More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20184-7 ετώνΤο λευκό λιοντάρι, του Τζιμ Χέλμορ (εικ.: Ρίτσαρντ Τζόουνς)

    Το λευκό λιοντάρι, του Τζιμ Χέλμορ (εικ.: Ρίτσαρντ Τζόουνς)

    to leyko liontari cover

    Το λευκό λιοντάρι του Jim Helmore είναι μια όμορφη, καθησυχαστική ιστορία για παιδιά, με μια στάλα μαγείας και ένα υπέροχο μήνυμα!

    Η μικρή Σοφία μετακομίζει με τη μαμά της στο καινούργιο τους σπίτι πάνω στο λόφο. Το σπίτι είναι κατάλευκο και η Σοφία αισθάνεται μοναξιά. Υπάρχουν τόσα νέα μέρη να εξερευνήσει, όμως δεν έχει πλάκα να είσαι μόνος σε ένα νέο, κατάλευκο σπίτι. Η Σοφία εύχεται να είχε κάποιον να παίζουν παρέα. Μια μέρα, καθώς τριγυρνά από δωμάτιο σε δωμάτιο, συναντά ένα κατάλευκο λιοντάρι και γίνονται αμέσως φίλοι.Επιτέλους, η Σοφία έχει συντροφιά!

    Η Σοφία παιρνά το χρόνο της παίζοντας με το λευκό. Από το παράθυρο του σπιτιού βλέπουν δυο αγόρια να παίζουν με πολύχρωμους χαρταετούς.Το λιοντάρι την παροτρύνει να επισκεφτεί το κοντινό πάρκο δίχως εκείνο και να κάνει νέους φίλους. Η Σοφία είναι πολύ ντροπαλή αλλά με την παρότρυνση του λιονταριού πηγαίνει στο πάρκο. Εκεί συναντά τον Λούη, το αγόρι με το χαρταετό και έγιναν φίλοι. Ο Λούης την προσκάλεσε σπίτι του. Μαζί με τους φίλους του κατασκέυασαν πειρατικά διαστημόπλοια κι απόλαυσαν λαχταριστό κέικ! 

    Η Σοφία έχει πια τόσα να διηγηθεί στο αγαπημένο της λευκό λιοντάρι… Πώς θα το ανακλύψει όμως τώρα που η μαμά και οι φιλοί της κάλυψαν τους λευκούς τοίχους του σπιτιού με πορτοκαλί, κόκκινα και πράσινα χρώματα;

    Το λευκό λιοντάρι είναι ένα τρυφερό, εικονογραφημένο βιβλίο εξαιρετικής αισθητικής! Η σύντομη ιστορία προσεγγίζει με ευαίσθητο αλλά ευφάνταστο τρόπο το θέμα της διαχείρισης των αλλαγών που συμβαίνουν στη ζωή μας. Ένα μικρό, ντροπαλό κορίτσι εφευρίσκει έναν φανταστικό φίλο και με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να ξεπεράσει τους φόβους της και να προσαρμοστεί στο νέο της σπίτι. Το λευκό λιοντάρι είναι ουσιαστικά η ίδια η παιδική ψυχή που σε εύλογο χρόνο και με τις κατάλληλες προυποθέσεις ισορροπεί και πορεύεται. Το βιβλίο μπορεί να ανοίξει έναν διάλογο με τους αναγνώστες για τους τρόπους με τους οποίους οι ίδιοι διαχειρίζονται τις αλλαγές στη ζωή. 

    Οι εικόνες του Richard Jones χαρακτηρίζονται από γαλήνη και παιδικότητα. Αναδεικνύουν την ευαισθησία και την τρυφερότητα της ιστορία του Jim Helmore. Εξαιρετικό βιβλίο από κάθε άποψη!

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το λευκό λιοντάρι
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Snow Lion
    Συγγραφέας: Τζιμ Χέλμορ
    Εικονογράφηση: Ρίτσαρντ Τζόουνς
    Μετάφραση Αιμιλία Γιασεμή
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος 2017
    Διόρθωση: Δημήτρης Πήχας
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 28 Χ 24,5
    ISBN: 978-960-569-733-4
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular