More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧρυσές ΛίστεςΧΛ-2022Η Κατ Γουλφ σε επικίνδυνο έδαφος, της Λόρεν Σεντ Τζον

    Η Κατ Γουλφ σε επικίνδυνο έδαφος, της Λόρεν Σεντ Τζον

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 9+ (target 10-14) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Info: Το πρώτο βιβλίο της σειράς Η Κατ Γουλφ ερευνά μπήκε στη Χρυσή Λίστα 2020 του ELNIPLEX

    Τρίτο βιβλίο για την αγαπημένη μας Κατ Γουλφ και σε αυτό ακολουθούμε τις φιλόζωες ντετέκτιβ και κολλητές φίλες Κατ Γουλφ και Χάρπερ Λαμπ ως την άγρια φύση των βουνών Αντιρόντακ στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Εκεί θα βρεθούν για διακοπές οκτώ ολόκληρων ημερών σε ένα θαυμάσια ξυλόσπιτο μαζί με τους γονείς τους.

    Οι δυσκολίες και τα εμπόδια μέχρι να φτάσουν δεν είναι λίγα, ωστόσο τα πράγματα γίνονται αρκετά χειρότερα στην πορεία. Το αυτοκίνητο της μητέρας της Κατ χαλάει και πρέπει να περιμένει ειδικό εξάρτημα για να πάρει ξανά μπροστά, έτσι πρέπει να διανυκτερεύσει σε ένα ξενοδοχείο μακριά από τα κορίτσια που βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.Μόνα. Γιατί και ο πατέρας της Χάρπερ έχει μια επική ξεχασιάρικη αποτυχία με το διαβατήριό του και μένει στο ξενοδοχείου του αεροδρομίου.. .περιμένοντας.

    “Λοιπόν, η ευχή σου πραγματοποιήθηκε” είπε η Χάρπερ, όταν η Κατ άφησε το κινητό. “Είμαστε μόνες μας στην άγρια φύση. Και τώρα;” Τα καστανά της μάτια είχαν μια σκανταλιάρικη λάμψη. “Κρίμα που δεν έχουμε να λύσουμε κανένα μυστήριο. Είναι καιρός το Γραφείο Ερευνών Γουλφ και Λαμπ να βρει νέα υπόθεση”.
    Η Κατ πήρε στα χέρια της το τσαλακωμένο απόκομμα του άρθρου για τα κλεμμένα διαμάντια. “Ίσως τη βρήκαμε”.

    Ποια είναι αυτή; Η κλοπή ενός διαμαντένιου περιδέραιου αξίας πενήντα εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκε στη χρυσή κληρονόμο Σίνθια Χόλινγκχαρστ από τα εγκαίνια της νότιας πτέρυγας του ξενοδοχείου Ρόιαλ Μανχάταν μπροστά στα μάτια πέντε φρουρών!

    Η θύελλα Μίντι καλπάζει. Όταν η δωδεκάχρονη Ράιλι Γκαμπριέλα Μπόργκαν, η βασική μάρτυρας της υπόθεσης του Τζέρι Μικς, φερόμενου ως αρχηγού της συμμορίας της Λίστας Επιθυμιών που έκλαψαν το χρυσό περιδέραιο εξαφανίζεται και οι σωματοφύλακες νοσηλεύονται έπειτα από ατύχημα στα Αντιρόντακ, αφού έστριψαν σε λάθος στροφή, η Κατ και η Χάρπερ προσπαθούν να συνθέσουν κατακερματισμένες πληροφορίες για να οδηγηθούν σε κάποια λύση. Όμως, σύντομα θα βρεθούν μπλεγμένες και οι ίδιες και στο… σημάδι της παράξενης αυτής συμμορίας!

    Η θύελλα Μίντι ζυγώνει. Το τοπίο είναι μαγευτικό αλλά και τρομερά επικίνδυνο για τον οποιονδήποτε. Η Κατ και η Χάρπερ πρέπει να βιαστούν αν θέλουν να προλάβουν. Και με βοηθούς μερικά χάσκι θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν στις ακραίες συνθήκες κάθε είδους…

    Χιονοθύελλα. Λύκοι. Ξυλόσπιτα σε ένα αχανές ερημικό τοπίο. Η μαγεία του αχανούς ορεινού όγκου των Αντιρόντακ όπου το μάτι χάνεται και ό,τι υπάρχει πέρα από λίγα μέτρα γίνεται υπόθεση. Ο δε καιρός στα Αντιρόντακ κινείται τις δύσκολες χειμωνιάτικες νύχτες μεταξύ -18 και -12 βαθμών Κελσίου. Αυτός είναι ο καμβάς, το θολό πέπλο που επιλέγει η Λόρεν Σεντ Τζον για να τοποθετήσει τα αφηγηματικά υλικά της τρίτης περιπέτειας της Κατ Γουλφ. Μιας σειράς περιπετειών για παιδιά που διαβάζεις πολύ ευχάριστα και απολαμβάνεις σε κάθε στροφή, καθώς δεν είναι μόνο καλογραμμένες, αλλά έχουν υψηλό δείκτη αγωνίες και μια -τουλάχιστον- ανατροπή που τα σπάει κυριολεκτικά.

    Φιλία, αγάπη, επιβίωση.

    “Το μυαλό σας είναι το μεγαλύτερό σας εφόδιο… συμβούλευε ο συγγραφέας. Όσοι διατηρούν την ψυχραιμία τους , δεν πανικοβάλλονται και μπορούν να εκλογικεύσουν τις καταστάσεις είναι αυτοί που συνήθως επιβιώνουν”.

    Η επιβίωση δεν είναι απλώς ένα άθροισμα δεξιοτήτων που σωρεύεις με σκοπό να μην δεις το τέλος και το νήμα να κόβεται. Είναι ένα παιχνίδι του μυαλού, είναι μια κατάσταση στην οποία καλείσαι να έχεις απαντήσεις, να χρησιμοποιείς τη λογική σου, τη φαντασία, να συνθέτεις, να βλέπεις εκείνο που έρχεται.

    Μέσα στην φυσική ομορφιά των Αντιρόντακ, η συγγραφέας δημιουργεί μια μάχη εξιχνίασης με εισιτήριο τη δική σου επιβίωση.

    Μια καθαρή, ατμοσφαιρική περιπέτεια.

    Για αναγνώστες από 8-9 ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Διακρίσεις

    Με μια ματιά

    • Χιονοθύελλα. Λύκοι. Ξυλόσπιτα σε ένα αχανές ερημικό τοπίο. Η μαγεία του αχανούς ορεινού όγκου των Αντιρόντακ όπου το μάτι χάνεται και ό,τι υπάρχει πέρα από λίγα μέτρα γίνεται υπόθεση. Ο δε καιρός στα Αντιρόντακ κινείται τις δύσκολες χειμωνιάτικες νύχτες μεταξύ -18 και -12 βαθμών Κελσίου. Αυτός είναι ο καμβάς, το θολό πέπλο που επιλέγει η Λόρεν Σεντ Τζον για να τοποθετήσει τα αφηγηματικά υλικά της τρίτης περιπέτειας της Κατ Γουλφ. Μιας σειράς περιπετειών για παιδιά που διαβάζεις πολύ ευχάριστα και απολαμβάνεις σε κάθε στροφή, καθώς δεν είναι μόνο καλογραμμένες, αλλά έχουν υψηλό δείκτη αγωνίες και μια -τουλάχιστον- ανατροπή που τα σπάει κυριολεκτικά.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Ennio Morricone – Wolf and Love

    The Grey – Into the Fray

    The Snowman – Walking In The Air

    The Snowman Soundtrack (Continued)

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η Κατ Γουλφ σε επικίνδυνο έδαφος
    Τίτλος πρωτοτύπου: Kat Wolfe on thin ice
    Συγγραφέας: Λόρεν Σεντ Τζον
    Εικονογράφηση: Μάικλ Ρέγιες
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 29 Μαρτίου 2021
    Μετάφραση: Μαρία Νεφέλη Ταμία
    Διόρθωση τυπογρ. δοκ.: Δώρα Γιακουμή
    Προσαρμογή εξωφύλ.: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 288
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2480-8

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular