More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ Παραμυθολυμπιάδα των Ζώων, από το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

    Η Παραμυθολυμπιάδα των Ζώων, από το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 6-7) – Παραμύθια εικονογραφημένα από παιδιά

    Citius, Altius, Fortius= Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά.
    Λατινικό μότο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

    Είναι το τέταρτο συλλογικό έργο του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa (είχαμε παρουσιάσει και τα Μπου ξελευθερία! και Τα Ψαραμυθάκια) που εκδίδεται και αυτό από τις εκδόσεις iWrite. Το θέμα αυτού του βιβλίου που έχει τίτλο Η Παραμυθολυμπιάδα των Ζώων είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και αφορμή αυτοί του Τόκιο που διεξήχθησαν τον Αύγουστο που μας πέρασε.

    Την καθοδήγηση των είκοσι πέντε μαθητών είχε η καθηγήτρια δημιουργικής γραφής Αντιγόνη Πόμμερ. Οι μαθητές προσέγγισαν το θέμα με ευαισθησία, γνώση, απλότητα και πολύ χιούμορ, αναδεικνύοντας τις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού όπως η φιλία, η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η άμιλλα, όλες τις αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

    Οι μαθητές Μαρίνος Γεωργιόπουλος, Γιάννης Καστρίτης, Βίκυ Ντζούφα, Χριστίνα Δελφάκη, Γιώργος Κηρύκου, Μαρία Γιαννάκη, Θωμαϊδα Τσιμερίκα, Ουρανία Αποστολάκη, Άννα Λαϊτσα, Ελευθερία Εμμανουηλίδου, Ελένη Παπαδοπούλου, Ευαγγελία Θεοδωρίδου, Ορτανσία Πέτρογλου, Ελληνίδα Κατιρτζόγλου, Μαρία Πολύχρου, Μαρίνα Κορωνιά, Ανθούλα Π. Βεζύρη, Εύα Κουλιαρίδου, Ζερζέτ Βασιλείου, Φλώρα Σαρρή, Γεωργία Τρύφωνος, Ευαγγελία Καραχάλιου, Μαρία Ζωβοϊλη και Μαρία Συλαϊδή χρησιμοποίησαν ζώα ως ήρωες των παραμυθιών τους. Τα ζώα αυτά λαμβάνουν μέρος σε διάφορα αγωνίσματα, προηγουμένως όμως έχουν να ξεπεράσουν εμπόδια που τους θέτουν οι άλλοι ή και ο ίδιος τους ο εαυτός. Η συμμετοχή τους σε ένα τέτοιο τεράστιο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός τους προσφέρει εμπειρίες και σκέψεις που μοιάζουν με χρυσό μετάλλιο, ασχέτως αν κατέκτησαν κάποια νίκη ή όχι.

    Το ενδιαφέρον στις ιστορίες μαθητών αυτών των ηλικιών είναι η ανάγνωση του κόσμου που κουβαλούν, των κοινών τόπων των ενηλίκων που αναπαράγουν, η προσπάθειά τους να δημιουργήσουν κάτι πρωτότυπο που ξεφεύγει από τις επιρροές τους που σε αυτή την ηλικία είναι ισχυρές αλλά και η συγκροτημένη δουλειά που γίνεται σε ποιοτικά εργαστήρια η οποία βοηθά τα παιδιά να εξερευνήσουν και να αναδομήσουν τον εαυτό τους.

    Σημαντική παράμετρος της έκδοσης αυτής είναι οι εικόνες οι οποίες έχουν προέλθει και αυτές από παιδιά, μαθητές δημοτικών σχολείων. Είναι η Φιλοθέη Μπόκα, ο Στέργιος Μακάτης, η Ελεονώρα Μακάτη, η Άννα Μπόκα, ο Λάμπρος Καρκαλής, η Φωτεινή Ταχταρά, ο Νικόλας Σιαλμάς, η Αλίκη Φροδαράκη, η Μαλένα Χατζαηβασιλείου, η Μαρία-Ιωάννα Μπαλιάκα, η Μελίνα Παπαμιχαλοπούλου, η Παρασκευή Ταχταρά, ο Αλέξιος Βαφειαδάκης, η Νικολέττα Γκρίλη, η Ραφαέλα Γκρίλη, η Αριάδνη Φρουδαράκη, ο Σταύρος Κατσικαδάκος, ο Φλάβιο Ποτεστά, η Φιλίππα Γαβαλά, η Χρυσάνθη Κυριαζή, η Λήδα-Μαρία Κομνηνού, ο Κωνσταντίνος Σάββας και ο Ιωάννης Συλαϊδης έντυσαν με την έμπνευση και το πρωτόλειο ταλέντο τους τις ιστορίες των άλλων παιδιών, τους έδωσαν χρώμα και δημιούργησαν μια συμπυκνωμένη οπτική αφήγηση που αναβαθμίζει και την έκδοση.

    Το εργαστήρι δηµιουργικής γραφής «Tabula Rasa» ιδρύθηκε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό στον χώρο της συγγραφής τηλεοπτικών, κινηµατογραφικών, θεατρικών και λογοτεχνικών κειµένων.

    Tabula Rasa
    http://www.tabula.gr/

    Για αναγνώστες από 5 ετών.

    Εκδόσεις iWrite.

    Με μια ματιά

    • Είναι το τέταρτο συλλογικό έργο του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa που εκδίδεται και αυτό από τις εκδόσεις iWrite. Το θέμα αυτού του βιβλίου που έχει τίτλο Η Παραμυθολυμπιάδα των Ζώων είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και αφορμή αυτοί του Τόκιο που διεξήχθησαν τον Αύγουστο που μας πέρασε. Την καθοδήγηση των είκοσι πέντε μαθητών είχε η καθηγήτρια δημιουργικής γραφής Αντιγόνη Πόμμερ. Οι μαθητές προσέγγισαν το θέμα με ευαισθησία, γνώση, απλότητα και πολύ χιούμορ, αναδεικνύοντας τις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού όπως η φιλία, η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η άμιλλα, όλες τις αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Αρχαίο πνεύμα αθάνατα: Ολυμπιακός Ύμνος (acapella) από την Παιδική Χορωδία Δ. Τυπάλδου

    Pass the flame (english version)

    Papathanasiou Vangelis Chariots Of Fire

    Vangelis & E.Pappa – Χορός Της Φωτιάς (La Danse De La Feu)

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η Παραμυθολυμπιάδα των Ζώων
    Συγγραφέας-εικονογράφος: Συλλογικό
    Ατελιέ: Αντώνης Καραναύτης, Γιάννης Ερμείδης, Λυδία Χατζημάρκου
    Εκδόσεις: iWrite, Ιούλιος 2021
    Δ/νση έκδοσης: Βαλάντης Ναγκολούδης
    Σύμβουλος έκδοσης: Μηνάς Παπαγεωργίου
    Λογοτεχνική επιμέλεια: Αντιγόνη Πόμμερ
    Φιλολογική επιμέλεια: Ζωή Τσούρα
    Σελίδες: 172
    Μέγεθος: 16 Χ 23
    ISBN: 978-960-62-7272-1

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular