More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ υπόσχεση του Νυχτεράργυρου 2: Το φλογισμένο μυστικό, της Αναλίς Εϊβερι

    Η υπόσχεση του Νυχτεράργυρου 2: Το φλογισμένο μυστικό, της Αναλίς Εϊβερι

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 9+ (target 9-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Σημασία δεν έχει πόσο θα ζήσεις, αλλά πόσο καλά θα ζήσεις
    (Quam bene vivas refert non quam diu)
    Σενέκας ο Νεότερος

    Κίνδυνοι, δράκοι και μια μάχη κατά του πεπρωμένου… Το συναρπαστικό δεύτερο μέρος της τριλογίας!

    Περί τίνος πρόκειται

    “Πέισλι, είσαι καλά; ρώτησε ο Κόρμπετ.
    Η Οντίλια του απάντησε αποδοκιμαστικά. “Φυσικά και δεν είναι καλά. Εσύ θα ήσουν, αν η μητέρα σου είχε μόλις πεθάνει και οι Κρίγκαρε μετέφεραν τον αδερφό σου στα παγωμένα Βασίλεια του Βορρά καβάλα σ’ έναν δράκο;”

    Η Πέισλι Φιτζγουίλιαµ γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τα νύχια της Σκοτεινής Δράκαινας, όχι όμως ο αδερφός της, ο Νταξ, που μεταφέρθηκε στα παγωμένα βασίλεια του Βορρά πάνω σ’ έναν δράκο, αφού τον απήγαγαν άγριοι και μυστηριώδεις αναβάτες δράκων. Από την πρώτη σελίδα φροντίζει η συγγραφέας να συνδέσει τον αναγνώστη με τις βασικές γραμμές του πρώτου βιβλίου της, προκειμένου να αποκτήσει επαφή ακόμα και κάποιος που δεν το έχει διαβάσει.

    Η Πέισλι, λοιπόν, πρέπει μαζί με τους φίλους της να σώσουν τον αδερφό της προτού αποκαλυφθεί ότι είναι δρακοστιγµατισµένος.

    Η Πέισλι γνωρίζει ότι η τροχιά της ζωής της είναι µοναδική, όµως τα άστρα της κρύβουν ακόµα µεγαλύτερες εκπλήξεις. Και, καθώς την κυνηγούν τόσο η Σκοτεινή ?ράκαινα όσο και η Φρουρά του Βασιλιά, ο κίνδυνος παραµονεύει σε κάθε της βήµα.
    Οι γλαφυρές περιγραφές συνθέτουν ένα ολοζώντανο σκηνικό, από τις αιωρούμενες συνοικίες του Λονδίνου μέχρι τη Δρακοκρύπτη που φρουρείται από τις Δρακοσυνοδούς.

    Ποιος ελέγχει η Σκοτεινή Δράκαινα και έχει τόση δύναμη;

    Εστιάζοντας

    Μέσα στο φανταστικό σύμπαν που έχει στήσει, η Annaliesse Avery θέτει στο επίκεντρό της θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους από την παιδική μέχρι την τρίτη ηλικία. Μοίρα και πεπρωμένο ή ελεύθερη βούληση; Επιλογή και προσωπικές αποφάσεις ή προδιαγεγγραμένες τροχιές; Συναισθήματα κατακλυσμιαία ή λογικές προσεγγίσεις; Σκέψη και δράση με βάση τα κυρίαρχα στερεότυπα ή συνεργασία, συμπόρευση και αυτοβουλία;

    “Έτσι ζούμε στα Βασίλεια του Βορρά” εξήγησε. “Δεν έχουμε άστρα να μας καθοδηγούν, ούτε Μηχανουργούς να μας λένε ποιες είναι οι πορείες μας. Καθορίζουμε τις ζωές μας με τις πράξεις μας, όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας πριν από τον Μηχανισμό”.

    Αυτές οι προδιαγεγραμμένες τροχιές, τα προαποφασισμένα μέλλοντα, οι καταδίκες και οι θρίαμβοι που γίνονται πραγματικότητα, δουλεύουν πολύ δυνατά μέσα στην ιστορία του Φλογισμένου Μυστικού. Και είναι γοητευτικό να απασχολούν ως ερωτήματα τα παιδιά που αρχίζουν να βλέπουν μπροστά τους τον κόσμο γεμάτο απαγορεύσεις, εμπόδια, αποφάσεις άλλων και ένα “πότε θα μεγαλώσω να κάνω ό,τι θέλω;” να πλανάται συνεχώς μέσα κι έξω τους.

    Ένα άλλο ζήτημα είναι η ποιότητα ζωής, το ευ ζην, το πώς ζεις και όχι το πόσο. Η συγγραφέας δεν το θέτει. Το αφήνει να εισέρχεται ως ολότητα στην ιστορία της. Και αν το σκεφτείς, ενώ αχόρταγα όλοι θέλουμε περισσότερα, είναι πολύ σημαντικότερο να ζήσουμε καλά πράγματα, να κάνουμε καλές επιλογές, να δώσουμε και να πάρουμε χαρά, να αποκτήσουμε θάρρος να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις, να δημιουργήσουμε εμπιστοσύνη και δεσμούς και γέφυρες με άλλους.

    Με σασπένς, καλό ρυθμό και με ένα συναρπαστικό, ανατρεπτικό, ιντριγκαδόρικο, ανοιχτό φινάλε που εντείνει την επιθυμία να διαβάσεις το επόμενο βιβλίο και μια παρέα απροσδόκητων φίλων που συνεργάζονται μεταξύ τους θυμίζοντας τις κλασικές συντροφιές/παρέες της παιδικής λογοτεχνίας του φανταστικού, η συγγραφέας κερδίζει το στοίχημα στο δεύτερο αυτό βιβλίο δημιουργώντας μια περιπέτεια που διαβάζεις ευχάριστα. Κάποιες επαναλήψεις αν έλειπαν και μια μικρή κοιλιά που αισθάνθηκα σε κάποια διαστήματα στη μέση του βιβλίου, θα ήταν ένα βήμα ακόμα πιο πάνω.

    Για αναγνώστες από 9 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ

    Μια συναρπαστική ιστορία που μιλάει για εμπιστοσύνη, για θάρρος, για ελεύθερη βούληση και είναι σίγουρο ότι, τελειώνοντάς την, οι αναγνώστες θα περιμένουν με ανυπομονησία τη συνέχεια της σειράς.
    BookTrust

    Εξαιρετικά ευφάνταστο, δε χορταίνεις να το διαβάζεις.
    Βάστι Χάρντι, συγγραφέας της σειράς Οι φανταστικοί Μπράιτστορμ

    Μια έξυπνη, πρωτότυπη περιπέτεια φαντασίας.
    Dominique Valente, συγγραφέας

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η υπόσχεση του Νυχτεράργυρου 2: Το φλογισμένο μυστικό
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Nightsilver Promise: The Doomfire Secret
    Συγγραφέας: Annaliesse Avery
    Εικονογράφος: ΝΣη
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Φεβρουάριος 2022
    Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης
    Σελίδες: 408
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-3229-2

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular