More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΠάρε με κι εμένα μαζί σου, του Μάκη Τσίτα (εικ.: Πωλίνα Παπανικολάου)

    Πάρε με κι εμένα μαζί σου, του Μάκη Τσίτα (εικ.: Πωλίνα Παπανικολάου)

    Πρωινό ξύπνημα. Ο Νίκος πίστευε ότι θα πάει στο ίδιο σχολείο με την Ελένη, την αδερφή του. Απογοήτευση. Σε ένα σχολείο που το λένε νηπιαγωγείο θα πάει κι όχι στο άλλο, το μεγαλύτερο. Και το κακό είναι πως δεν του αρέσει, δεν γνωρίζει κανέναν εκεί πέρα, αισθάνεται άβολα και χτυπιέται να φύγει. Αν ήταν μαζί του η αδερφή του όλα θα ήταν διαφορετικά…

    Την αγαπάει την Ελένη ο Νίκος. Το ίδιο κι η Ελένη αυτόν. Κάνει τόσο πολλά μαζί της. Παίζουν με τις ώρες μαζί, του χαρίζει κρυφά το γάλα της γιατί δεν της αρέσει, την περιμένει να τελειώσει το διάβασμα. Τα Σαββατοκύριακα όμως εκείνη θα κλειστεί στο δωμάτιο με τις φίλες της κι αυτός θα αισθανθεί “απόκληρο με είπες μια βραδιά”. Και με το δίκιο του. Γιατί είναι κι εκείνο το “είσαι μικρός… όταν μεγαλώσεις” που του κάθεται στο στομάχι (τουλάχιστον).

    Μα είναι ωραίο να έχεις μια μεγαλύτερη αδερφή που αγαπάς. Και εξίσου υπέροχο είναι να βρεις και κανέναν φίλο στο νηπιαγωγείο. Ε, Νίκο;

    Εύρυθμη, κοφτή, ευχάριστη αφήγηση σε μια απόλυτα ρεαλιστική ιστορία που κυριολεκτικά θα αγγίξει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Το μικρότερο παιδί που πάει στο άγνωστο σχολείο -και δίχως ελπίδα και βάρκες- και το μεγαλύτερο που πηγαίνει στο δημοτικό. Αποχωρισμός από την αγάπη τη σπιτική. Απότομη τομή στον λώρο της αγάπης. Το έχουμε δει ή ζήσει όλοι. Κι έχει άγχος πολύ.

    Δίχως εξιδανικεύσεις και στρογγυλά γράμματα, ο Μάκης Τσίτας παίρνει την καθημερινότητα – ένα από τα βασικά της στιγμιότυπα για την ακρίβεια- το λόγο, τη συνολική ρητορική μιας τυπικής ελληνικής οικογένειας και την κάνει ιστορία που φανερώνει το βασικό άγχος ενός πεντάχρονου.

    Θα σας μιλήσει με την απλότητά, το ρεαλισμό και την απόλυτη πάσα που θα σας χαρίσει για δύσκολους αποχαιρετισμούς και νέες σχολικές καριέρες.

    Η εικονογράφηση είναι της Πωλίνας Παπανικολάου.

    Για παιδιά 4-7 ετών. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός που μόλις αυτόν το μήνα το ανατύπωσαν για να συνεχίσει το ταξίδι του.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Πάρε με κι εμένα μαζί σου
    Σειρά: Φραουλίτσα
    Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας
    Εικονογράφηση: Πωλίνα Παπανικολάου
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Μάρτιος 2012 (2η ανατύπωση Φεβρουάριος 2017)
    Σελίδες: 56
    Μέγεθος: 14 X21
    ISBN: 978-960-496-508-3

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular