More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧρυσές ΛίστεςΧΛ-2022Ύποπτη υπόθεση- Το μυστήριο της έπαυλης, της Λόρεν Μαγκαζίνερ

    Ύποπτη υπόθεση- Το μυστήριο της έπαυλης, της Λόρεν Μαγκαζίνερ

     

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-14) – Λογοτεχνία για παιδιά

    «Μια απίθανη περιπέτεια γεμάτη δράση και γρίφους. Θα το λατρέψουν τα παιδιά που προτιμούν τις αστείες ιστορίες μυστηρίου.»
    – School Library Journal

    Η μητέρα του Κάρλος Σεράνο είναι συνιδιοκτήτρια ενός γραφείου ιδιωτικών ερευνών το οποίο όμως πάει από το κακό στο χειρότερο. Η τελευταία υπόθεση που ανέλαβε, έξι μήνες πριν, κατέληξε σε φιάσκο, κάτι που έπληξε σημαντικά το κύρος του γραφείου. Από τότε έχει να αναλάβει κάποια υπόθεση!

    Επιτέλους έρχεται μια σημαντική υπόθεση. Η ηλικιωμένη εκατοδισεκατοτρισεκατομμυριούχος Γκουίνεβιρ ΛεΚαβαλιέ δέχτηκε θανάσιμες απειλές από κάποιο μυστηριώδες πρόσωπο. Η μητέρα του Κάρλος, όμως, είναι άρρωστη και ο βοηθός της μάλλον μοιάζει απασχολημένος. Η υπόθεση δεν πρέπει με τίποτα να χαθεί καθώς τα οικονομικά της οικογένειας είναι κάτι παραπάνω από χάλια. Ο Κάρλος δεν έχει λύσει ποτέ στη ζωή του ένα μυστήριο. Ποτέ! Και η απροσδόκητη πρόταση της Ελάιζα, της καλύτερης φίλης του (από το νηπιαγωγείο) να αναλάβουν μαζί αυτήν την υπόθεση αιφνιδιάζει κάπως τον Κάρλος, ο οποίος όμως συμφωνεί τελικά. Μόνοι; Ε, περίπου! Μαζί τους θα συμπράξει και ο δαιμόνιος, ιδιόρρυθμος εξάχρονος αδερφός της Ελάιζα, ο Φρανκ.

    Οι τρεις αρχικά δεν πείθουν κανέναν, παιδιά είναι άλλωστε, ωστόσο όταν θα αρχίσουν να ξεδιπλώνουν το πείσμα και τις αρετές τους, θα προχωρήσουν βαθιά στην υπόθεση και θα επιχειρήσουν να λύσουν το μυστήριο που τυλίγει αυτήν την εκκεντρική δισεκατομμυριούχο, που από την πρώτη της συνάντηση με τους τρεις νεαρούς ντετέκτιβ αποκάλυψε έναν θησαυρό που της άφησε αλλά δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο από πενταετίας μακαρίτης άντρας της.

    Θανάσιμη, απειλή, θησαυρός, γρίφοι, στοιχεία και αποπροσανατολισμοί, αναδυόμενα μυστικά και πέντε κύριοι ύποπτοι: ο δύστροπος και αρνητικός εξαρχής με τους τρεις ντετέκτιβ μπάτλερ Σμάιθ, η άσπονδη φίλη και συνομήλικη γειτόνισσα της ΛεΚαβαλιέ που παρακολουθεί το κτήμα μέσα από την έπαυλή της, ονόματι Πάτι, ο ύπουλος και υπόγειος δικηγόρος Μάντοκ, η παντρεμένη και αποκληρωμένη επί χρόνια κόρη της ΛεΚαβαλιέ, Άιβι, και ο κουτσομπόλης και επιπόλαιος κηπουρός Ότο. Ποιος κρύβεται πίσω από αυτήν την υπόθεση; Θα καταφέρουν τα τρία παιδιά να βρουν τι έχει συμβεί και να μη χαθεί η τόσο πολύτιμη υπόθεση για τον Κάρλος και την οικογένειά του;

    Είναι το ένα από τα σπάνια Choose Your Own Adventure («secret path books») μυθιστορήματα για προεφήβους, μυθιστόρημα δηλαδή για παιδιά κάπου 8-13 τών που είναι δομημένο στη φόρμα όπου ο αναγνώστης επιλέγει την εξέλιξη της ιστορίας μόνος του! Κατά την ανάγνωση του βιβλίου, τίθενται συνεχή διλήμματα στα οποία πρέπει να επιλέξει ο ίδιος ο αναγνώστης τι θα συμβεί και να μεταφερθεί στην αντίστοιχη σελίδα απ’ όπου θα συνεχίσει την ανάγνωσή του. Αυτή η “εσύ αποφασίζεις” λογική είναι συναρπαστική για τα παιδιά αφού τα κάνει μέρος της εξέλιξης, τους δίνει τα ηνία, τα buzzer στα χέρια και τα καλεί να προχωρήσουν την ιστορία κατά το δοκούν.

    Έτσι, ο αναγνώστης επιλέγει αν θα μάθει περισσότερες πληροφορίες για ένα ζήτημα (π.χ. τον θησαυρό), αν θα κρυφτεί καθώς ακούει κάποιον να έρχεται, ποιον θα ανακρίνει, ποιον θα κατασκοπεύσει. Ακόμα πιο ενδιαφέροντα είναι τα σημεία-κλειδιά όπου πρέπει να κάνεις κάποια ενέργεια (π.χ. να προσθέσεις) ή οι γρίφοι που πρέπει να απαντήσεις για να προχωρήσεις κάπου ή να πας σε αντίστοιχη σελίδα. Ο αναγνώστης άλλοτε πρέπει να εμπιστευτεί το ένστικτο, άλλοτε τις γνώσεις του. Το αποτέλεσμα είναι μια διαδραστική ανάγνωση, άκρως ενδιαφέρουσα, η οποία προσομοιάζει με ένα γραφείο ερευνών που προσπαθεί να επιλύσει ένα μυστήριο και ο αναγνώστης είναι ο εγκέφαλος που καθοδηγεί την έρευνα.

    Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι αυτό το βιβλίο μπορεί να διαβαστεί πολλές φορές, παράγοντας διαφορετικό αποτέλεσμα, ακολουθώντας διαφορετικά κάθε φορά μονοπάτια. Η μεταβλητή λογική του πολυτροπικού αυτού κειμένου δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να μελετήσει πώς διαφορετικές ερμηνείες, στοιχεία, συμπεριφορές, οδηγούν σε διαφορετικά αποτελέσματα οδηγώντας αλλού την έρευνα και εν τέλει την ίδια την υπόθεση.

    Η συγγραφέας Λόρεν Μαγκαζίνερ στο πρώτο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς Case closed (Ύποπτη Υπόθεση) μας προσφέρει μια μοναδική αναγνωστική, διαδραστική εμπειρία, έχοντας δομήσει ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον μυστήριο, όπου η πλοκή κινείται κατά βάση σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι τρεις ήρωες γίνονται γρήγορα πολύ αγαπητοί στο κοινό∙ ταυτίζεσαι, περπατάς μαζί τους, απολαμβάνεις να τους καθοδηγείς, είτε επιτυγχάνεις, είτε σφάλεις σε κάποια πρόβλεψή σου. Έχοντας 158 επιλογές συνέχισης της έρευνας και 41! τελικές καταλήξεις της ιστορίας, αλλά και τουλάχιστον 5 υπόπτους οι οποίοι μάλιστα σκιαγραφούνται στα πρότυπα των σημαντικών βιβλίων μυστηρίου και αστυνομικής εξιχνίασης για ενηλίκους, η περιδιάβασή σου στην έπαυλη και τα μυστήρια της κυρίας ΛεΚαβαλιέ γίνεται ένας απολαυστικός λαβύρινθος του οποίου τον μίτο κρατάς εσύ αλλά συχνά βρίσκεσαι σε αδιέξοδα.

    Ποιος είναι τόσο κακός ώστε να μπορεί να έχει κάνει κάτι τόσο δυσάρεστο; Ποιον ρόλο παίζουν τα στοιχεία που δίνει η κυρία ΛεΚαβαλιέ και πόσο βοηθούν τους ερευνητές; Πώς θα κλείσει η υπόθεση τελικά;

    Περιμένουμε με αγωνία το δεύτερο βιβλίο Case Closed #2: Stolen from the Studio όπου οι φίλοι μας μπλέκουν με ένα κινηματογραφικό στούντιο του Χόλιγουντ αλλά και το τρίο που έχει ήδη κυκλοφορήσει (Case Closed #3: Haunting at the Hotel) στο εξωτερικό όπου πρέπει να βοηθήσουν ένα φάντασμα που περιφέρεται σε ένα ξενοδοχείο.

    Για αναγνώστες από 8-8,5 περίπου ετών, θα αποτελέσει σίγουρα ένα σημείο αναφοράς στην αναγνωστική τους ζωή, αφού τέτοιου είδους βιβλία σπάνια θα συναντήσουν ακόμα και στην εφηβική ή ενήλικη ζωή τους.

    Εκδόσεις Anubis.

    Διακρίσεις

    Με μια ματιά

    • Η συγγραφέας Λόρεν Μαγκαζίνερ στο πρώτο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς Case closed (Ύποπτη Υπόθεση) μας προσφέρει μια μοναδική αναγνωστική, διαδραστική εμπειρία, έχοντας δομήσει ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον μυστήριο, όπου η πλοκή κινείται κατά βάση σε υψηλά επίπεδα ικανοποίησης του αναγνώστη, ενώ οι τρεις ήρωες γίνονται γρήγορα πολύ αγαπητοί στο κοινό, ταυτίζεσαι, περπατάς μαζί τους, απολαμβάνεις να τους καθοδηγείς, είτε επιτυγχάνεις είτε σφάλεις σε κάποια πρόβλεψή σου. Έχοντας 158 επιλογές και 41 τελικές καταλήξεις της ιστορίας, αλλά και τουλάχιστον 5 υπόπτους οι οποίοι μάλιστα σκιαγραφούνται στα πρότυπα των σημαντικών βιβλίων μυστηρίου και αστυνομικής εξιχνίασης για ενηλίκους, η περιδιάβασή σου στην έπαυλη και τα μυστήρια της κυρίας ΛεΚαβαλιέ γίνεται ένας λαβύρινθος του οποίου τον μίτο κρατάς εσύ.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Mysterious Creepy Intriguing Instrumental Music ( Formula #3 )

    Mysterious Intriguing Instrumental Music ( Just a Job )

    DETECTIVE CONAN – ORIGINAL SOUNDTRACK 072

    SUMMERWINE – SUMMER WINE – Instrumental

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ύποπτη υπόθεση- Το μυστήριο της έπαυλης
    Τίτλος πρωτοτύπου: Case closed: Mystery in the mansion
    Συγγραφέας: Lauren Magaziner
    Εικονογράφηση εξωφ: Νίκος Γιαννόπουλος
    Εκδόσεις: Anubis, Οκτώβριος 2021
    Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Δώρα Γιακουμή
    Υπεύθυνος εκδόσεων: Γιάννης Ιωαννίδης
    Προσαρμογή εξωφ.: Δημήτρης Μελένιος
    Ηλ. Σελιδοποίηση: Νατάσσα Αντωνιάδου
    Σελίδες: 400
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-623-337-1

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular