More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΚαλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς: 50+2 δραστηριότητες για την ψυχική ενδυνάμωση...

    Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς: 50+2 δραστηριότητες για την ψυχική ενδυνάμωση του παιδιού, του Μάριου Μάζαρη

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 18+  – Βιβλίο αυτοβελτίωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς

    “Γιατί όλοι έχουμε μέσα μας μια καλύτερη εκδοχή μας, που δεν βοήθησε κάποιος, ή οι περιστάσεις ή το περιβάλλον ή εμείς οι ίδιοι, να βγει στην επιφάνεια.»

    Τρίτο βιβλίο για τον Μάριο Μάζαρη, πρώτο εκπαιδευτικού περιεχομένου, πεδίο στο οποίο διαπρέπει στην τάξη και την πράξη και προτείνει σε όλους μας αξιοπρόσεκτες ιδέες ψυχικής ενδυνάμωσης των παιδιών.

    Περί τίνος πρόκειται

    Το βιβλίο Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς είναι ένα βιβλίο βιωματικών δραστηριοτήτων για την ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Αποτελείται από δέκα ενότητες η κάθε μία από τις οποίες περιλαμβάνει πέντε επιμέρους δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να γίνουν στη σχολική τάξη, και με μια παραλλαγή, και στο σπίτι.

    Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει δραστηριότητες γνωριμίας όπως το Φόρα τα γυαλιά σου με στόχο την παρατήρηση, αλλά και το Ξέρεις από στόχους; Για τον καθορισμό ατομικών και ομαδικών στόχων. Ακολουθεί η ενότητα Κύκλος με δραστηριότητες που στοχεύουν στο δέσιμο της ομάδας. Η ενότητα Δες το φωτεινά αφορά στην καλλιέργεια της θετικής εστίασης με δραστηριότητες όπως το γελόδεντρο, δηλαδή ένα δέντρο φτιαγμένο με χαμόγελα και το Ντους των λέξεων. Ακολουθεί το κεφάλαιο με τις δραστηριότητες για την τόνωση της αυτοπεποίθησης ενώ η πέμπτη ενότητα του βιβλίου αφορά στην αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων. Κι επειδή Όλοι είμαστε από ένας, ο συγγραφέας αφιερώνει ένα κεφάλαιο του βιβλίου του στη μοναδικότητα, ένα στην αποδοχή, ένα στην ενδυνάμωση κι ένα στη στήριξη μεταξύ των μελών της ομάδας. Το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ενσυναίσθηση.

    Εστιάζοντας

    Οι βιωματικές δραστηριότητες οι οποίες προτείνονται από τον Μάριο Μάζαρη διατυπώνονται με τρόπο σαφή κι απλό. Για την υλοποίησή τους δεν απαιτούν πολλά, ακριβά ή δυσεύρετα υλικά. Ο στόχος του συγγραφέα προφανώς πηγάζει από την εκπαιδευτική του εμπειρία και είναι ξεκάθαρος, να δώσει χώρο και χρόνο στα παιδιά να γνωριστούν, να εκφραστούν και να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση κι αλληλοσεβασμό.

    Η κύρια εστίαση αφορά στην σχολική τάξη αλλά γίνονται αναφορές και για τον τρόπο αξιοποίησης στην οικογένεια και με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται μια συνέχεια και μια σύνδεση με τη οικογένεια η οποία αποτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό στόχο. Άλλωστε η τελευταία ομότιτλη δραστηριότητα τους εμπλέκει ενεργά. Το χιούμορ είναι διάχυτο και σίγουρα λυτρωτικό. Σε αυτό βοηθά και η πολύχρωμη, κομίστικη, συμπεριληπτική εικονογράφηση της Έλενας Καρανικολού η οποία ακούει στο όνομα Missy Merida!

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς: 50+2 δραστηριότητες για την ψυχική ενδυνάμωση του παιδιού
    Συγγραφέας: Μάριος Μάζαρης
    Εικονογράφος: Missy Merida
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάρτιος 2023
    Επιμέλεια έκδοσης: Μαρία Γονιδάκη
    Διόρθωση τυπογρ. δοκ: Μαρία Παναγοπούλου
    Γραφιστική επιμέλεια: Ουρανία Λυμπεροπούλου
    Σελίδες: 160
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-1742-8

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular