More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοParenting (Βιβλία για γονείς)Το "δύσκολο" παιδί στο σπίτι και στο σχολείο, της Μαρίας Ζαφειροπούλου

    Το “δύσκολο” παιδί στο σπίτι και στο σχολείο, της Μαρίας Ζαφειροπούλου

    “Το δύσκολο παιδί στο σπίτι και στο σχολείο” είναι ένα συλλογικό έργο που προέκυψε από τη συνεργασία της καθηγήτριας Ψυχολογίας Μαρίας Ζαφειροπούλου με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της κατεύθυνσης “Εφαρμοσμένη Ψυχολογία στην Εκπαίδευση” στο Π.Τ. Δημοτικής Εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Αθηνών.

    Η ομάδα των εκπαιδευτικών και ψυχολόγων του μαθήματος “Προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο: Πρόληψη, παρέμβαση” υπό την καθοδήγηση και εποπτεία της Μαρίας Ζαφειροπούλου δημιούργησαν έναν μεστό, επιστημονικό τόμο με εφαρμογές της ψυχολογίας στην εκπαίδευση προς όφελος όλων των επαγγελματιών που ασχολούνται με παιδιά (εκπαιδευτικοί, επιστήμονες ψυχικής υγείας), καθώς και των γονιών που αναζητούν ουσιαστικές εξηγήσεις και παρεμβάσεις.

    Τι θα βρείτε σε αυτό το βιβλίο; Σίγουρα όχι ένα απρόσιτο, στείρα επιστημονικό βιβλίο που αφορά μόνο όσους σπουδάζουν ή κατέχουν από ψυχολογία. Παιδιά που φέρονται με τρόπο που μας προβληματίζει, μας ενοχλεί ή μας θυμώνει ακόμα, παιδιά που γεμίζουν ενοχές, εκούσια ή ακούσια, τους γονείς ή τους δασκάλους τους, παιδιά σε διαρκή προστριβή με το ενήλικο ή συνομήλικο περιβάλλον τους, παιδιά που διαταράσσουν συνεχώς την οικογενειακή ζωή ή το μάθημα μιας τάξης, παιδιά ανάγωγα, επιθετικά, απαξιωτικά, εχθρικά, αρχηγικά, απαθή, αδιάφορα, παιδιά που τους φταίνε πάντα οι άλλοι, παιδιά που σκεπάζουν τις πιθανότητες ευτυχίας ή επιτυχίας μιας οικογένειας ή μιας τάξης, παιδιά που ρίχνουν στα τάρταρα κάθε απόπειρα συμβιβασμού, προσέγγισης, κατανόησής τους.

    Όλοι αυτοί οι τύποι παιδιών που απασχολούν πάντοτε εκπαιδευτικούς, ειδικούς και γονείς φιλτράρονται, φωτίζονται και αναλύονται με αρκετά εύληπτο τρόπο ως προς τα κίνητρα, το υπόβαθρό τους, τις επιδιώξεις τους.

    Κανένα βιβλίο δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Μπαίνοντας όμως στην ουσία και το πνεύμα του, κάνετε αποφασιστικά βήματα κατανόησης αυτών των παιδιών. Μέσα από εξατομικευμένες παρεμβάσεις, δοκιμασμένες τεχνικές, αναλυτικούς στόχους και δεκάδες διαφορετικές δραστηριότητες, το «δύσκολο» παιδί κατανοείται περισσότερο, ενώ η αντιμετώπισή του ως μια ενδιαφέρουσα περίπτωση και όχι ενός βραχνά που πρέπει να διαχειριστούμε, ανοίγει έναν δρόμο πρόκλησης μπροστά μας. Γιατί το «δύσκολο» παιδί δεν έχει μόνο όψεις προβληματικής περιπέτειας, αλλά και ταλέντα, σημεία που πρέπει να αναδείξουμε για να το δούμε να μεταμορφώνεται σταδιακά σε έναν άλλο, ενδιαφέροντα άνθρωπο.

    Οι εκπαιδευτικοί θα βρουν εμπεριστατωμένες μέθοδους, τεχνικές, παιχνίδια και πρακτικές δραστηριότητες για να υποστηρίξουν το έργο τους και κατ’ επέκταση αυτούς τους μαθητές τους, οι γονείς θα δουν ότι δεν έχουν μόνο στο σπίτι τους «δύσκολο» παιδί, αλλά παντού υπάρχει ένα τέτοιο.

    Είναι ένα από τα βιβλία που, ενώ δεν αποχωρίζεται σε κανένα σημείο την επιστημονικότητά του, ούτε γίνεται απλοϊκό σε επίπεδο συμβουλάτορα περιοδικού, είναι ευχάριστο στην ανάγνωση και ιδιαιτέρως βοηθητικό για όποιον επιθυμεί να καταλάβει και να προσεγγίσει αποτελεσματικότερα παιδιά σαν όσα προαναφέρθηκαν και τα “συγγενή” τους.

    Εκδόσεις Πεδίο.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το “δύσκολο” παιδί στο σπίτι και στο σχολείο
    Επιστημονική επιμέλεια: Μαρία Ζαφειροπούλου
    Επιμέλεια-διόρθωση: Χρύσα Ξενάκη
    Ηλ. επεξεργασία-εξώφυλλο: Παναγιώτα Δημοπούλου
    Εκδόσεις: Πεδίο, 2019
    Σελίδες: 400
    Μέγεθος: 15,5 Χ 22,5
    ISBN: 978-960-635-021-4

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular