More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΦανταζού, της Κατρίνας Τσάνταλη (εικ.: Little Miss Grumpy)

    Φανταζού, της Κατρίνας Τσάνταλη (εικ.: Little Miss Grumpy)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 5-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Η ζωή είναι ένας ζωολογικός κήπος μέσα σε μια ζούγκλα.
    Peter De Vries

    Το νέο βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη έχει πολλή φαντασία και πολλά δικαιώματα για τα ζώα!

    Περί τίνος πρόκειται

    Φρούτα, λαχανικά, σανός. Αυτό ήταν το καθημερινό φαγητό για τους αφρικανικούς ελέφαντες στο Φανταζού. Βέβαια, όταν η Μάρτζι, η μαμά ελεφαντίνα ήταν μικρή στη σαβάνα της Αφρικής με τον ασύγκριτο ήλιο, έβρισκε μέχρι και διακόσια διαφορετικά φυτά για να φάει τη μέρα, έπαιζε με το νερό στα ποτάμια και έβλεπε αρκετά ζώα, στα μέχρι και 195 χιλιόμετρα που μπορούσε να περπατήσει ημερησίως.

    Η ζωή στο Φανταζού δεν είχε καμία σχέση με εκείνη τη ζωή. Τα ίδια και τα ίδια, περιορισμός, καμία έκπληξη. Τα ίδια για τα λιοντάρια, για τα δελφίνια. Και κόντρα στο φυσικό τους περιβάλλον και τις ιδανικές συνθήκες επιβίωσης. Το ίδιο για μια πολική αρκούσα που λατρεύει τα χιόνια και έναν δράκο του Κόμοντο που του αρέσει ο καύσωνας. Μέχρι που οι μαϊμούδες σκέφτηκαν μια μικρή επανάσταση: να βάλουν κάποια σημειώματα στις τσέπες των παιδιών που επισκέπτονταν το Φανταζού. “Τα ζώα ανήκουν στη φύση! Όχι σε κλουβιά” φωνάζουν τα παιδιά παίρνοντας μερικές γενναίες αποφάσεις.

    Εστιάζοντας

    Η Κατρίνα Τσάνταλη εξακολουθεί τον δρόμο της ακτιβιστικής λογοτεχνίας για παιδιά, βαδίζοντας ένα μονοπάτι βιβλίου γνώσεων ενσωματωμένου μέσα σε μια ιστορία με πλήρη πλοκή. Τοποθετεί το πρόβλημα του λανθασμένου περιβάλλοντος διαβίωσης και των επίσης λανθασμένων κλιματικών συνθηκών στις οποίες ζουν τα ζώα στους ζωολογικούς κήπους.

    Με τις μαϊμούδες ως όχημα ρίχνει το βάρος της ευθύνης, της γνώσης και της απόφασης στη νέα γενιά που έρχεται, η οποία πρέπει να αποφασίσει την παύση των ζωολογικών αυτών κήπων και τη μετατροπή τους σε καταφύγια άγριων ή τραυματισμένων ζώων που μπορούν να επιβιώσουν στις τρέχουσες κλιματικές συνθήκες.

    Η επιδραστική, εκτενής, ιστορία της Κατρίνας Τσάνταλη είναι γεμάτο πολλές γνώσεις για τα άγρια ζώα, της ζωή, τις συνήθειες, τις ιδιαιτερότητες, τα όσα χάνουν από τη ζωή τους στα περιοριστικά κλουβιά των ζωολογικών κήπων, ενώ το σημαντικό σκέλος είναι η ενθάρρυνση προς τα παιδιά-αναγνώστες να αναλάβουν δράση και να στηρίξουν την αλλαγή νοοτροπίας, συναισθανόμενα το πρόβλημα.

    Η Little miss Grumpy εξελίσσει για ακόμα μία φορά το στυλ της, αποδεικνύοντας πόσο σημαντικό είναι να δουλεύουν, να πειραματίζονται, να μελετούν οι εικονογράφοι και να αναζητούν διαρκώς νέες κατευθύνσεις στο ύφος και την εικαστική τους προσέγγιση. Τα ζώα τους έχουν μια Ερικαρλική ομορφιά και δύναμη, η παλέτα της και οι ματιέρες της φυσικότητα και απλότητα, ενώ οι εικόνες της επικεντρώνονται στο σημαντικό και τις κυρίαρχες, μεγάλες μορφές των ζώων.

    Για τα δικαιώματα των ζώων, για τις συνθήκες διαβίωσης στους ζωολογικούς κήπους, για την αλλαγή του προσανατολισμού τους.

    Για αναγνώστες από 5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Φανταζού
    Συγγραφέας: Κατρίνα Τσάνταλη
    Εικονογράφος: Little Miss Grumpy
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Μάιος 2023
    Επιμέλεια: Λύντη Γαλάτη
    Προσαρμογή εξωφ.: Ηλίας Σούφρας
    Σελίδες: 56
    Μέγεθος:
    23,5 Χ 32,5
    ISBN: 978-618-220-229-6

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular