More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ μικρός δράκος Καρύδας: Ο γύρος του κόσμου, του Ίνγκο Ζίγκνερ

    Ο μικρός δράκος Καρύδας: Ο γύρος του κόσμου, του Ίνγκο Ζίγκνερ

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 6-9) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Το να μάθεις να διαβάζεις, είναι μια βασική ικανότητα και η μόνη που ένα παιδί μπορεί να κατακτήσει μόνο μαζί με έναν ενήλικα.
    Το να μάθεις να διαβάζεις, αναπτύσσει ενσυναίσθηση και τη δύναμη της φαντασίας -αυτές είναι οι ικανότητες που κάθε άτομο χρειάζεται σε μια σύγχρονη κοινωνία.
    Ένα παιδί που δεν μπορεί να διαβάσει πολύ καλά θα έχει μεγάλο πρόβλημα στο σχολείο επειδή η ανάγνωση είναι σημαντική για κάθε σχολικό αντικείμενο.
    Ένα παιδί στο οποίο διαβάζουμε δυνατά, μαθαίνει επίσης να ακούει.
    Ως εκ τούτου, η απάντησή μου είναι «Ναι, σίγουρα».
    Από τη συνέντευξη του Ίνγκο Ζίγκνερ στο ELNIPLEX, απάντηση στην ερώτηση Μπορεί το διάβασμα να βοηθήσει στην αποτροπή του Ολοκληρωτισμού;

    Ο τρομερός μικρός Δράκος Καρύδας του Ingo Siegner σε μια ακόμα όμορφη περιπέτειά του.

    Περί τίνος πρόκειται

    Ο μικρός δράκος Καρύδας είναι μάλλον πασίγνωστος πια. Ζει στο νησί των δράκων μαζί με τους αγαπημένους του φίλους τη Ματίλντα και τον Όσκαρ. Όμως, εντελώς ξαφνικά μια μέρα, οι αγαπημένοι φίλοι του Καρύδα εξαφανίζονται. Ο μικρός δράκος είναι πεπεισμένος ότι κάτι άσχημο τους έχει συμβεί και οι υποψίες του επιβεβαιώνονται. Ο απαίσιος κερατόδρακος Μουρκ απήγαγε τον Όσκαρ και η Ματίλντα τον ακολούθησε προσπαθώντας να βοηθήσει τον φίλο της. Ευτυχώς η έξυπνη σκατζοχοιρίνα κατάφερε να αφήσει ένα γράμμα με σημαντικές πληροφορίες μέσα σε ένα μπουκάλι.

    Ο Καρύδας είναι αποφασισμένος να σώσει τους φίλους του και σε αυτή την επικίνδυνη αποστολή τον ακολουθεί και η φίλη του η Λούλου. Οι δυο τους αξιοποιώντας τις πληροφορίες του γράμματος προσπαθούν πετώντας να εντοπίσουν τον Μουρκ. Κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια βρίσκουν καταφύγιο σε ένα πλοίο το οποίο συμπωματικά κατευθύνεται στην Αγγλία. Μάγειρας του πλοίου είναι ένας γλυκύτατος νανόδρακος, ο Κρεμμύδας, ο οποίος μη μπορώντας να αντισταθεί στον πειρασμό να ζήσει μια περιπέτεια, τους ακολουθεί. Όταν τελικά φτάνουν στο Λονδίνο τους περιμένει ένα ακόμα γράμμα το οποίο τους οδηγεί στο Παρίσι. Η καταδίωξη συνεχίζεται στο Πεκίνο και οι τρεις φίλοι καταλήγουν στη χώρα των Ινδιάνων όπου και πραγματοποιείται μια κινηματογραφικού τύπου διάσωση.

    Εστιάζοντας

    Ο Ί. Ζίγκνερ ο οποίος είχε εξασκηθεί από παιδί στη συγγραφή και την εικονογράφηση ιστοριών καθώς επιστράτευε τη φαντασία του για να απασχολήσει τα δύο πολύ μικρότερα αδέρφια του, μας χαρίζει άλλη μια ευφάνταστη περιπέτεια με το γνωστό κι αναγνωρίσιμο ύφος και τη γλώσσα που χαρακτηρίζουν όλα τα βιβλία της σειράς. Η μόνη διαφορά είναι ότι το βιβλίο αυτό, το οποίο είναι και λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τα προηγούμενα, εμπεριέχει και πραγματικούς φακέλους με γράμματα τα οποίο υποτίθεται ότι ανταλλάσσουν οι ήρωες μεταξύ τους, ένα εύρημα το οποίο προσδίδει διαδραστικότητα με τις/τους αναγνώστριες/αναγνώστες.

    Η σειρά αυτή  έχει πουλήσει περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα, έχει διασκευαστεί για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και ο Ζίγκνερ κάνει κάθε χρόνο περίπου 120 με 130 παρουσιάσεις των βιβλίων του σε σχολεία, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία. Ο ίδιος πιστεύει πως ο βασικός λόγος της επιτυχίας του είναι οι ίδιες οι ιστορίες πρώτα απ’ όλα, η προετοιμασία που γίνεται και η γλώσσα που χρησιμοποιείται. Προφανώς αυτό ισχύει ευτυχώς, και στη μετάφραση χάρη στον Άγγελο Αγγελίδη και τη Μαρία Αγγελίδου.

    Παράλληλα όμως, θα λέγαμε ότι ο Ζίγκνερ δεν επιδιώκει να μεταφέρει οποιονδήποτε διδακτισμό αλλά επικεντρώνεται στο να δημιουργήσει διασκεδαστικές περιπέτειες. Κι όμως, έτσι απλά κι αβίαστα οι διαφορετικοί του ήρωες μεταφέρουν όμορφα μηνύματα αποδοχής, φιλίας και σεβασμού. Απαλλαγμένοι από το άγχος του τι θα συμβεί στο τέλος, το οποίο γνωρίζουμε εξ αρχής ότι θα είναι αίσιο, μπορούμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε έξυπνες, αστείες, περιπετειώδεις ιστορίες!

    Για αναγνώστες από 5 ετών για μεγαλόφωνη ανάγνωση και λίγο μετά για…αυτοανάγνωση.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ο μικρός δράκος Καρύδας: Ο γύρος του κόσμου
    Τίτλος πρωτοτύπου: Der kleine Drache Kokosnuss reist um die Welt
    Συγγραφέας: Ίνγκο Ζίγκνερ
    Εικονογράφος: Ίνγκο Ζίγκνερ
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Απρίλιος 2022
    Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου, Άγγελος Αγγελίδης
    Επιμέλεια: Θοδωρής Τσόλης
    Σελίδες: 80
    Μέγεθος: 21 Χ 28
    ISBN: 978-618-03-2870-7

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular