More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤο υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου, του δρ Μάικ Ντάου

    Το υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου, του δρ Μάικ Ντάου

    Έρχεται στο ELNIPLEX

    Να αξιοποιήσουμε το υποσυνείδητό μας, το οποίο είναι πανίσχυρο και ήδη δουλεύει υπέρ μας. Να αντιληφθούμε τη διαφορά μεταξύ συνειδητού και υποσυνειδήτου και να αναγνωρίζουμε πότε πρέπει να χρησιμοποιούμε το καθένα.

    Σίγουρα, λέει ο συγγραφέας δρ. Μάικ Ντάου, έχει τύχει σε όλους να αναλάβει δράση το υποσυνείδητό μας, όπως όταν επιστρέφαμε μια μέρα στο σπίτι οδηγώντας δίχως να θυμόμαστε ούτε από ποιους δρόμους περάσαμε ούτε τίποτα άλλο μέχρι να φτάσουμε. Κι αυτό γιατί ίσως προσπαθούσαμε να θυμηθούμε ένα όνομα, μια λεπτομέρεια, κάτι.

    Ο Ντάου μας γνωρίζει το SVT, την τεχνική οραματισμού για το υποσυνείδητο που ανέπτυξε, ένα επαναστατικό πρωτόκολλο που θα μας βοηθήσει, όπως λέει, να μάθουμε να συνομιλούμε απευθείας με το υποσυνείδητό μας, να αναπτύξουμε τις κατάλληλες δεξιότητες αξιοποίησης των θετικών μας σημείων και των ικανοτήτων μας και υποβάθμισης όσων δεν μας δίνουν κάποιου είδους προβάδισμα. Ο Ντάου το αποκαλεί το πρώτο και μοναδικό πρωτόκολλο που συνδυάζει την ύπνωση με γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT), ενσυνειδητότητα, καθοδηγούμενο οραματισμό, οπτικοακουστικό συγχρονισμό και αμφοτερόπλευρη διέγερση.

    Με την SVT, ο αναγνώστης θα προσπελάσει αναμνήσεις που δεν είναι προσβάσιμες μέσω του συνειδητού του, θα ενεργοποιήσει το μεγάλο δυναμικό που διαθέτουμε για τη θεραπεία νου-σώματος και το ανοσποιητικό μέσω της ενίσχυσης των Τ-κυττάρων και θα βοηθήσει να προσπελάσει τα πιο δυνατά στοιχεία του εαυτού του. Συνολικά αυτό το λες σύνδεση με τον εαυτό μας, ο οποίος είναι ένα αξιαγάπητο πλάσμα με μεγάλες δυνατότητες.

    “Μπορείτε να θυμηθείτε μια εποχή στη ζωή σας όπου νιώθατε απόλυτα σίγουροι, ευτυχισμένοι και ελεύθεροι; Πώς θα ήταν η ζωή σας εάν μπορούσατε να ζήσετε σε αυτόν τον χώρο… ή εάν τουλάχιστον μπορούσατε να “αράζετε” εκεί τον περισσότερο καιρό; Ξέρετε κάτι; Η SVT μπορεί να σας πάει εκεί. Ναι. Έτσι ακριβώς. Εδώ και τώρα. Θα θέλατε να πάτε;”

    Ο Ντάου χωρίζει το βιβλίο του σε δύο μέρη. Στο πρώτο αναλύει το υποσυνείδητο με τρόπο που γίνεται κατανοητός στο ευρύ αναγνωστικό κοινό, με παράθεση πολλών ερευνών, μελετών, πειραμάτων. “Ο υποσυνείδητος εγκέφαλος είναι τόσο ισχυρός, που μπορεί να επιδράσει δυναμικά στο φυσικό σώμα σας χωρίς να το συνειδητοποιήσει ο συνειδητός σας εγκέφαλος. Σε μια μελέτη με τομογραφίες εγκεφάλου, οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε ύπνωση και στην ιδέα ότι τα χέρια τους μετακινούνταν από μια τροχαλία. Ανέφεραν μετά ότι ένιωσαν μετά τα χέρια τους να κινούνται σαν να ελέγχονταν από μια εξωτερική δύναμη. Μην ανησυχείτε. Η οντότητα που κινεί αυτά τα χέρια (ή που σας βοηθά να δημιουργήσετε καταστάσεις ευδαιμονίας χωρίς κανέναν πόνο) δεν έχει ξεφύγει ούτε από το Star Trek ούτε από το X-Files, είναι απλώς το υποσυνείδητό σας”.

    Στο δεύτερο μέρος ο συγγραφέας παρουσιάζει αναλυτικά την SVT του. Πρέπει να γυρίσεις πίσω στο χρόνο, να ξαναζήσεις κάτι επώδυνο και να το λύσεις προς όφελός σου στο υποσυνείδητό σου αυτή τη φορά, ισχυρίζεται ο Ντάου. Αν έχεις εμμονικές σκέψεις για κάποιον, αν ένα γεγονός σε κρατάει πίσω σε όσα θέλεις και μπορείς να κάνεις, τότε πρέπει να κοιτάξεις μέσα στο υποσυνείδητό σου και να απελευθερωθείς, αφήνοντας πίσω τραυματικές εμπειρίες.

    Ο Ντάου υπερασπίζεται την άρρηκτη σχέση νου-σώματος και τη συνεργασία τους, αφού ο υποσυνείδητος εγκέφαλος έχει τη δύναμη να μεταβάλλει τις σωματικές διεργασίες, ακόμα και να μειώσει ή να εξαλείψει την ανάγκη για φάρμακα. Και παρουσιάζει για όλους την SVT.

    Δε μπορούμε να κρίνουμε την αποτελεσματικότητα τέτοιων βιβλίων. Πρέπει να τα δοκιμάσει κάποιος, άρα θα χρειαστεί να μας πει την εμπειρία του ή να το κάνουμε εμείς οι ίδιοι και να επανέλθουμε. Όμως, βιβλία όπως αυτό του Ντάου σε βοηθούν 100% και αυτό δεν χρειάζεται να στο πει κάποιος δοκιμάζοντάς το, να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, να κοιτάξεις μέσα σου, να αναγνωρίσεις τις δυνατότητες του εγκεφάλου σου, να επιστρέψεις στο παρελθόν επιλύοντας τις ανοιχτές υποθέσεις που ανακόπτουν τον δρόμο σου προς τα εμπρός, να εξασκηθείς σε ασκήσεις αυτοθεραπείας.

    Οι εκδόσεις Διόπτρα παρέχουν σε όλους δωρεάν Το ηχητικό υλικό (κατεβάστε το εδώ) που θα σας επιστρέψει να βιώσετε την εμπειρία με όλο σας το είναι.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Hypnosis Music for Less Thinking: Deep Theta Wave Music, Relaxing Music, Peaceful Calming

    Hypnosis(Instrumental) -Apex Beatz

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Το υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου
    Συγγραφέας: Mike Dow
    Τίτλος πρωτοτύπου: Your subconscious brain can change your life
    Μετάφραση: Χριστίνα Παναγιώτου
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Οκτώβριος 2020
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Ροδάνθη Παπαδομιχελάκη
    Σελιδοποίηση: Ηλίας Σούφρας
    Σελίδες: 440
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-605-959-9

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular