More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο συναισθηματόμετρο του επιθεωρητή Κροκοντίλο- Αναγνωρίζω, μετράω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου,...

    Το συναισθηματόμετρο του επιθεωρητή Κροκοντίλο- Αναγνωρίζω, μετράω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου, της Susanna Isern

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 5-8) – Διαδραστικό βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να αισθανθούν.
    Μάγια Αγγέλου

    Οι σκέψεις είναι οι σκιές των συναισθημάτων μας —πάντοτε σκοτεινότερες, κενότερες και απλούστερες.
    Φρήντριχ Νίτσε

    Καταπληκτική δουλειά! Αν δεν έγινα σαφής, πρόκειται για καταπληκτική δουλειά. Και για όσους δεν το κατάλαβαν, έχουμε ένα καταπληκτικό βιβλίο.

    Πέρα από το χιούμορ, η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Σουσάνα Ισέρν έχει δημιουργήσει έναν πραγματικά αξιοζήλευτο οδηγό αναγνώρισης, διαχείρισης, αποδοχής των συναισθημάτων, όπου εξιχνιάζονται και αναλύονται κυριολεκτικά τα συναισθήματα, η υφή τους, η έντασή τους, ενώ παρέχονται τρόποι αναγνώρισης και ασφαλώς διαχείρισής τους κατά την εμφάνισή τους.

    Χαρά, λύπη, θυμός, φόβος, φθόνος, ζήλια, έκπληξη, ντροπή, αηδία και αγάπη. Αυτά είναι τα δέκα βασικά συναισθήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και αυτά προσεγγίζει με πολύ έξυπνο τρόπο η συγγραφέας. Πώς; Μέσα από 10+1 υποθέσεις-μυστήρια που ανακύπτουν και πρέπει να επιλύσει ο χαριτωμένος επιθεωρητής Κροκοντίλο, οι μικροί αναγνώστες γίνονται δέκτες του εύρους καθενός από αυτά τα δέκα συναισθήματα και την οικογένεια… Συναισθηματάκη! Μαθαίνουν τι είναι τα συναισθήματα και καθένα από αυτά, τι τα προκαλεί, τι τα κινητοποιεί και τα εντείνει, τι τα κατευνάζει, ποια είναι τα σημάδια που τα φανερώνουν, ποιες αλλαγές συμβαίνουν στο σώμα μας.

    Είναι τόσο αναλυτική αυτή η καταγραφή κάθε συναισθήματος και τόσο εμπνευσμένο το πρότζεκτ της Isern που θα σας εντυπωσιάσει και θα σας προσφέρει ένα εξαιρετικό πλάνο να πλησιάσετε με τα παιδιά σας μέσα από 10 υποθέσεις μυστηρίου όλα τα βασικά συναισθήματα.

    Γιατί είναι σημαντικό; Γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν τα παιδιά και φτάνει και περνά και μετά την εφηβεία είναι η διαχείριση των συναισθημάτων τους, η αναγνώρισή τους, οι πηγές πρόκλησής τους, οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούν να τα ελέγχουν, να τα δουλεύουν μέσα τους.

    Οι δέκα αυτές υποθέσεις αποτελούν ουσιαστικά δέκα παραδείγματα μέσα από τα οποία θα πλησιάσουμε το μεδούλι των συναισθημάτων.

    Ο Κροκοντίλο μάλιστα έχει προχωρήσει, εμπνευσμένος από τους μεγάλους θεωρητικούς των συναισθημάτων, σε ένα κορυφαίο εργαλείο αναγνώρισης και μέτρησης των συναισθημάτων: το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΜΕΤΡΟ (δείτε παρακάτω). Αυτός ο ωραίος τροχός έχει τα δέκα συναισθήματα και τέσσερις βαθμίδες έντασης από το 0 ως το 3, όπου 0 είναι η απόλυτη ηρεμία, η απουσία συναισθημάτων και 3 η πολύ έντονη ύπαρξη κάποιου συναισθήματος.

    Κάθε υπόθεση έχει μια σύντομη ιστορία, τις σημειώσεις που κρατά ο επιθεωρητής Κροκοντίλο, στοιχεία που θα μας βοηθήσουν στην εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης και ασφαλώς την προσέγγιση κάθε συναισθήματος μέσα από σημάδια του σώματος, χαρακτηριστικά και την περιγραφή των τεσσάρων βαθμίδων έντασης.

    Το συναισθηματόμετρο υπάρχει στο τέλος του βιβλίου σε μεγάλο μέγεθος και σκληρό χαρτί. Ωστόσο μπορείτε να εκτυπώσετε το δικό σας συναισθηματόμετρο πατώντας εδώ το οποίο προσφέρουν οι εκδόσεις Κέδρος σε όλους.

    Όχι απλώς χρήσιμο, αλλά… καταπληκτικό πρότζεκτ!

    Για αναγνώστες από 5 ετών.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Διακρίσεις

    Με μια ματιά

    • Η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Σουσάνα Ισέρν έχει δημιουργήσει έναν πραγματικά αξιοζήλευτο οδηγό αναγνώρισης, διαχείρισης, αποδοχής των συναισθημάτων, όπου εξιχνιάζονται και αναλύονται κυριολεκτικά τα συναισθήματα, η υφή τους, η έντασή τους, ενώ παρέχονται τρόποι αναγνώρισης και ασφαλώς διαχείρισής τους κατά την εμφάνισή τους.
    • Χαρά, λύπη, θυμός, φόβος, φθόνος, ζήλια, έκπληξη, ντροπή, αηδία και αγάπη. Αυτά είναι τα δέκα βασικά συναισθήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και αυτά προσεγγίζει με πολύ έξυπνο τρόπο η συγγραφέας. Πώς; Μέσα από 10+1 υποθέσεις-μυστήρια που ανακύπτουν και πρέπει να επιλύσει ο χαριτωμένος επιθεωρητής Κροκοντίλο, οι μικροί αναγνώστες γίνονται δέκτες του εύρους καθενός από αυτά τα δέκα συναισθήματα και την οικογένεια… Συναισθηματάκη! Μαθαίνουν τι είναι τα συναισθήματα και καθένα από αυτά, τι τα προκαλεί, τι τα κινητοποιεί και τα εντείνει, τι τα κατευνάζει, ποια είναι τα σημάδια που τα φανερώνουν, ποιες αλλαγές συμβαίνουν στο σώμα μας.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Το νησί των συναισθημάτων – Μάνος Χατζιδάκις

    Αρκούδα – Στάθης Δρογώσης

    Της καρδιάς τα χρώματα-Δήμητρα Σταυράκη

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το συναισθηματόμετρο του επιθεωρητή Κροκοντίλο:Αναγνωρίζω, μετράω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου
    Τίτλος πρωτοτύπου: Εl Emocionόmetro del Inspector Drilo
    Συγγραφέας: Susanna Isern
    Εικονογράφος: Monica Carretero
    Εκδόσεις: Κέδρος, Απρίλιος 2021
    Μετάφραση: Αγγελική Πορτοκάλογλου
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Μαρία Σπανάκη
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Σελιδοποίηση: Χρύσα Τσάμη
    Σελίδες: 100
    Μέγεθος: 25 Χ 26,5
    ISBN: 978-960-04-5211-2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular