More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟι παράξενοι κόσμοι - Ταξιδιωτικό πρακτορείο 2: Στην άκρη του ωκεανού, της...

    Οι παράξενοι κόσμοι – Ταξιδιωτικό πρακτορείο 2: Στην άκρη του ωκεανού, της Λ. Ντ. Λαπίνσκι

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-14) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Οι πεθαμένοι δεν λένε ιστορίες.
    Χίραμ Μπικς, πειρατής του 18ου αιώνα από το νησί Σάμπα

    Δεύτερο βιβλίο της σειράς Το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο- Οι Παράξενοι Κόσμοι βιβλίο της L.D. Lapinski που συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τη γραφή και τη φαντασία της.

    Περί τίνος πρόκειται

    Ηρωίδα της σειράς του Ταξιδιωτικού Πρακτορείου-Οι παράξενοι κόσμοι είναι η δωδεκάχρονη Φλικ Χάντσον η οποία στο πρώτο βιβλίο μετακόμισε με τη μητέρα, τον πατέρα και τον μικρότερο αδερφό της, τον Φρέντι, στο νέο τους σπίτι στο χωριό Μικροί Δράκοντες. Αρχικά της έλειπε η πόλη και οι φίλοι της, ωστόσο, η γνωριμία της με το παράξενο ταξιδιωτικό πρακτορείο και τον καταστηματάρχη Τζόναθαν Μερκάτορ την βάζουν σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό.

    Αυτές οι βαλίτσες από τότε που τις είδε! Εντυπωσιακές, να σε γεμίζουν περιέργεια, ενθουσιασμό, προσμονή, αγωνία για περιπέτεια! Καθεμιά στη θέση της! Η Λέσχη των Παράξενων Κόσμων! Καλώς ήρθες, Φλικ! Κάθε βαλίτσα και ένα άλλο ταξίδι, μια χαραμάδα για κάποιον άλλο, διαφορετικό κόσμο. Μια πύλη διαφυγής από την πραγματικότητα προς το… πολυσύμπαν, όπως το έχει αποκαλέσει ο Τζόναθαν. Τώρα η Φλικ είναι πλέον επίσημα μέλος αυτής της Λέσχης των Παράξενων Κόσμων.

    “Αυτή τη φορά, το θέαμα την ηλέκτρισε.
    Μια λαμπερή λωρίδα φωτός έσκισε τον αέρα, στο κέντρο της συνοικίας, εκεί που βρισκόταν η παιδική χαρά. Έμοιαζε σαν κεραυνός που σχεδίασε κάποιας που τα χέρια του έτρεμαν. Η γραμμή στον αέρα έλαμψε με ένα κιτρινόλευκο φως και μικροσκοπικά μαγικά σωματίδια κινούνταν μέσα και έξω απ’ αυτή. Η φωτεινή γραμμή έμεινε να αιωρείται χαραγμένη στον αέρα, περίπου δυο μέτρα πάνω από την κορυφή της τσουλήθρας. Απλώς περίμενε εκεί.
    Ένα σχίσμα.
    Μια σχισμή στον ιστό της πραγματικότητας.
    Μια πύλη σε έναν άλλον κόσμο..”

    Μια κατεπείγουσα έκκληση φτάνει από τον κόσμο του Ρήγματος μέσα από έναν χρυσό σπινθύρα, ένα λαμπερό ποπν πον. Ένας κύλινδρος γίνεται χαρτί, ξετυλίγεται και αφήνει το μήνυμα.

    “… Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση ν’ αναγκάζομαι να ικετεύσω για τη βοήθειά σου. Είμαστε τέσσερα χαμένα πλοία και δεν έχουμε καθόλου νέα από τους ελεύθερους ναυτικούς που είναι σύμμαχοί μας… Περιμένω την άφιξή σου στο Ρήγμα. Πιστεύω ότι θα μας κάνεις την τιμή να παρευρεθείς, αλλά, αν δεν το κάνεις, σε καταριέμαι να μην μπορείς να κοιμηθείς ήσυχος για την υπόλοιπη ζωή σου, αφού θα ξέρεις ότι μας έστειλες να περπατήσουμε με τα πτώματα που κατοικούν στο σκοτάδι του κάτω κόσμου.
    Δική σου
    Νάιφ Σάμπαν
    Βασίλισσα των Πειρατών και Καπετάνισσα του Ακόνιτο”.

    Μια αιώνια διαμάχη μεταξύ πειρατών και θαλασσανθρώπων. Μια κόντρα που μπορεί να τεθεί στη άκρη για χάρη μιας μεγαλύτερης απειλής για παγκόσμια κατάρρευση. Που σημαίνει ότι όλοι στον κόσμο κινδυνεύουν θανάσιμα. Η Φλικ και ο Τζόναθαν, αλλά και η ξαδέρφη της Φλικ, η Έιβερι, θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να σώσουν έναν κόσμο που δεν πρέπει να καταρρεύσει. Ο νερένιος, επίπεδος κόσμος του Ρήγματος στην πιο μεγάλη του απειλή. Η άκρη του ωκεανού πλησιάζει. Δεν πρέπει να ανατραπεί.

    Βαλίτσες πολλές, που δονούνται, που ταξιδεύουν. Περιπέτεια μεγάλη. Τεράστια πλοία. Μια Βασίλισσα, μια καπετάνισσα, μια Διοικήτρια Στόλου που πρέπει να σωθεί ενώ έχει μέγεθος μιας μπλε φάλαινας! Τα πράγματα είναι δύσκολα, σας λέω. Χαμός!

    Εστιάζοντας

    Μια καταιγιστική κυριολεκτικά περιπέτεια, βγαλμένη από το σύμπαν των πειρατικών και ναυτικών επικών ιστοριών, όπου παράξενα πλάσματα, γοργονοβασίλισσες, θεόρατα πλοία, κύματα, συγκρούσεις, ίντριγκες, παγκόσμιες απειλές, πρωτότυποι, φανταστικοί, συρρικνούμενοι κόσμοι, πειρατές και λαϊκοί άνθρωποι, μαγεία και πολλές μαγικές ανατροπές, στροβιλίζονται καλοδουλεμένα, κορυφώνονται επιδέξια και χορδίζονται έξυπνα από την Λαπίνσκι που αποδεικνύεται, όχι απλώς ικανότατη στη διαχείριση όλου αυτού του τεράστιου υλικού που έχει πλάσει, αλλά και καλή μαστόρισσα στο να διατηρεί ψηλά την αγωνία, να μην το παρακάνει με τις μαγείες όταν ζορίζεται από την εξέλιξη της ιστορίας της και να δημιουργεί εν τέλει μια ιστορία που διαβάζεται με ενδιαφέρον από παιδιά αλλά και μεγαλύτερο κοινό που θα χωθεί στο ανεμοστροβιλικό της σύμπαν.

    Ο λόγος της έχει μικρές αχτίδες λυρισμού, δεν γίνεται ιδιαίτερα περιγραφικός, εμφανίζει μια ισορροπία μεταξύ δράσης, αφηγηματικών κομματιών και διαλόγων οι οποίοι είναι κοφτοί, περιεκτικοί, καίριοι.

    Θέλω να τονίσω τη γοητεία της βαλίτσας, ως συμβόλου, ως μέσου περιπέτειας, ταξιδιού, ως μέσου σωτηρίας και διεξόδου από κόσμους επικίνδυνους. Ένα μικρό, ορθογώνιο αντικείμενο που εξελίσσει ως μίτος της Αριάδνης την ιστορία και την κρατά καλοκλεισμένη και με προορισμό την ίδια.

    Εξίσου ενδιαφέρον με το πρώτο βιβλίο και ας μην προδώσουμε περισσότερα και γίνουμε spoiler δίχως λόγο.

    Μετάφραση Αγγελικής Δαρλάση.

    Για αναγνώστες από 8-9 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Διακρίσεις

    Το πρώτο βιβλίο Οι παράξενοι κόσμοι – Ταξιδιωτικό πρακτορείο βρέθηκε στη…

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Οι παράξενοι κόσμοι – Ταξιδιωτικό πρακτορείο 2: Στην άκρη του ωκεανού
    Τίτλος πρωτοτύπου:
    The strangeworlds travel agency (book #2)
    Συγγραφέας: L. D. Lapinski
    Προσαρμογή εξωφύλ.: Νατάσσα Χαραλαμπίδη
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Νοέμβριος 2022
    Μετάφραση: Αγγελική Δαρλάση
    Επιμέλεια: Μάγδα Τικοπούλου
    Σειρά: Ταξιδιωτικό πρακτορείο
    Σελίδες: 392
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-220-059-9

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular