More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΆνω Κάτω Ζούγκλα, του Άξελ Σέφλερ

    Άνω Κάτω Ζούγκλα, του Άξελ Σέφλερ

    Διαβάζεται σε 2′ – Περιέχει απόσπασμα- Ηλικιακό κοινό: 2+ (target 3-5) – Εικονοβιβλίο Flip Flap

    Βιβλία Flip Flap: βιβλία για παιδιά με κάθε σελίδα κομμένη σε δύο ή περισσότερες λωρίδες. Η εικονογράφηση έχει γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε οι εικόνες να συνδέονται η μία με την άλλη δημιουργώντας συμμετρικά αλλά απροσδόκητες επανενώσεις.

    Τα Flip Flap βιβλία, αυτή η ευφάνταστη εκδοχή βιβλίων για παιδιών όπου… τα πάντα μπορούν να συμβούν έχουν σύντομη ιστορία στα εκδοτικά πράγματα, αλλά τα λίγα που συναντάς είναι συνήθως πολύ καλά.Ο Άξελ Σέφλερ έχει φτιάξει μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές που οι εκδόσεις Πατάκη έφεραν στην Ελλάδα με πρώτο βιβλίο την Ζούγκλα: Άνω Κάτω Ζούγκλα ο τίτλος (θα ακολουθήσουν ο Ωκεανός, η Φάρμα, το Σαφάρι, οι Δεινόσαυροι κ.α.).

    Το πολύ ιδιαίτερο των βιβλίων αυτών δεν είναι μόνον οι δύο λωρίδες που αποτελούν κάθε σελίδα και γυρίζοντάς τις προκύπτουν απροσδόκητα, αστεία, απίστευτου εύρους και φαντασίας αποτελέσματα και σου χαρίζουν στιγμές γέλιου. Το ακόμα πιο ιδιαίτερο που προκύπτει από αυτήν την αλλαγή λωρίδων είναι οι δυνατότητες που προσφέρει σε ένα παιδί για δημιουργική ανάγνωση μέσα από την οποία θα φτιάξει τις δικές του ιστορίες, θα δώσει τα δικά του ονόματα στο νέο ζώο που προκύπτει και θα του δώσει νέες μικτές φωνές, νέα γενετικά χαρακτηριστικά και θα τους κάνει πρωταγωνιστές σε φανταστικές ιστορίες που μπορεί να πει, να ζωγραφίσει ή και να γράψει αν έχει προχωρήσει στη γραφή (μπορεί να το κάνει και μέσω ενός μεγαλύτερου ασφαλώς).

    Κάπως έτσι από την τίγρη και τον βάτραχο θα προκύψει ο τιγράτραχος που κάνει γρεκεκέξ κουάρξ κουάρξ. Για όσους θέλουν όμως άλλες εκδοχές ή δεν μπορούν να σκεφτούν κάποια, ο Άξελ Σέφλερ έχει φροντίσει να τους δώσει έτοιμο το πάντρεμα των ζώων: τουκαντίλο, μαϊμαντίλο, βατραντίλο, τιγραντίλο κ.ο.κ. είναι μερικές ενώσεις του αρμαντίλο με άλλα ζώα.

    Παράλληλα, το παιδί μπορεί να κάνει παρατήρηση των ανατομικών διαφορών και ομοιοτήτων των ζώων και να ακούσει/διαβάσει τα αστεία στιχάκια (σε απόδοση του Φίλιππου Μανδηλαρά) που συνοδεύουν τα ζώα, είτε είναι… κανονικά… είτε… “γενετικώς τροποποιημένα” από τα χεράκια των παιδιών!

    Μια σπουδαία άσκηση εικαστικής και δημιουργικής γραφής και φαντασίας με 121 διαφορετικούς συνδυασμούς από τον εικονογράφο μερικών παγκόσμιων αριστουργημάτων, όπως το Γκρούφαλο, το Μια σκούπα μα τι σκούπα, ο Ξυλαράκης, Οι πέντε άσχημοι κ.α. Άξελ Σέφλερ.

    Κατά την ανάγνωση ενός τέτοιου βιβλίου είναι απαραίτητο να χρωματίσετε τις φωνές και να μπείτε στο ρόλο! Στα παιδιά δεν αρέσουν οι ψυχρές, μη θεατρικές αναγνώσεις.

    Για παιδιά από 2 ετών περίπου και μπορεί να φτάσει άνετα μέχρι 6 ετών. Κεντρικές ηλικίες οι 3-4

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Δείτε βίντεο στην ξένη έκδοση

    Με μια ματιά

    • Ευφάνταστο πρότζεκτ δημιουργικής γραφής και εικαστικής πανδαισίας από τον σπουδαίο Άξελ Σέφλερ που μας προσφέρει 121 μοναδικούς συνδυασμούς ζώων και αστεία στιχάκια που αλλάζουν κάθε φορά αναλόγως με το ζώο που προκύπτει.
    • Γυρίστε σελίδες ή… λωρίδες και πειραματιστείτε δημιουργώντας νέα ζώα και τις δικές σας μοναδικές ιστορίες.

    Διακρίσεις

    Το Soundtrack του βιβλίου

    The Flying Suite

    The Fox

    A Brand New Broom

    The Forest

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Άνω Κάτω Ζούγκλα
    Τίτλος πρωτοτύπου: Axel Scheffler’s Flip Flap Jungle
    Συγγραφέας: Άξελ Σέφλερ
    Εικονογράφηση: Άξελ Σέφλερ
    Εκδόσεις: Πατάκη, Ιανουάριος 2021
    Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Διορθώσεις: Βασίλης Τζούβαλης
    DTP: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Σελίδες: 24
    Μέγεθος: 25 X 19.3
    ISBN: 978-960-16-8950-0

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular