More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΜαρία Κάλλας, το κορίτσι με τα χίλια ονόματα, της Κατερίνας Λαγού (εικ.:...

    Μαρία Κάλλας, το κορίτσι με τα χίλια ονόματα, της Κατερίνας Λαγού (εικ.: Πετρούλα Κρίγκου)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 12+ (target 12-16) – Μυθιστορηματική βιογραφία

    Θα ήθελα να είμαι η Μαρία, αλλά υπάρχει η Κάλλας που απαιτεί να κρατώ την αξιοπρέπειά της.
    Μαρία Κάλλας

    Η Κατερίνα Λαγού είχε εκπλήξει με τα δύο προηγούμενα βιβλία της, Ο χάρτης του Λευτέρη και Χαρίλαος; Τι όνομα είναι αυτό; στα οποία προσέγγιζε μυθιστορηματικά τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Χαρίλαο Τρικούπη, δύο εμβληματικές φυσιογνωμίες της πολιτικής σκηνής του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Στο τρίτο της βιβλίο, ακολουθεί το ύφος και τον χαρακτήρα των δύο προηγούμενων αλλά αυτή τη φορά το πρόσωπο είναι από την Τέχνη: η κορυφαία σοπράνο του 20ου αιώνα. η Μαρία Κάλλας.

    Η Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου ή Μαριάννα Καλογεροπούλου, ή Μέρι Κάλλας, ή Μαρί Καλλάς. Το κορίτσι με τα χίλια ονόματα. Μαρία και Άννα και Μαριάννα και Μέρι και Μαρί. Η Κάλλας που όλοι έμαθαν. Το κορίτσι που γεννήθηκε στις Η.Π.Α. από Έλληνες μετανάστες, τρίτο παιδί του μετέπειτα φαρμακοποιού Γιώργου Καλογερόπουλου και της Λίτσας Δημητριάδη.

    Την διαβάζουμε να μας τα αφηγείται η ίδια, σε πρώτο πρόσωπο. Τον τρόπο που μεγάλωσε, την οικογένειά της, την απέχθειά της για το διάβασμα, την αγάπη της για τη μουσική από πολύ νωρίς, τα μαθήματα μουσικής, την πίστη και προσήλωση της μητέρας της στο ταλέντο της η οποία έβλεπε στις δύο κόρες της τα θαύματα του αύριο, στη Μαρία μια μουσική ιδιοφυία, στην Τζάκι τη χάρη και την ομορφιά. Τις έντονες αντιπαραθέσεις των γονιών της και τον χωρισμό τους πριν τον πόλεμο, τα πειράγματα των συνομήλικων της, το μπούλινγκ για την εμφάνισή της, τη δική της εμμονική προσήλωση στη μουσική και τη συνεχή δουλειά της σε κάθε λεπτομέρεια για να γίνει τέλεια.

    Η Κατερίνα Λαγού σκιαγραφεί τον μύθο της Κάλλας πιάνοντας τα παιδικά της χρόνια ως αφετηρία μιας ζωής δοξασμένης. Με την αφηγηματική ποιότητα που διέκρινε και τα δύο προηγούμενα βιβλία της, με λόγο ξεκούραστο, με σωστή επιλογή του βάθους της ζωής της, μακριά από το βάρος μιας στείρας βιογραφίας, η συγγραφέας διανθίζει μυθιστορηματικά τη ζωή της μεγάλης υψιφώνου χαρίζοντας πρώτα από όλα ένα απολαυστικό ανάγνωσμα και δευτερευόντως μια ουσιαστική ματιά στην Ελλάδα της εποχής του μεγάλου πολέμου και του εμφυλίου, τότε που το άστρο της Κάλλας ετοιμαζόταν να λάμψει στον κόσμο.

    Αγωνίες, εντάσεις, προστριβές, ενηλικίωση, όνειρα, αγάπη για τη λεπτομέρεια, διαψεύσεις, απογοητεύσεις, θρίαμβοι. Όλη η ένταση των συναισθημάτων και της ζωής της Κάλλας μέσα σε ένα βιβλίο.

    Για αναγνώστες από 12 ετών.

    Εκδόσεις Ψυχογιός

    Διακρίσεις

    Με μια ματιά

    • Η Κατερίνα Λαγού σκιαγραφεί τον μύθο της Κάλλας πιάνοντας τα παιδικά της χρόνια ως αφετηρία μιας ζωής δοξασμένης. Με την αφηγηματική ποιότητα που διέκρινε και τα δύο προηγούμενα βιβλία της, λόγο ξεκούραστο, μακριά από το βάρος μιας στείρας βιογραφίας, η συγγραφέας διανθίζει μυθιστορηματικά τη ζωή της μεγάλης σοπράνο χαρίζοντας πρώτα από όλα ένα απολαυστικό ανάγνωσμα και δευτερευόντως μια ουσιαστική ματιά στην Ελλάδα της εποχής του μεγάλου πολέμου και του εμφυλίου, τότε που το άστρο της Κάλλας ετοιμαζόταν να λάμψει στον κόσμο.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Maria Callas sings “Casta Diva” (Bellini: Norma, Act 1)

    Maria Callas – Ave Maria

    Maria Callas – La mamma morta

    Maria Callas -Verdi- La traviata -Libiamo ne` lieti calici

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μαρία Κάλλας, το κορίτσι με τα χίλια ονόματα
    Συγγραφέας: Κατερίνα Λαγού
    Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Μάιος 2020
    Σελίδες: 144
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-01-3425-4

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular