτειές τους. Με λόγο λιτό, με απλές και κατανοητές προτάσεις, με ιδιαίτερη εικονογράφηση που μοιάζει να έχει βγει από τη δεκαετία του 80, με εύκαμπτες γραμμές που αποπνέυουν έντονη εκφραστικότητα και κίνηση, σε παστέλ αλλά και «λερωμένες» αποχρώσεις, δημιουργεί ένα όμορφο αποτέλεσμα, με άρτια αλληλεπίδραση κειμένου και εικόνας.

    Για αναγνώστες από 3 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ και εδώ

    Με μια ματιά

    • Το Bαγονάκι της Φιλίας είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Ο Λόφος της Χαράς- Cubby Hill. Μια γλυκιά ιστορία με χιούμορ και ζεστασιά, που αφορά τις νέες γνωριμίες, τη δημιουργία νέων φίλων, αλλά και τις αλλαγές που μπορεί να φέρουν στη ζωή μας, κάνοντάς την πιο όμορφη, παρόλο που κάποιες φορές ο κόσμος μπορεί να γίνει τρομακτικός.
    • Η εικονογράφος αλλά και συγγραφέας ζωντανεύει τους χαριτωμένους κατοίκους του λόφου Cubby Hill αφηγούμενη με χιούμορ, ζεστασιά, ευαισθησία τις περιπέτειές τους. Με λόγο λιτό, με απλές και κατανοητές προτάσεις, με ιδιαίτερη εικονογράφηση που μοιάζει να έχει βγει από τη δεκαετία του 80, με εύκαμπτες γραμμές που αποπνέυουν έντονη εκφραστικότητα και κίνηση, σε παστέλ αλλά και «λερωμένες» αποχρώσεις, δημιουργεί ένα όμορφο αποτέλεσμα, με άρτια αλληλεπίδραση κειμένου και εικόνας.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    You’ve got a Friend- James Taylor

    Απόστολος Ρίζος – Δυο φίλοι

    Εσύ | Ιωάννα Λέκκα

    Pharrell Williams – Happy

    Dance of the Dogs-Manos Hadjidakis and New York Rock & Roll Ensemble

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το βαγονάκι της φιλίας
    Η μεγάλη γιορτή
    Τίτλος πρωτοτύπου: The welcome wagon – a cubby hill tale #1
    The giving day – a cubby hill tale #2
    Συγγραφέας: Cori Doerrfeld
    Εικονογράφος: Cori Doerrfeld
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Οκτώβριος 2021
    Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά
    Επιμέλεια: Αναστασία Αθηναίου
    Σειρά: Cubby hill – No 1/ No 2
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 25 X 25
    ISBN: 978-960-653-498-0
    978-960-653-497-3

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular