More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο Εξπρές για τις απίθανες χώρες 3: Ταξίδι στη χαμένη πόλη, του...

    Το Εξπρές για τις απίθανες χώρες 3: Ταξίδι στη χαμένη πόλη, του Πίτερ Τ. Μπελ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Μπορείς να κοιτάξεις έξω από τη ζωή σου, όπως σ’ ένα τρένο, και να δεις προς τα πού πας, αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις το τρένο.
    Philip Larkin

    Τρίτο βιβλίο για τη σειρά The train to impossible places του Πίτερ Τ. Μπελ που ολοκληρώνει την τριλογία.

    Περί τίνος πρόκειται

    Το Εξπρές για τις Απίθανες Χώρες είναι και πάλι εδώ, στην κουζίνα της Σούζι Σμιθ, και ο Στόνκερ βγαίνει από το ψυγείο, μπροστά στους έκθαμβους γονείς της που δεν πίστευαν στα μάτια τους. Η Σούζι επιβιβάζεται στο Εξπρές ανυπομονώντας για μια νέα περιπέτεια, ειδικά όταν το Σαββατοκύριακο προμηνυόταν θλιβερά βαρετό. Ο κόσμος των τρολ την περιμένει! “Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι καλή αυτή η ιδέα“, μονολόγησε η μαμά της αλλά… ποιος την κράταγε για να μην πάει προς τον Πύργο του Ελεφαντοστού! “Αναπληρώτρια ταχυδρομική υπάλληλος Σμιθ, στις υπηρεσίες σας“. Αλλά πηγαίνουν και οι γονείς της μαζί!

    Κανείς δεν ξέρει ότι πολύ γρήγορα τους περιμένει μια πολύ δύσκολη αποστολή και η πιο επικίνδυνη ως τώρα. Ένα παλιό μυστηριώδες βιβλίο κλέβει λέξεις και εξαφανίζει γράμματα αδειάζοντας εκατομμύρια βιβλία σε ελάχιστο χρόνο. Η Ένωση των Απίθανων Χωρών είναι αναστατωμένη.

    Τι συμβαίνει; ρώτησε ο μπαμπάς της Σούζι, τραβώντας μακριά τη Σούζι και τη μαμά της. Τα πλοκάμια ελίχθηκαν προς το παλιό μαύρο βιβλίο και κατάφεραν να χωθούν ανάμεσα στις σελίδες του. “Τι είναι αυτά τα πράγματα;”
    “Είναι λέξεις”, είπε παραιτημένος ο Φρέντερικ.
    “Από τις βιογραφίες που κουβαλούσε ο Τζιμ-Τζιμ”.
    Ο Τζιμ-Τζιμ κλαψούρισε θλιμμένα και κρέμασε τ’ αφτιά του. “Λυπάμαι τόσο πολύ!” βόγκηξε. “Δεν ήξερα ότι είχατε κατεβάσει ήδη το βιβλίο!”
    Η Σούζι ξέφυγε από τη λαβή του μπαμπά της και έτρεξε στις πεσμένες βιογραφίες. Πήρε μία και την ξεφύλλισε. Όλες οι σελίδες ήταν άδειες. Σήκωσε έναν δεύτερο τόμο και διαπίστωσε το ίδιο.
    “Τις στράγγιξε το άλλο βιβλίο”, είπε ο Γουίλκοτ κοιτώντας πάνω από τον ώμο της. “Ρούφηξε τις λέξεις κατευθείαν από τις σελίδες τους”.

    Το Βιβλίο της Δύναμης είχε στραγγίξει όλες τις λέξεις από τα ράφια. Κάποια κατάρα, πιθανότατα από τους πρώτους ιδιοκτήτες του βιβλίου, το συνοδεύει. Τα ίδια συμβαίνουν και στον ταχυδρομικό σάκο και στο κινητό. Το βιβλίο πρέπει να επιστραφεί άμεσα. Και ο τόπος επιστροφής είναι μια πόλη, η Υδροβορεία, που έχει χαθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. “Μα αν η Υδροβορεία δεν είναι πουθενά εκεί έξω για να βρεθεί; Θα μπορούσατε να ψάχνετε για την υπόλοιπη ζωή σας”!

    Κανείς όμως δεν φαίνεται ότι γνωρίζει που βρίσκεται αυτή η πόλη. Ό,τι συνέβη, πήρε μαζί του κάθε ίχνος και σημάδι. Το βιβλίο μιλάει όποτε θέλει το ίδιο και δίνει όσες πληροφορίες θέλει εκείνο, κάποιες φορές δίχως να βοηθούν καθόλου.Ταξίδι στο κενό, λοιπόν! Η Σούζι, οι γονείς της, ο Γουίλμοτ και οι φίλοι του Απίθανου Εξπρές πρέπει να παραδώσουν το βιβλίο έγκαιρα στον ιδιοκτήτη του σε μία πόλη που δεν υπάρχει και κανείς χάρτης δεν μπορεί να τους οδηγήσει εκεί. Χάος! Η περιπέτεια μόλις ξεκίνησε. Και θα τους φτάσει σε έναν παράξενο υποθαλάσσιο κόσμο όπου θα απειληθεί ακόμα και η ζωή τους…

    “Αν βγω ζωντανή από αυτή τη δοκιμασία”, σκέφτηκε, “θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου μέσα σε κλειστό χώρο, τυλιγμένη με μια ηλεκτρική κουβέρτα , πίνοντας ζεστή σοκολάτα”.

    Εστιάζοντας

    Ο Peter G. Bell ολοκληρώνει την τριλογία της Σούζι και του Εξπρές για τις Απίθανες Χώρες  με εντυπωσιακό τρόπο. Ο κόσμος που έχει πλάσει είναι απίθανα φανταστικός, με τον μαγικό ρεαλισμό να έχει τερματίσει τα κοντέρ και η μία έκπληξη διαδέχεται την επόμενη. Με υλικά από τους μεγάλους adventure συγγραφείς (Ουάλιαμς, Νταλ, Κερ κ.α.), ο Bell συνθέτει μια ακραιφνή περιπέτεια, με πυκνή δράση, τρελή πλοκή, ανατρεπτική εξέλιξη και πολύ χιούμορ.

    Το Εξπρές για τις Απίθανες Χώρες: Ταξίδι στη χαμένη πόλη έχει και μια εμφανή ανατροπή. Οι γονείς της ηρωίδας πηγαίνουν μαζί της, κάτι που δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ, αφού οι γονείς είναι το απαγορευμένο φρούτο που δεν πρέπει ποτέ να συνοδεύει το παιδί στις παράξενες περιπέτειές του. Αυτό το αδιάσπαστο μοτίβο, ο Bell το τερματίζει και το δουλεύει όμορφα, κάνοντας τους γονείς σε ένα βαθμό μέρος της περιπέτειας και της εξέλιξής της.

    Μυστήρια ανεπίλυτα, κίνδυνοι πιο ακραίοι από ποτέ, γρίφοι, ανατροπές, σπιρτάδα, χιούμορ, πολλή δράση, σασπένς. Η συνταγή είναι γνωστή και ο Bell την ακολουθεί, πιο επιδέξια ακόμα, σε αυτό το τρίτο βιβλίο.

    Για αναγνώστες από 8 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το Εξπρές για τις απίθανες χώρες 3: Ταξίδι στη χαμένη πόλη
    Τίτλος πρωτοτύπου: The train to impossible places No 3 – Delivery to the Lost City
    Συγγραφέας: Peter G. Bell
    Εικονογράφος: Flavia Sorrentino
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Μάρτιος 2022
    Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Μάγδα Τικοπούλου
    Σελιδοποίηση: Νατάσσα Χαραλαμπίδη
    Σελίδες: 464
    Μέγεθος: 14,5 Χ 21
    ISBN:
    978-960-653-648-9

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular