More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ μικρός δράκος Καρύδας- Περιπέτεια στο διάστημα, του Ίνγκο Ζίγκνερ

    Ο μικρός δράκος Καρύδας- Περιπέτεια στο διάστημα, του Ίνγκο Ζίγκνερ

    Ο Μπόμπιπουτσιπαπέλε ο εξωγήινος από τον πλανήτη Λευκαρίτη προσγειώνεται με το διαστημόπλοιό ή σουπεραστρόπλοιό του πάνω στην αγαπημένη φοινικιά των μικρών δράκων και τη σακατεύει. Μετά από κάτι ακατάληπτα Πίμπελ σνάπι πικνικνίκ και πουμπελμπίμ, ο εξωγήινος Μπόμπι (όπως μπορούν να τον λένε για να μην μπερδεύονται) αρχίζει χάρη στο γνωσόφωνό του να καταλαβαίνει τη γλώσσα των δράκων.

    Ο Μπόμπι πείθει τον Καρύδα, τη Ματίλντα και τον Όσκαρ να τον ακολουθήσουν σε μία ειρηνική αποστολή σε έναν μακρινό γαλαξία. Στον Λευκαρίτη, στον πλανήτη Δαμάσκο Δύο και στον αστεροειδή-χωματερή Πράσινη Παμπέλα, μαζί με τον Καρύδα και το υπόλοιπο πλήρωμα, μια σπουδαία περιπέτεια αλλά κυρίως μια εξαιρετική μύηση σε ουσιώδεις διαστάσεις της νέας επιστήμης (ταξίδια στο χρόνο, μαύρες τρύπες κ.α.) του διαστήματος που θα βάλει τα παιδιά στην πρίζα για περαιτέρω αναζητήσεις.

    Και εκείνο το γνωσόφωνο, μην το ξεχάσετε. Φτιάξτε μία τέτοια -δική σας- συσκευή, το δικό σας γνωσόφωνο το οποίο μπορεί να μεταφράζει φανταστικές γλώσσες στη δική σας ή να σας προμηθεύει με απίθανες γνώσεις για τις προσεχείς εξερευνήσεις σας.

    Σούπερ αυθεντικός Καρύδας και Ίνγκο Ζίγκνερ που παρέχει σημαντικές δόσεις γνώσης αλλά κυρίως ανοίγει με ιδιαίτερο πάντα τρόπο τρύπες εξερεύνησης και αναζήτησης για τα παιδιά. Αυτά τα μαεστρικά παράθυρα στη γνώση που ανοίγει ο Ζίγκνερ είναι μια από τις σημαντικότερες διαστάσεις όλων των βιβλίων του Καρύδα. Η επιτυχία του δεν ήταν ένα απλό θεματάκι μάρκετινγκ αλλά κάτι πολύ πιο βαθύ, όπως βλέπετε.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: ​Περιπέτεια στο διάστημα
    Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας
    Συγγραφέας: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
    Εικονογράφηση: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάρτιος 2015
    Μετάφραση Μαρία Αγγελίδου
    Μέγεθος: 24 Χ 21
    Σελίδες: 80
    ISBN: 978-618-03-0036-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular