More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΒιβλιοΝέαΗ Greek Children’s Library του Λονδίνου είναι γεγονός

    Η Greek Children’s Library του Λονδίνου είναι γεγονός

    Η Greek Library of London ανακοίνωσε τη δημιουργία της Greek Children’s Library. Αποστολή της Greek Children’s Library είναι η συγκέντρωση, η καταλογοποίηση και ο δανεισμός ελληνικών παιδικών και εφηβικών βιβλίων στα 105 παροικιακά σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου και στο καθημερινό Ελληνικό Νηπιαγωγείο-Δημοτικό και Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο του Λονδίνου. Greek children library london

    Με αφετηρία τη σκέψη ότι «η ανάγνωση προωθεί την ανάγνωση», το πρόγραμμα δανεισμού στοχεύει στη δημιουργία ενός «κύκλου φιλαναγνωσίας» μεταξύ των μαθητών, των μαθητριών, των εκπαιδευτικών και των γονέων.

    Παράλληλα, η Παιδική Βιβλιοθήκη έχει ως στόχο την ενίσχυση του έργου των παροικιακών σχολείων με δανεισμό νέων ελληνικών εκδόσεων, τη γνωριμία με το έργο σύγχρονων Ελλήνων και Κύπριων συγγραφέων και εικονογράφων, τη διοργάνωση δράσεων στα σχολεία με συμμετοχή Ελλήνων και Κύπριων δημιουργών, τη διοργάνωση σεμιναρίων για τους/τις εκπαιδευτικούς για την αξιοποίηση του παιδικού βιβλίου στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και τη διοργάνωση παρουσιάσεων, δράσεων αφήγησης και δημιουργικής γραφής.

    Για την εκπλήρωση αυτών των στόχων, η Παιδική Βιβλιοθήκη συνεργάζεται ήδη στενά με Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα ΤΕΑΠΗ, ΕΚΠΑ), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αλλά και με Μουσεία, όπως το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Μουσείο Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας.

    Η Παιδική Βιβλιοθήκη θα συνεργάζεται τόσο με το Γραφείο Εκπαίδευσης Λονδίνου (Hellenic Education Office) όσο και με την Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή (ΚΕΑ, Cyprus Educational Mission).

    Τη Διεύθυνση της Παιδικής Βιβλιοθήκης έχει αναλάβει η Γεωργία Καραντώνα, υποψήφια διδάκτωρ παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εκπαιδευτικός σε σχολεία που υπάγονται στο Γραφείο Εκπαίδευσης Λονδίνου και στην Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή.

    Τα εγκαίνια της Greek Children’s Library θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. Χαιρετισμό αναμένεται να απευθύνουν οι εκπρόσωποι των φορέων συνεργασίας και οι συντονίστριες εκπαίδευσης Λονδίνου. Καλεσμένη της Βιβλιοθήκης θα είναι η πολυβραβευμένη συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη η οποία, με αφορμή τα εγκαίνια, θα παρουσιάσει παιδική δράση βασισμένη στο βιβλίο Όταν ο ήλιος πάει για ύπνο (εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης.

    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular