More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ Χλόη στην Ελευσίνα, της Ερατώς Κουτσουδάκη-Γερολύμπου (εικ.: Φίλιππος Φωτιάδης)

    Η Χλόη στην Ελευσίνα, της Ερατώς Κουτσουδάκη-Γερολύμπου (εικ.: Φίλιππος Φωτιάδης)

    h xloh sthn eleysina cover

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 6+ (target 7-10) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Κοιμήσου Περσεφόνη
    στην αγκαλιά της γης
    στου κόσμου το μπαλκόνι
    ποτέ μην ξαναβγείς.

    Για την Ελευσίνα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης γράφει η Ερατώ Κουτσουδάκη-Γερολύμπου και εικονογραφεί ο Φίλιππος Φωτιάδης.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η Χλόη όλο μπλέκει σε απίστευτες περιπέτειες. Μέσα από αυτές θα έρθει σε επαφή με όψεις της νεότερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο απίθανο αυτό ταξίδι της στον χωροχρόνο συναντά σημαντικές φυσιογνωμίες του παρελθόντος, άλλοτε ιστορικά και άλλοτε φανταστικά πρόσωπα, μέσα από περιστατικά που γίνονται αστεία, ακριβώς λόγω της διαφοράς στις συνήθειες και τους τρόπους των ανθρώπων από άλλες εποχές.

    Η Ελευσίνα είναι η αρχαιότερη και μικρότερη πόλη της Ευρώπης που γίνεται Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ευκαιρία να τη γνωρίσουμε ξανά!

    Εστιάζοντας

    Για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, Ελευσίνα, γράφει η αρχιτέκτονας και μουσειολόγος Ερατώ Κουτσουδάκη-Γερολύμπου.

    Εμβληματικοί χώροι από τον ιερό τόπο της Περσεφόνης και της Δήμητρας και προσωπικότητας, χαμένες από την αρχαιότητα και τη μυθολογία (Τριπτόλεμος, Δημοφώντας, Αισχύλος) μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα (σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός, αρχιτέκτων, καθηγητής Νίκος Ναυρίδης, αρχαιολόγος Πόπη Παπαγγελή) παρελαύνουν στο πλάι της επτάχρονης Χλόης, της ηρωίδας της ιστορίας και συστήνουν αλλεπάλληλες ψηφίδες του άλλοτε σπουδαίου τόπου που “φύτρωνε φλισκούνι κι άγριο μέντα” και γίνηκε μέσα σε μερικές δεκαετίες τόπος που “… πετάνε αποτσίγαρα οι τουρίστες και το καινούργιο πάν να δουν διυλιστήριο“.

    Το κείμενο είναι αρκετά εκτενές, αρκετά περιγραφικό, με κάμποσα διαλογικά μέρη, προσπαθεί να συμπεριλάβει όσες περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες μπορεί για την Ελευσίνα, να αναδείξει το ένδοξο παρελθόν της, τη διαδρομή της μέσα στον χρόνο, από την αρχαιότητα και τα Ελευσίνια Μυστήρια μέχρι τον βέβηλο κλέφτη Έντουαρντ Ντάνιελ Κλαρκ και τη λαϊκή παράδοση των Αρβανιτισσών γυναικών και να το αντιπαραβάλει με το τώρα και τις προσπάθειες να αναβαθμιστεί εκ νέου ο τόπος.

    Ο Φίλιππος Φωτιάδης αναβαθμίζει με την αισθητική του το βιβλίο. Η εικονογράφησή του μοιάζει τόσο ταιριαστή με την περιήγηση σε παλαιότερες εποχές, τοπία, πολιτισμό.

    Για αναγνώστες από 7 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Η Χλόη στην Ελευσίνα
    Συγγραφέας:

    Ερατώ Κουτσουδάκη-Γερολύμπου

    Εικονογράφος:

    Φίλιππος Φωτιάδης

    Εκδόσεις:

    Παπαδόπουλος, 2023

    Σελίδες:

    40

    Μέγεθος:

    24 Χ 24

    ISBN:

    978-960-484-884-3

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular