More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΤο λάθος της Άννας, της Άννης Θεοχάρη

    Το λάθος της Άννας, της Άννης Θεοχάρη

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 3-5) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Τα λάθη μου είναι η ζωή μου
    Σάμουελ Μπέκετ

    Η ιστορία της Άννας πραγματεύεται με χιούμορ και φαντασία το δικαίωμα του λάθους και εύστοχα μας υπενθυμίζει πως τελικά…  όλοι κάνουν λάθη. Η Άννα είναι ένα μικρό κορίτσι που πηγαίνει σχολείο και κατά τη διάρκεια του μαθήματος κάνει ένα λάθος, χωρίς κανένας να το δει. Η δασκάλα δεν κατάλαβε τίποτα, γιατί η Άννα το έβαλε βιαστικά στην τσάντα της. Όμως το λάθος εξακολουθούσε να υπάρχει, καλά κρυμμένο στην τσάντα της αλλά και στο μυαλό της. Ακόμη και στον ύπνο της την ταλαιπωρούσε…. Για ώρα στριφογύριζε στο κρεββάτι της και αυτό το λάθος δεν έλεγε να φύγει από τη σκέψη της.

    “Την ώρα του μαθήματος η Άννα έκανε λάθος!
    Η δασκάλα δεν το πρόσεξε,
    και έτσι η Άννα το έκρυψε γρήγορα στην τσάντα της.
    Την επόμενη μέρα όμως έκανε ακόμα ένα!
    Φοβισμένη και αγχωμένη το έχωσε και αυτό
    στη μικρή της τσάντα.
    Και τώρα; Πόσα ακόμα λάθη θα έκανε
    και πόσα ακόμα θα χωρούσαν σε αυτή την τσάντα;” 

    Η Άννα από το μεγάλο της ενθουσιασμό έκανε ακόμη ένα λάθος την ώρα της γραμματικής και το έβαλε κι αυτό στην τσάντα της πριν προλάβει να το δει η δασκάλα της. Η ανησυχία της μήπως κάνει κι άλλο λάθος ολοένα και μεγάλωνε και τα βράδια έμενε ξάγρυπνη. Δεν ήξερε τι να κάνει και έβαλε τις φωνές στα λάθη της λες και έφταιγαν εκείνα… Τότε θυμήθηκε μια φορά που έκανε μια αταξία και τη μαλώσανε και την έβαλαν τιμωρία. Καθόλου δεν της άρεσε. Μήπως έπρεπε να αποδεχτεί τα λάθη της και να δει την αλήθεια. Εσείς αλήθεια κάνετε λάθη;

    Τα λάθη είναι πάντα εκεί να μας θυμίζουν ότι κάθε λάθος γίνεται για κάποιο λόγο. Η Άννα όταν είδε πιο ψύχραιμα τα λάθη της, συνειδητοποίησε ότι μπορεί να αλλάξει κάθε λάθος που έχει κάνει και να κάνει το σωστό. Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του και η Άννα προσπαθεί να δει τη θετική πλευρά της ζωής. Προσπαθεί να μην την καταβάλλει κάθε λάθος που κάνει και φροντίζει να το διορθώνει με κριτική σκέψη και λογική. Τώρα πια δεν την αγχώνει το τσουλούφι που πέφτει στο πρόσωπό της και η τσάντα της

    Η συγγραφέας και εικονογράφος Άννη Θεοχάρη είναι πολυτάλαντη, ηθοποιός, στιχουργός, μουσικός, τραγουδοποιός και ασχολείται με αφηγήσεις και δραματοποιήσεις παραμυθιών.

    Καταφέρνει να αποκαλύψει μικρές αλήθειες και να μας φέρει αντιμέτωπους κατά πρόσωπο με τα λάθη μας. Σίγουρα όλοι έχουμε κάνει λάθη στη ζωή μας, άλλοτε μικρά κι άλλοτε μεγάλα, όμως  είναι σημαντικό ο τρόπος που τα διαχειριζόμαστε. Είναι σημαντικό να τα αποδεχτούμε και να τα αγαπήσουμε σαν ένα κομμάτι του εαυτού μας. Να έχουμε το θάρρος να ζητήσουμε συγγνώμη και να σκεφτούμε λύσεις για να τα διορθώσουμε… Μην ξεχνάμε ότι μέσα από ένα λάθος μπορεί να δημιουργηθεί κάτι πολύ σπουδαίο.

    “Όποιος δεν έκανε ποτέ λάθος, δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κάτι καινούργιο” (Αλβέρτος Αϊνστάιν)

    Η πολύχρωμη εικονογράφηση από την ίδια τη συγγραφέα, με λεπτομέρειες και αφαιρετικά στοιχεία, δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη για μια δεύτερη ανάγνωση. Κάθε σαλόνι κρύβει και μια ιστορία από την καθημερινότητα της Άννας. Τα λάθη της καλά κρυμμένα παίρνουν τη μορφή του γράμματος Χ, σύμβολο που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να διαγράψουν κάθε λάθος τους.

    Η Άννα όταν κάνει λάθη όλα γίνονται μαυρόασπρα γκρίζα και μουντά όπως στην ψυχή της. Όμως όταν τα αποδέχεται όλα γεμίζουν με χρώματα και τότε τα λάθη της γίνονται κοκαλάκια για να μαζέψουν τα μαλλιά της, γίνονται φερμουάρ, γίνονται χαμένα κουμπιά… μαζί με την Άννα θα ανακαλύψετε ότι όλα διορθώνονται. Δεν είναι ανάγκη να χαλάς τη διάθεση σου για ένα χαλασμένο φερμουάρ, υπάρχουν πολύ σημαντικά πράγματα. Αρκεί να δούμε τα λάθη μας, στην πραγματική τους διάσταση, να μην τα μεγεθύνουμε και να μην τα κρύβουμε αλλά να προσπαθούμε να τα διορθώσουμε και να τα αγαπήσουμε.

    Αξιοποίηση στην τάξη

    Το κείμενο είναι γραμμένο με έμμετρο στίχο και έχει πολλά θεατρικά στοιχεία που μπορούν να γίνουν μικρές σκηνές  είτε με παντομίμα είτε με στιχάκια και να οδηγήσουν σε μια σχολική παράσταση. Με αφορμή το βιβλίο μιλήστε για τα λάθη σας στην τάξη, παίξτε παντομίμα, τραγουδήστε ζωγραφίστε πάνω σε χαρτί. Βάλτε τα λάθη που σημείωνε άλλοτε η δασκάλα με κόκκινο στυλό μέσα σε καρδιές και αγαπήστε τα. Ζωγραφίστε τα λάθη σας με τα πιο όμορφα χρώματα. Κάθε φορά που κάποιο παιδί στην τάξη, μου λέει ότι έκανε κατά λάθος μια γραμμή ή κουκίδα στη ζωγραφιά του, του προτείνω να το μεταμορφώσει σε κάτι μαγικό ένα σύννεφο ή μια καρδιά… μεταμορφώστε λοιπόν τα λάθη σας και όλα θα αλλάξουν μαγικά.

    Μέσα στις σελίδες του βιβλίου, τα λάθη περιμένουν να τα ανακαλύψετε καλά κρυμμένα. Μια ιστορία με αρκετή δόση γέλιου, για μικρούς αλλά και μεγάλους που θα σας κάνει να δείτε με διαφορετική ματιά τα λάθη σας.  Δείτε μερικές προτάσεις από τη δημιουργό Άννη Θεοχάρη “πως να γλιτώσετε από ένα λάθος εδώ στην προσωπική της  σελίδα. Μην παραλείψετε να ακούσετε το τραγούδι που μελοποίησε και τραγουδάει η ίδια η συγγραφέας “Το λάθος της Άννας” με την υπέροχη φωνή της.
    Σας το προτείνουμε ανεπιφύλαχτα.

    Για αναγνώστες από 3 ετών.

    Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

    Με μια ματιά

    • Η ιστορία της Άννας πραγματεύεται με χιούμορ και φαντασία το δικαίωμα του λάθους και εύστοχα μας υπενθυμίζει πως τελικά…  όλοι κάνουν λάθη. Το κείμενο είναι γραμμένο με έμμετρο στίχο και έχει πολλά θεατρικά στοιχεία που μπορούν να γίνουν μικρές σκηνές  είτε με παντομίμα είτε με στιχάκια και να οδηγήσουν σε μια σχολική παράσταση.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Άννη Θεοχάρη-Το Λάθος Της Άννας

    Δες την φωτεινή πλευρά της ζωής

    Διαξιφισμοί | Μάριος Φραγκούλης, Γιώργος Περρής

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το λάθος της Άννας
    Συγγραφέας: Άννη Θεοχάρη
    Εικονογράφος: Άννη Θεοχάρη
    Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική, Ιούνιος 2021
    Επιμέλεια: Γιώτα Γκότση
    Γραφιστική επιμέλεια: Dtp Ελληνοεκδοτικής Ευτυχία Χρηστίδη
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 22 Χ 22
    ISBN: 978-960-563-403-2

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular