More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΔε μου αρέσει το γάλα, του Μάκη Τσίτα

    Δε μου αρέσει το γάλα, του Μάκη Τσίτα


    Foto: Βάσω Μαραγκουδάκη

    ***

    Τίτλος: Δε μου αρέσει το γάλα
    Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας
    Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2005 (6η ανατύπωση Νοέμβριος 2016)
    Σειρά: Φραουλίτσα
    Σελίδες: 48
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-274-880-0

    Στο μικρό Βασίλη δεν αρέσει καθόλου το γάλα, για την ακρίβεια το σιχαίνεται. Όσο κι αν προσπαθεί η μαμά του να τον πείσει να πιει το γάλα του, εκείνος δοκιμάζει χίλιους δυο τρόπους για να το αποφύγει. Τη μια κλείνει τη μύτη του για να μην το μυρίζει, την άλλη κλείνει τα μάτια του για να μη το βλέπει. Προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι είναι αναψυκτικό και όχι γάλα και περνά το ίδιο μαρτύριο κάθε πρωί. Όμως εκείνη επιμένει “Το γάλα κάνει καλό” και δεν δέχεται καμιά συζήτηση για το θέμα.

    Κάθε πρωί η μητέρα του ετοιμάζει πρωινό με κρουασάν και μια τεράστια κούπα με γάλα. Ώσπου μια μέρα πήραν ένα κατοικίδιο μια γάτα, τη Ρόζα που της άρεσε πολύ το γάλα και για λίγο ησύχασε ο μικρός Βασίλης, καθώς το γάλα τού το έβαζε κρυφά στο πιάτο της γάτας. Μια μέρα όμως τον ανακάλυψε η μητέρα του και τον μάλωσε. Ο μικρός δεν πτοήθηκε και δοκίμασε να ρίχνει το γάλα στο νεροχύτη της κουζίνας, μα και πάλι τον ανακάλυψε η μητέρα του και τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Δεν τον άφηνε στιγμή από τα μάτια της, μέχρι να πιεί όλο του το γάλα.Τότε ο μικρός Βασίλης άρχισε να βλέπει εφιάλτες, τη μια ότι έπιασε ξαφνική μπόρα, αλλά αντί για βροχή έβρεχε γάλα, την άλλη ότι πνιγόταν μέσα σε μια τεράστια κούπα με γάλα και κανείς δεν μπορούσε να τον βοηθήσει. Λύση στο πρόβλημα του δεν έβρισκε ώσπου μια μέρα επισκέφτηκε με τη μητέρα του τον οδοντίατρο για να κάνει ένα σφράγισμα. Τότε ο γιατρός ζήτησε από το Βασίλη να βγει για λίγο έξω για να συζητήσει με τη μητέρα του. Μήπως θα του πει να πίνει περισσότερο γάλα γιατί έχει ασβέστιο;
    Μα τι άλλο να κάνει για τους πείσει ότι δεν του αρέσει καθόλου το γάλα;

    Ο Μάκης Τσίτας παρουσιάζει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί γονείς, να πείσουν το παιδί τους να πιει το γάλα του, γιατί έχει ασβέστιο και μας χαρίζει δύναμη, γερά κόκαλα, γερά δόντια και αστραφτερό χαμόγελο. Φυσικά το πρόβλημα μπορεί να διαφέρει από παιδί σε παιδί. Για παράδειγμα το παιδί να μην τρώει το τυρί ή κάποιο όσπριο ή τα φρούτα και τα λαχανικά… Ο τρόπος προσέγγισης από τους γονείς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Σίγουρα η πίεση και οι απειλές “αν δεν το φας…” ή οι δωροδοκίες “αν το φας, θα…” δεν βοηθούν καθόλου. Πολλές φορές πετυχαίνουν το αντίθετο αποτέλεσμα γιατί το παιδί αντιδρά χειρότερα και αρνείται πεισματικά να υπακούσει. Οι συμβουλές για την καλή υγεία και τις βιταμίνες δεν μπορούν να πείσουν εύκολα ένα παιδί που δεν του αρέσει κάτι, γιατί πολύ απλά δεν του αρέσει. Ο συγγραφέας κάνει την ανατροπή και απογοητεύει πολλούς γονείς που θα ήθελαν στο τέλος ο μικρός να πιεί το γάλα του. Σίγουρα μπορεί να πάρει το ασβέστιο από προιόντα που παρασκευάζονται από το γάλα όπως το γιαούρτι, το τυρί, το βούτυρο. Το είπε ο Οδοντίατρος δεν χρειάζεται να πίνει πια το γάλα και συμφώνησε και η μαμά του Βασίλη.

    Το βιβλίο ανήκει στη σειρά κατανόησης από τις εκδόσεις Ψυχογιός «Μαθαίνουμε για την καθημερινή συμπεριφορά», για παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτης δημοτικού. Η ευφάνταστη εικονογράφηση έγινε από την Κατερίνα Βερούτσου με πολύχρωμες πινελιές και έμφαση στη λεπτομέρεια. Σίγουρα οι μικροί αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο που μοιάζει να απευθύνεται μόνο σε αυτούς, με την πολύχρωμη γραμματοσειρά, με τεράστια γράμματα να χοροπηδάνε και μικρές ζωγραφιές να παρεμβάλονται, όπως συνηθίζουν να κάνουν τα παιδιά στα τετράδια τους. Τονίζει έντονα τα σημεία στίξης και βοηθάει το παιδί αναγνώστη να τα ανακαλύψει και να κατανοήσει τη θέση τους μέσα στην πρόταση. Ένα ιδανικό βιβλίο για παιδιά που αρχίζουν να συλλαβίζουν και να διαβάζουν μόνα τους, για γονείς που θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά της σωστής διατροφής αλλά και εκπαιδευτικούς που έχουν αναλάβει ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής.

    Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

    ***

    Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα κι εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Είναι διευθυντής του ηλεκτρονικού περιοδικού για το βιβλίο diastixo.gr. Κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα), συμπεριλήφθηκαν σε ανθολογίες και δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μονόπρακτά του “Στην πλατεία” και “Η τηλεόραση” παίχτηκαν στο Θέατρο των Καιρών σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, στα ισπανικά, στα αγγλικά, στα εβραϊκά, στα σουηδικά και στα φινλανδικά. Το 1996 εκδόθηκε το βιβλίο του για ενηλίκους Πάτυ εκ του Πετρούλα (βραχεία λίστα για το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω), που κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά και στο Ισραήλ. Το 2013, επίσης, εκδόθηκε το μυθιστόρημα του για ενηλίκους Μάρτυς μου ο θεός. Έχουν εκδοθεί δεκαέξι βιβλία του για παιδιά.

    Βιβλία που έγραψε
    Πάτυ εκ του Πετρούλα, Εκδόσεις Καστανιώτη (1996)
    Τ’ όνομά μου είναι Δώρα, Ελληνικά Γράμματα (2003)
    Η Δώρα και ο Οδυσσέας, Ελληνικά Γράμματα (2004)
    Δε μου αρέσει το γάλα, Ψυχογιός (2005)
    Ποιανού είναι αυτή η σούπα;, Ψυχογιός (2005)

    Ο Κοκκινούλης, Κάστωρ (2006)
    Οι φίλοι, Ψυχογιός (2006)     

    Βρες ποιος είμαι!, Ελληνικά Γράμματα (2007)
    Γιατί δε μετράς προβατάκια;, Ψυχογιός (2011)
    Μην ταλαιπωρείς τον Αϊ-Βασίλη, Ψυχογιός (2012)
    Πάρε με κι εμένα μαζί σου!, Ψυχογιός (2012)   

    Αχ, αυτοί οι γονείς, Ψυχογιός (2013)
    Μάρτυς μου ο Θεός, Κίχλη (2013)
    Απ’ έξω κι ανακατωτά, Ψυχογιός (2014)    

    Βρες ποιος είμαι!, Εκδόσεις Πατάκη (2014)
    Ο αδέσποτος Κώστας, Ψυχογιός (2014)    

    Το ξανά, Εκδόσεις Πατάκη (2015)     
    Ο μεγάλος μου αδερφός, Ψυχογιός (2015)
    Το όνομά μου είναι Δώρα, Μίνωας (2017)

    ***

    Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

    ***

    Η Κατερίνα Βερούτσου γεννήθηκε το 1957 στην Πάτρα. Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. και στο Μόντρεαλ του Καναδά. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ (Concordia, University of Montreal). Από το 1982 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Εργάζεται κυρίως ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων και και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 150 τίτλους εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα με την εικονογράφηση βιβλίων και άλλων εντύπων, έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική και τη ζωγραφική σκηνικών για την τηλεόραση. Το 2009 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο “Νεράιδα στο έλατο” του Μάνου Κοντολέων και προτάθηκε για την τιμητική πλακέτα της ΙΒΒΥ. Το 2011 έλαβε το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για την καλύτερη Η Κατερίνα Βερούτσου γεννήθηκε το 1957 στην Πάτρα. Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. και στο Μόντρεαλ του Καναδά. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ (Concordia, University of Montreal). Από το 1982 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Εργάζεται κυρίως ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων και και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 150 τίτλους εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα με την εικονογράφηση βιβλίων και άλλων εντύπων, έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική και τη ζωγραφική σκηνικών για την τηλεόραση. Το 2009 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο “Νεράιδα στο έλατο” του Μάνου Κοντολέων και προτάθηκε για την τιμητική πλακέτα της ΙΒΒΥ. Το 2011 έλαβε το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για την καλύτερη συνεργασία συγγραφέα και εικονογράφου στο βιβλίο “Το ταλέντο του ήλιου” της Χρυσάνθης Καραΐσκου και του βιβλίου “Είναι κάτι που μένει” του Βασίλη Κουτσιαρή, το 2014.

    Τα βιβλία της:

    Να’ χαμε, Κίρκη (1990)
    Ο παππούς μας, Κίρκη (1990)
    Το κουδουνάκι, Κίρκη (1990)
    Πετρή, Αγγελική, Η νεράιδα και ο καταρράχτης, Λιβάνης – Μύθος (1993)
    Παναγιωτοπούλου – Ρίζου, Λίτσα, Αλέξανδρος και Άννυ, Άγκυρα (1996)
    Τριβιζάς, Ευγένιος, Η πριγκίπισσα Δυσκολούλα, Μίνωας (1996)
    Τσίρος, Σπύρος Γ., Ο ήλιος με τα κρόσσια, Κέδρος (1996)
    Βογιατζόγλου, Στέλλα, Οι περιπέτειες του Μπιρμπιρή στη μυθική χώρα, Κέδρος (1996)
    Τραγάκης, Στρατής, Σαρακήνικο, Κέδρος (1996)
    Βελετά – Βασιλειάδου, Μαρία, Το μυστικό του πέμπτου ορόφου, Άγκυρα (1996)
    Τριβιζάς, Ευγένιος, Φουφήχτρα: Η μάγισσα με την ηλεκτρική σκούπα, Μίνωας (1996)
    Γρηγοριάδου – Σουρέλη, Γαλάτεια, Έλα στη βάπτισή μου, Ακρίτας (1997)
    Μάρρα, Ειρήνη, Ο άσπρος δράκος και η παρέα του, Κέδρος (1997)
    Κάσδαγλης, Νίκος, 1928-, Στον Πανορμίτη, Κέδρος (1997)
    Λοΐζου, Μάρω, Η πορεία της ζωής, Εκδόσεις Πατάκη (1998)
    Λοΐζου, Μάρω, Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοσμικό αυγό, Εκδόσεις Πατάκη (1998)
    Βασιλάκη, Πόλυ, Για το χαμόγελο της Νεφέλης, Εκδόσεις Πατάκη (1999)
    Λοΐζου, Μάρω, Η πιο όμορφη πορτοκαλιά του κάμπου, Εκδόσεις Πατάκη (1999)
    Blyton, Enid, Παγίδα στο μυστικό δωμάτιο, Μίνωας (1999)
    Λοΐζου, Μάρω, Το πέτρινο βιβλίο, Εκδόσεις Πατάκη (1999)
    Χωρεάνθη, Ελένη, Τραγούδια της γης και του ουρανού, Εκδόσεις Πατάκη (1999)
    Blyton, Enid, Τρόμος στον πύργο, Μίνωας (1999)
    Blyton, Enid, Ένα σπίτι στις φλόγες, Μίνωας (2000)
    Blyton, Enid, Η εξαφάνιση του πρίγκιπα, Μίνωας (2000)
    Καραγιώργη, Χριστίνα, Ο μαγικός καθρέφτης, Μίνωας (2000)
    Καρθαίου, Ρένα, Στα μονοπάτια του ήλιου, Εκδόσεις Πατάκη (2000)
    Blyton, Enid, Τα ανώνυμα μηνύματα, Μίνωας (2000)
    Λοΐζου, Μάρω, Τα δυο ερωτευμένα ζαρκάδια, Εκδόσεις Πατάκη (2000)
    Τριβιζάς, Ευγένιος, Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας, Καλέντης (2001)
    Λοΐζου, Μάρω, Ο άνθρωπος προχωρεί, Εκδόσεις Πατάκη (2001)
    Blyton, Enid, Ο αόρατος κλέφτης, Μίνωας (2001)
    Ρίτσου, Έρη, Οι τρεις βασιλοπούλες, Κέδρος (2001)
    Λοΐζου, Μάρω, Ταξίδι στην καρδιά του πυρήνα, Εκδόσεις Πατάκη (2001)
    Μαρμαρά – Δαγιόγλου, Νανά, Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο τελευταίος λύκος, Κέδρος (2002)
    Λοΐζου, Μάρω, Ο αθάνατος γαϊδαράκος, Εκδόσεις Πατάκη (2002)
    Hauff, Wilhelm, Παραμύθια, Καλέντης (2002)
    Menard, Jean – Francois, Το μεγάλο βιβλίο των 1867 πεπρωμένων, Ελληνικά Γράμματα (2002)
    Βαλάση, Ζωή, Το ναυτάκι, Ελληνικά Γράμματα (2002)
    Λοΐζου, Μάρω, Η πεταλούδα που δεν μπόρεσε να κρατήσει την υπόσχεσή της, Εκδόσεις Πατάκη (2003)
    Χουρμουζιάδου, Ελιάνα, Μια ιστορία από τα σύννεφα, Κέδρος (2003)
    Ιωάννου, Γιώργος, 1927-1985, Ο Πίκος και η Πίκα, Κέδρος (2003)
    Γραμματικάκη, Μαριβίτα, Το νησί της αρμονίας, Η Δυναμική της Επιτυχίας (2003)
    Βασιλάκη, Πόλυ, Το χρυσόψαρο τ’ ουρανού, Κέδρος (2003)
    Μανούδη, Σμαρώ, Η νύμφη της θάλασσας, Ιδιωτική Έκδοση (2004)
    Μάτσας, Νέστορας, 1930-2012, Ο αστρονόμος Πικτόκ και όλα τα παραμύθια του κόσμου, Εκδόσεις Πατάκη (2004)
    Βαλάση, Ζωή, Ο γενναίος Γιάννης Τηγάνης, Κέδρος (2004)
    Wilde, Oscar, 1854-1900,
    Ο εγωιστής γίγαντας, Κέδρος (2004)
    Πέντε ποντικοί, Κίρκη (2004)
    Μάρρα, Ειρήνη, Ταοτιτέ και άλλες ιστορίες, Εκδόσεις Πατάκη (2004)
    Λοΐζου, Μάρω, Το μυστικό του ασημένιου πλανήτη, Εκδόσεις Πατάκη (2004)
    Μάρρα, Ειρήνη, Το μυστικό τραγούδι της Μάτας, Εκδόσεις Πατάκη (2004)
    Τσίτας, Μάκης, Δε μου αρέσει το γάλα, Ψυχογιός (2005)
    Ζάχου, Σόφη, Η ιστορία της ομπρέλας, Κέδρος (2005)
    Παναγιωτοπούλου, Λήδα, Η καμήλα, ο Ισμάρ και το μπλε πουλί, Κέδρος (2005)
    Λυρατζή, Μαρία, Νεράιδα δίχως παραμύθι, Εκδόσεις Πατάκη (2005)
    Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου, Λότη, Παραμύθια της αγάπης, Εκδόσεις Πατάκη (2005)
    Βασιλάκη, Πόλυ, Το νησί που διηγείται, Αιγέας (2005)
    Ρουσάκη – Βίλλα, Μαρία, Κολυμπώντας στα βαθιά, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2006)
    Wilde, Oscar, 1854-1900, Ο εγωιστής γίγαντας, Κέδρος (2006)
    Βασιλειάδου, Μαρία, Τα μέσα μεταφοράς στη θάλασσα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη (2006)
    Βασιλειάδου, Μαρία, Τα μέσα μεταφοράς στην ξηρά, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη Αντωνάτου, Μαρία, Το βουνό ψάχνει, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2006)
    Νικολάου, Θωμάς, Το φεγγαρόψαρο, Κέδρος (2006)
    Δεσύπρη, Ευαγγελία, Η γλώσσα μου Α΄ δημοτικού, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
    Δεσύπρη, Ευαγγελία, Η γραμματική μου Α΄ και Β΄ δημοτικού, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
    Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου, Λότη, Η χαρά, η αγάπη και τα δάκρυα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
    Σκιαδαρέση, Μαρία, 1956-, Λίγο πριν το τέλος, Εκδόσεις Πατάκη (2007)
    Wilde, Oscar, 1854-1900, Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας, Κέδρος (2007)
    Γραμματικάκη, Μαριβίτα,
    Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα, Διάπλαση (2007)
    Δεσύπρη, Ευαγγελία, Οι εκθέσεις μου Α΄ δημοτικού, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
    Δεσύπρη, Ευαγγελία, Τα μαθηματικά μου Α΄ δημοτικού, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
    Σκιαδαρέση, Μαρία, 1956-, Τα χρόνια της φωτιάς, Εκδόσεις Πατάκη (2007)
    Δεσύπρη, Ευαγγελία, Τετράδιο ορθογραφίας για την Α΄ δημοτικού, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
    Δάρδα – Ιορδανίδου, Άννα, Χοντρή σαν μπαλόνι, Διάπλαση (2007)
    Καλιοντζοπούλου, Σωτηρούλα, Άστρο λαμπρό τούς οδηγεί, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2008)
    Βασιλειάδου, Μαρία, Γνωριμία με τα μέσα μεταφοράς, Τα μέσα μεταφοράς στη μεγαλούπολη, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη (2008)
    Βασιλειάδου, Μαρία, Γνωριμία με τα μέσα μεταφοράς, Τα μέσα μεταφοράς στον αέρα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη (2008)
    Λοΐζου, Μάρω, Η πολιτεία του βυθού, Εκδόσεις Πατάκη (2008)
    Αργυρίου, Μαρία, Μαθαίνω τα ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα και παιχνίδια, Διάπλαση (2008)
    Αργυρίου, Μαρία, Μουσικό ντόμινο, Διάπλαση (2008)
    Κοντολέων, Μάνος, Νεράιδα πάνω στο έλατο, Εκδόσεις Πατάκη (2008)
    Κυνηγού – Φλάμπουρα, Μαρία, Παραμύθια με μουσικά όργανα, Διάπλαση (2008)
    Λυρατζή, Μαρία, Περιπέτεια στην Παραμυθοχώρα, Εκδόσεις Πατάκη (2008)
    Μακρόπουλος, Μιχάλης, Το καρναβάλι των θαυμάτων και των τεράτων, Φίλιππος Νάκας Μουσικός Οίκος (2008)
    Καραΐσκου, Χρυσάνθη, Το λεύκωμα της Πουπουλένιας, Διάπλαση (2008)
    Βαρελλά, Αγγελική, Το ποδηλατάκι-ήλιος, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2008)
    Καραΐσκου, Χρυσάνθη, Το σημειωματάριο της Πουπουλένιας, Διάπλαση (2008)
    Cervantes Saavedra, Miguel de, 1547-1616, Δον Κιχώτης, Διάπλαση (2009)
    Σκιαδαρέση, Μαρία, 1956-, Ο πρίγκιπας, Εκδόσεις Πατάκη (2009)
    Πολέντα – Αποστολάκη, Άννα, Παιχνίδια με αριθμούς, Ελληνικά Γράμματα (2009)
    Πολέντα – Αποστολάκη, Άννα, Παιχνίδια με γράμματα, Ελληνικά Γράμματα (2009)
    Πολέντα – Αποστολάκη, Άννα, Παιχνίδια με γραμμές, Ελληνικά Γράμματα (2009)
    Πολέντα – Αποστολάκη, Άννα, Παιχνίδια με λέξεις, Ελληνικά Γράμματα (2009)
    Πολέντα – Αποστολάκη, Άννα, Παιχνίδια στο χώρο, Ελληνικά Γράμματα (2009)
    Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου, Λότη, Τα καλύτερα γενέθλια, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2009)
    Γιαλουράκη, Σοφία, Ταξιδεύοντας με τον Ιάσονα, Εκδόσεις Πατάκη (2009)
    Συλλογικό έργο, 12 δώρα για τα Χριστούγεννα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2010)
    Τσιλιμένη, Τασούλα Δ., Γάτα, σκύλος κι ένα αρνί πορτρέτα σε μια γκαλερί, Μεταίχμιο (2010)
    Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου, Λότη, Ένα λιοντάρι στο σπίτι μας, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2010)
    Συλλογικό έργο, Μουσική Β΄ δημοτικού, Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.) (2010)
    Πολέντα – Αποστολάκη, Άννα, Παιχνίδια και στις διακοπές, Ελληνικά Γράμματα (2010)
    Πολέντα – Αποστολάκη, Άννα, Παιχνίδια και στις διακοπές, Ελληνικά Γράμματα (2010)
    Αίσωπος, Πες μου, μπαμπά, μια ιστορία, σε παρακαλώ, Ωκεανός (2010)
    Γραμματικάκη, Μαριβίτα,
    Το μπλε κοχύλι, Καλέντης (2010)
    Σπυροπούλου, Χρύσα, Το μυστήριο της Αίγινας, Κέδρος (2010)
    Καραΐσκου, Χρυσάνθη, Το ταλέντο του Ήλιου, Διάπλαση (2010)
    Θεοδωράκη, Μάρω, Τραγουδώ τα αινίγματα, Διάπλαση (2010)
    Μουσιώνη, Λίνα,
    Ένας ασπρόμαυρος ζωγράφος, Μεταίχμιο (2011)
    Κυνηγού – Φλάμπουρα, Μαρία, Η μουσική του αέρα, Διάπλαση (2011)
    Κυνηγού – Φλάμπουρα, Μαρία, Λαϊκή τέχνη, Διάπλαση (2011)
    Βαλάση, Ζωή, Νάνι, το κρίνο της αυγής, Κέδρος (2011)
    Συλλογικό έργο, Νεοελληνική γλώσσα Α΄ γυμνασίου, Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.) (2011)
    Αλεξάνδρου, Γιώτα K.,
    Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών, Susaeta (2011)
    Κατσαρή, Χαρά, Η μάγισσα Τσαπατσούλα στα προνήπια, Διάπλαση (2012)
    Κατσαρή, Χαρά, Η μάγισσα Τσαπατσούλα στο νηπιαγωγείο, Διάπλαση (2012)
    Κατσαρή, Χαρά, Η μάγισσα Τσαπατσούλα στον παιδικό σταθμό, Διάπλαση (2012)
    Αγγελίδου, Μαρία,
    Η τρίτη μάγισσα, Μεταίχμιο (2012)
    Γιαλουράκη, Σοφία, Με δυο πατρίδες, Βιβλιόφωνο (2012)
    Σερέφας, Σάκης,
    Μια τρύπα στο νερό, Μεταίχμιο (2012)
    Συλλογικό έργο, Νεοελληνική γλώσσα Α΄ γυμνασίου, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Διόφαντος (2012)
    Συλλογικό έργο, Νεοελληνική γλώσσα Β΄ γυμνασίου, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Διόφαντος (2012)
    Συλλογικό έργο, Νεοελληνική γλώσσα Β΄ γυμνασίου, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Διόφαντος (2012)
    Μουσιώνη, Λίνα, Ο μάγος Πότε Πότε και το χαμένο ποτέ, Μεταίχμιο (2012)
    Γραμματικάκη, Μαριβίτα,
    Το αστέρι του γίγαντα, Καλέντης (2012)
    Κουτσιαρής, Βασίλης,
    Είναι κάτι που μένει, Παρρησία (2013)
    Κατσαρή, Χαρά, Η μάγισσα Τσαπατσούλα σώζει τον πλανήτη, Διάπλαση (2013)
    Ζαφειρίου, Κώστας (Ménestrel De Miraval), Θρύλοι και ξωτικά του Αιγαίου, Αιολίδα (2013)
    Πριοβόλου, Ελένη, Ο Τρυφεράκανθος, Καλέντης (2013)
    Μανούδη, Σμαρώ, Η πριγκίπισσα της ερήμου, Μανούδη Σμαρώ Θ. (2014)
    Πριοβόλου, Ελένη, Ο Παλιάτσος και η Ανεμώνη, Καλέντης (2014)
    Σταθούδη, Καίτη, Τραγουδώ ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια, Διάπλαση (2014)
    Γιαννακοπούλου, Χαρά,
    Φεγγαράκι μου χοντρό…, Εκδόσεις Πατάκη (2014)
    Κουτσιαρής, Βασίλης,
    Η τέταρτη γοργόνα, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2015)
    Τσόλκα, Αλεξάνδρα, Καληνύχτα, νεράιδα νονά, Μεταίχμιο (2015)
    Γραμματικάκη, Μαριβίτα,
    Το νησί της χαράς, Καλέντης (2015)
    Παπαδοπούλου, Εύη, Το ταξίδι της Κυμοθόης, Καλέντης (2015)
    Γραμματικάκη, Μαριβίτα, Το μπλε κοχύλι, Καλέντης (2016)
    Ο πρώτος μου Όμηρος: Ιλιάδα, Μεταίχμιο (2016)
    Αγγελίδου, Μαρία, Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα: Κόκκινο, Μεταίχμιο (2016)
    Αγγελίδου, Μαρία, Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα: Χρυσό, Μεταίχμιο (2016)
    Κασιάρου, Εύα, Ήσουν μόνο ένα παιδί, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2016)

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular