More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο γεράκι στην καμινάδα, της Ειρήνης Αγγέλη

    Το γεράκι στην καμινάδα, της Ειρήνης Αγγέλη

    Ένα γεράκι έχτισε φωλιά στην καμινάδα ενός σπιτιού. Γέννησε δύο αβγά. Το κορίτσι τα είδε. Ανεβαίνει στη σκεπή κάθε μέρα. Κοιτάζει τη μαμά και τα αβγά της. Δεν μπορεί να πλησιάσει. Δεν την αφήνει. Της άφησε τυρί. Δεν το έφαγε. Ο μπαμπάς της θέλει να ανάψει το τζάκι. Του ζητά να περιμένουν να γεννήσει το γεράκι πρώτα.

    Μια μέρα το κορίτσι ανέβηκε ξανά στη σκεπή. Είδε δυο νεογέννητα μωρά. Ζήτησε από τον μπαμπά της να περιμένουν να πετάξουν τα μικρά γεράκια και μετά να ανάψουν το τζάκι. Ο μπαμπάς βιάζεται να ανάψει το τζάκι. Έρχεται παγωνιά. Κάτι πρέπει να γίνει…

    Η Ειρήνη Αγγέλη ντεμπουτάρει εντυπωσιακά και το βιβλίο της αναμφίβολα θα απασχολήσει και θα διεκδικήσει δυναμικά άτυπα ή πραγματικά βραβεία πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέα (και όχι μόνο). Αλλά τα βραβεία και οι διακρίσεις είναι δευτερεύοντα μπροστά στην ομορφιά ενός βιβλίου που κυριολεκτικά θα απολαύσουν μικροί και μεγαλύτεροι. Ο βραχύς, περιεκτικός λόγος, η ηρεμία των λέξεων και των εικόνων που αυτές δημιουργούν καθώς συνεργάζονται, η απλότητα στη δομή και το ύφος της ιστορίας, η απουσία διδακτισμού τη στιγμή μάλιστα που το βιβλίο “διδάσκει” αέρινα αξίες ενσυναίσθησης, αλληλεγγύης, φροντίδας για κάθε πλάσμα και ξεφανερώνει τις μικρές συνενοχές που χρειάζονται για να φτιάξουμε μικρά θαύματα και μεγάλες σωτηρίες, ειδικά των παιδιών η ανόθευτη αγνότητα.

    Με την Πέρσα Ζαχαριά να απλώνει τους δικούς της μοναδικούς πίνακες σε κάθε σελίδα και να γοητεύει με την ατμόσφαιρα, τη γαλήνη, τη λιτότητα των τοπίων και τις αποχρώσεις που επιλέγει, η εικονογράφηση πραγματικά συνθέτει ένα υψηλής αισθητικής καμβά για να ακουμπήσουν οι λέξεις της συγγραφέα. Μαγική δουλειά και πάλι.

    Για παιδιά περίπου 4-7 ετών.

    Εκδόσεις Καστανιώτη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το γεράκι στην καμινάδα
    Συγγραφέας: Ειρήνη Αγγέλη
    Εικονογράφηση: Πέρσα Ζαχαριά
    Εκδόσεις: Καστανιώτη, Μάιος 2020
    Σελίδες: 24
    Μέγεθος: 23 Χ 24
    ISBN: 978-960-03-6705-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular