More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΕκπαιδευτικά ΝέαΤο σχέδιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών από 7 Σεπτεμβρίου

    Το σχέδιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών από 7 Σεπτεμβρίου

    Όλα σχεδόν έχουν αποφασιστεί για το άνοιγμα των σχολείων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων που καθοδηγεί τις αποφάσεις του υπουργείου παιδείας. Ήτοι:

    1. Άνοιγμα όλων των εκπαιδευτικών δομών (από παιδικούς σταθμούς μέχρι και πανεπιστήμια), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

    2. Καθολική χρήση της μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές. ΕΚΚΡΕΜΕΙ: Από ποια ηλικία και πάνω θα χρησιμοποιούν οι μαθητές τις μάσκες καθώς είναι διάχυτη η ανησυχία για τη χρήση τους σε νηπιαγωγεία και μικρές τάξεις του δημοτικού, αλλά και από τα παιδιά που φοιτούν σε ειδικά σχολεία.

    3. Καθαρισμός των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (και κατά την λειτουργία των σχολείων) και μετά το πέρα των μαθημάτων.

    4. Αντισηπτικά παντού από τους δήμους. Συνεχής αερισμός, απολυμάνσεις.

    5. Οι μάσκες δεν δίνονται δωρεάν και είναι ευθύνη οικογενειών και μαθητών να τις προμηθευτούν.

    6. Αδικαιολογήτως απών όποιος λείπει ενώ δεν είναι άρρωστος ο ίδιος ή άνθρωπος του περιβάλλοντός του από covid-19. Οι νοσούντες από covid-19 προβλέπεται να έχουν δικαιολογημένες απουσίες.

    7. Σχολικά λεωφορεία (και δημόσιες συγκοινωνίες) για μεταφορά μαθητών με υποχρεωτική χρήσης μάσκας από μαθητές, οδηγούς, συνοδούς.

    8. Διαφορετικά διαλείμματα ανά τμήμα ή ομάδες τμημάτων. Κανένα τμήμα δε θα συγχρωτίζεται με άλλο.

    9. Για τα κυλικεία δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση, αναμένεται να γίνει με τις ανακοινώσεις της υπουργού την επόμενη εβδομάδα. Θα υπάρξει ειδικό πρωτόκολλο λειτουργίας τους με ένα ένα παιδί να προσέρχεται σε αυτά ή διανομή τροφίμων από τους υπεύθυνους του κυλικείου προς τα παιδιά.

    10. Μη κλείσιμο όλου του σχολείου σε περίπτωση ενός κρούσματος αλλά μόνο του τμήματος όπου υπάρχει το κρούσμα.

    Ο ΕΟΔΥ θα επικαιροποιήσει τις οδηγίες που θα αποφασιστούν και θα πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια της παρουσίας στον σχολικό χώρο, ενώ θα βγουν και ειδικές οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular