More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό κρυμμένο, της Σοφίας Κλιάνη (εικ.: Λιάνα Δενεζάκη)

    Το μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό κρυμμένο, της Σοφίας Κλιάνη (εικ.: Λιάνα Δενεζάκη)

    Κάποιος, κάπου, κάποτε μίλησε για ένα χωριό μοναδικό, πολύχρωμο και διαφορετικό. Σ’ αυτό το αλλόκοτο χωριό, κατοικούσαν μόνο αριθμοί. Γι’ αυτό και όλοι το ξέρουν ως Αριθμοχώρι. Δεν έχει καμία σημασία πως σε λένε, πως είναι η εξωτερική σου εμφάνιση, ούτε ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό ή αγαπημένη μυρωδιά. Κανείς δεν θα προσέξει να έχεις καλούς τρόπους, αν μελετάς ή όχι τα μαθήματα σου.
    Εκείνο που πραγματικά μετράει και δείχνει πόσο σπουδαίος είναι κάποιος, είναι πόσο μεγάλος αριθμός είναι. Στο Αριθμοχώρι λοιπόν ζουν εννιά οικογένειες. Μάλλον εννιά οικογένειες συν το Μηδέν. Όπως είναι αναμενόμενο το εννιά έχει τη μεγαλύτερη οικογένεια στο χωριό και έχει πάντα τον πρώτο λόγο.  Κανένας μεγαλύτερος αριθμός δε μιλάει σε κάποιον μικρότερο και έχει ένα λόγο που τον κάνει να ξεχωρίζει απ’ όλους τους άλλους αριθμούς.
    Πρώτη και καλύτερη είναι η οικογένεια του εννιά, η μεγαλύτερη οικογένεια απ’ όλες. Το εννιά έχει εννιά παιδιά, εννιά παλάτια, εννιά χρυσές άμαξες και ότι άλλο έχει είναι εννιά σε αριθμό! Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπόλοιπους αριθμούς. Το παράδοξο είναι ότι κάθε αριθμός μιλάει μόνο στην οικογένεια του. Σ’ αυτό το χωριό λοιπόν ζει και το μηδέν, καταδικασμένο να ζει ολομόναχο μια και κανείς δεν του μιλάει. Δεν έχει οικογένεια, ούτε φίλους και συγγενείς…

    Μια μέρα αποφασίζει να μασκαρευτεί και να αλλάξει εμφάνιση. Άραγε σε ποιόν αριθμό μπορεί να μασκαρευτεί και να αποκτήσει φίλους και δόξα; μια ιστορία παρεξηγήσεων και ένας φαύλος κύκλος αναζήτησης της ταυτότητας ξεκινά. Η ανάπτυξη της προσωπικότητας και η αποδοχή της διαφορετικότητας θα δώσουν λύση στο πρόβλημα.
    Δεν θα σας αποκαλύψουμε τη συνέχεια, για να την ανακαλύψετε διαβάζοντας αυτό το απίστευτα διασκεδαστική ιστορία από τις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη με την εντυπωσιακή εικονογράφηση της Λιάνας Δανεζάκη. Έτονα χρώματα και αστείες φιγούρες ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και γίνονται ήρωες της πιο διασκεδαστικής ιστορίας για τους αριθμούς που έχει γραφτεί. Ιδανική πρόταση για κατασκευή σε κιύκλες κουκλοθεάτρου από τα παιδιά. Αμέτρητες μικρέςε ιστορίες θα ξεπηδήσουν μέσα από κάθε αριθμό, γιατί ακόμη και το μηδέν έχει την αξία του…

    Ιδέες για αξιοποίηση στην τάξη
    -Κάθε σελίδα του βιβλίου έχει και από έναν αριθμό με το δικό του σπιτικό, που τα παιδιά εναλλακτικά μπορούν να δημιουργήσουν και από μια ιστορία και να προσθέσουν και δικά τους στοιχεία και να την εικονογραφήσουν.
    -Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν κάθε οικογένεια αριθμών σε γλωσσοπίεστρα και να παίξουν κουκλοθέατρο.
    -Σε κάθε αριθμό αντιστοιχεί και ένα σπουδαίο γεγονός ή κάτι μοναδικό. Για παράδειγμα οι εννέα μούσες, οι τέσσερις εποχές ή το μουσικό πεντάγραμο.
    -Για κάθε αριθμό τα παιδιά ψάχνουν να βρουν και την αντίστοιχη παροιμία και το γνωμικό «Κάλλιο πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη»
    -Πειραματιστείτε με τους αριθμούς, χρησιμοποιήστε άχρηστο υλικό όπως σύρμα ντυμένο με αλουμινόχαρτο και προσπαθείστε να τους μεταμορφώσετε και να δώσετε μια άλλη διάσταση σε κάθε αριθμό.

    Ένα αριθμοπαραμύθι από τη Σοφία Κλιάνη, που ξεφεύγει από τα στερεότυπα των αριθμών και εμβαθύνει στο δικαίωμα να είναι κανείς διαφορετικός και την αξία της φιλίας. Βιβλίο πρόταση για τους μικρούς μας φίλους!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό κρυμμένο
    Συγγραφέας: Σοφία Κλιάνη
    Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
    Εκδόσεις: Κόκκινη κλωστή δεμένη, Φεβρουάριος, 2017
    Επιμέλεια κειμένου: Ελίνα Αντωνέτα Κώτση-Κίκκου
    Τεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γκότσης
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-618-51-51-33-1
    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular