More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΈνα βιβλίο με... Υπερδυνάμεις! της Σουσάνα Ίσερν (εικ.: Ροθίο Μπονίγια)

    Ένα βιβλίο με… Υπερδυνάμεις! της Σουσάνα Ίσερν (εικ.: Ροθίο Μπονίγια)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 5-8) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Η διαρκής αισιοδοξία πολλαπλασιάζει τη δύναμη.
    Colin Powell

    Όμορφο, πρωτότυπο βιβλίο από τη σπουδαία ψυχολόγο Σουσάνα Ίσερν που εστιάζει με μικρές αυτοτελείς ιστορίες σε δεκαοκτώ σύγχρονες δεξιότητες που γίνονται…. σούπερ δυνάμεις!

    Περί τίνος πρόκειται

    Η Έλενα είναι εξπέρ στην αφήγηση ιστοριών, τρομακτικών ή αστείων. Ο Μάρκος είναι η αποθέωση της αισιοδοξίας. Η Νόρα φοβάται πολλά πράγματα αλλά επιδεικνύει αξιοθαύμαστος θάρρος. Η Μαρίνα παίζει βιολί, αγαπάει πολύ τη μουσική. Η Λουκία αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις με μια υψηλή αίσθηση χιούμορ, ξεπερνώντας τις αναποδιές. Ο Γιώργος έχει μάτια σαν μικροσκόπια και παρατηρεί εξονυχιστικά τα πάντα. Η Γιάννα είναι φιλομαθής και περίεργη να μαθαίνει καινούρια πράγματα. Ο Μιχάλης έχει μάθει να είναι ψύχραιμος, να περιμένει, να κάνει υπομονή και να λύνει έτσι πολλά προβλήματα. Ο Μάριος διαβάζει πολλά βιβλία και με τη συντροφιά τους δεν βαριέται ποτέ. Αλήθεια… η δική σας υπερδύναμη ποια είναι;

    Εστιάζοντας

    Δεκαοκτώ σύγχρονες ή διαχρονικές, ανθεκτικές στον χρόνο, δεξιότητες αναπτύσσει στο βιβλίο της η σπουδαία ψυχολόγος Σουσάνα Ίσερν που γνωρίσαμε στην Ελλάδα με το θαυμάσιο βιβλίο της Το συναισθηματόμετρο του επιθεωρητή Κροκοντίλο- Αναγνωρίζω, μετράω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου όπου επιδέξια μας γνώριζε συναισθήματα και διαχείρισή τους. Πάλι τριγυρίζει στα μονοπάτια που ξέρει καλά και το κάνει με μια ακόμα πολύ δυνατή ιδέα. Ήρωές της δεκαοχτώ παιδιά με ταλέντο, έφεση, κλίση σε κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες. Τις ονομάζει υπερδυνάμεις η Ισέρν και αν το σκεφτείς η επινόησή της αυτή δεν απέχει από την πραγματικότητα. Αισιοδοξία, θάρρος, χιούμορ, παρατηρητικότητα, περιέργεια, υπομονή, ευκινησία, μνήμη, οργανωτικότητα, επιμονή, δημιουργικότητα, προσαρμοστικότητα. Αλλά και ταλέντα σε ενασχόληση με μουσική, ανάγνωση βιβλίων, αφήγηση ιστοριών, μαγειρική, χορό

    Μέσα από πολύ σύντομες, μισοσέλιδες ιστορίες εκατό λέξεων, η συγγραφέας δημιουργεί δεκαοχτώ πορτραίτα όπου μέσα από αδυναμίες, αγωνίες, άγχη, ολιγωρίες των παιδιών, αναδεικνύονται αυτές οι ιδιαίτερες δυνατότητές του, οι υπερδυνάμεις τους που τους ξεχωρίζουν. Είναι απλές, όμορφες δεξιότητες, δεν χρειάζεται να είσαι σούπερμαν ή κάποιος άλλος ήρωας της marvel και μπορείς να τις αποκτήσεις, να τις αναζητήσεις, να τις καλλιεργήσεις κι εσύ. Ίσως και κάποια άλλη.

    Αν μη τι άλλο πρωτότυπο βιβλίο το οποίο συνοδεύεται από ολοσέλιδα πορτραίτα και εικόνες της Ροθίο Μπονίγια που με μεγάλες μορφές, απαλές αποχρώσεις και εκφραστικότητα οπτικοποιεί τις σούπερ δυνάμεις της Ίσερν.

    Μας απασχόλησε πολύ σοβαρά για τη Χρυσή Λίστα 2023 το βιβλίο. Δεν εισήλθε στο παρά ένα.

    Θεωρώ ότι είναι για αναγνώστες από 5 περίπου ετών και όχι 7. Τα παιδιά ήδη από το νηπιαγωγείο αναπτύσσουν τέτοιες δεξιότητες, προβλέπονται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, ενώ οι σούπερ δυνάμεις τα προσελκύουν. Το δε μικρό κείμενο είναι πρόσφορο για να μην τα κουράσει, ενώ η αυτοτέλειά τους δίνει τη δυνατότητα για ανάγνωση μερικών ανά ημέρα και ουσιαστική διείσδυση σε αυτές.

    Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ένα βιβλίο με… Υπερδυνάμεις!
    Σειρά: El gran libro de los superpoderes
    Συγγραφέας: Σουζάνα Ίσερν
    Εικονογράφος: Ροθίο Μπονίγια
    Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Δεκέμβριος 2022
    Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
    Επιμέλεια: Αντωνέτα Κώτση
    DTP: Παναγιώτης Κώτσης
    Σελίδες: 44
    Μέγεθος: 24,5 Χ 31,5
    ISBN: 978-618-5482-43-5

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular