More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜαθαίνω να προστατεύω τα Ζώα του Κόσμου, Μαθαίνω να προστατεύω τον πλανήτη...

    Μαθαίνω να προστατεύω τα Ζώα του Κόσμου, Μαθαίνω να προστατεύω τον πλανήτη μας (δραστηριότητες, κατασκευές, ιδέες)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 5-7) – Εικονογραφημένα βιβλία γνώσεων και δεξιοτήτων  για παιδιά

    Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός όμως πως παρόλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.
    Μαρκ Τουέιν

    Δύο βιβλία με αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις για την τάξη αλλά και το σπίτι για την προστασία των ζώων και του πλανήτη. Με αυτοκόλλητα.

    Περί τίνος πρόκειται

    Δυο βιβλία, λοιπόν, για τον πλανήτη και τα ζώα του, φτιαγμένα από ανακυκλωμένο χαρτί και φυτικά μελάνια. Τα δύο βιβλία είναι μείγμα γνώσεων και διάδρασης και προτείνουν στα παιδιά μια στάση ζωής για την προστασία του πλανήτη αλλά και των ζώων που τον κατοικούν.

    Στο βιβλίο Μαθαίνω να προστατεύω τον πλανήτη μας, γνωρίζουμε τις ανθρώπινες δραστηριότητες που βλάπτουν τον πλανήτη και τη ζωή εκατομμυρίων ζώων -και των ανθρώπων- σε αυτόν, και το πώς συμβαίνει αυτό. Από τους φυσικούς πόρους (νερό, ξυλεία, κ.α.), τα είδη ρύπανσης (ηχο-φωτο-ατμοσφαιρική, υδάτων, εδάφους κ.α.), τα απορρίμματα και την ανακύκλωση, μέχρι τις παρεμβάσεις και τις δράσεις μας που μπορούν να αλλάξουν το τοπίο και να φέρουν την επιδιωκόμενη αλλαγή, όπως μείωση ενέργειας, επαναχρησιμοποίηση, οικο-σπίτια, προσωπικό ενεργειακό αποτύπωμα και άλλες παράμετροι.

    Και στο δεύτερο βιβλίο, αυτό που εστιάζει στα ζώα, πλησιάζουμε προβλήματα που προκύπτουν από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Η ρύπανση, η καταστροφή των βιότοπων, η υλοτομία, υπεραλίευση και το παράνομο κυνήγι είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που τα ζώα αφανίζονται ή και εξαφανίζονται. Σώζοντας τα ζώα και τη ζωή τους, σώζουμε και τη δική μας ζωή, καθώς η ύπαρξή μας εδώ είναι μια αλυσίδα με εκείνη των περισσότερων ζώων.

    Και σε αυτό το βιβλίο προτείνονται λύσεις και δράσεις και πρωτοβουλίες προκειμένου να ανακόψουμε αυτά τα προβλήματα. Μαθαίνουμε επίσης ποια ζώα απειλούνται και γιατί, γιατί λιώνουν οι πάγοι, πώς μπορούμε να σώσουμε τα ζώα αυτά,

    Τα δύο επιτραπέζια και τα 200 αυτοκόλλητα μεγαλώνουν τη δύναμη των δύο αυτών βιβλίων.

    Εστιάζοντας

    Πολύχρωμη εικονογράφηση και πλούσια γραφιστική διάταξη και προσέγγιση με πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά 5-7 ετών περίπου. Τα δύο βιβλία παρέχουν πληροφορίες με περιεκτικό τρόπο ενώ μέσα από κλασικές αλλά και πιο ασυνήθιστες δραστηριότητες και ασκήσεις ωθούν τα παιδιά προς την εμπέδωση της γνώσης. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν συνδυασμό βιβλίων γνώσεων και δραστηριοτήτων όπου αυτές χρησιμοποιούνται για εξάσκηση, για εμπέδωση, για αξιολόγηση της διανεμόμενης και αποκτηθείσας γνώσης.

    Οι αποσπώμενες καρτέλες και εικόνες είναι ελκυστικά εργαλεία στην αξιοποίηση των βιβλίων, ενώ και τα αυτοκόλλητα είναι χαράς ευαγγέλιο για τα παιδιά.

    Είναι δυο διαδραστικά βιβλία που μας αρέσουν. Εκτιμήσαμε ιδιαιτέρως το ανακυκλωμένο χαρτόνι ως μέσο πρότασης και κυρίως το ανακυκλωμένο χαρτί και τα φυτικά μελάνια από τα οποία τυπώθηκαν τα παρόντα βιβλία. Ήδη από την αφή καταλαβαίνεις ότι κάτι καλό έχει συμβεί.

    Για αναγνώστες από 5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Susaeta.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ και εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μαθαίνω να προστατεύω τα Ζώα του Κόσμου
    Μαθαίνω να προστατεύω τον πλανήτη μας
    Συγγραφέας: My precious planet – Being kind to the world
    My precious planet – Helping save our animals
    Σειρά: Η Γη είναι το σπίτι μας
    Εικονογράφος: Scott Barker
    Εκδόσεις: Susaeta, Ιούλιος 2022
    Μετάφραση: Τατιάνα Ραπακούλια
    Επιμέλεια: Εύη Κουδούνα
    Σελίδες: 48 + 8 σελ. αυτοκόλλητα & αφαιρούμενα κομμάτια
    Μέγεθος: 21,5 X 28
    ISBN: 978-960-617-642-5
    978-960-617-643-2

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular