More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧρυσές ΛίστεςΧΛ-2021Ο Τζορτζ και το διαστημικό κυνήγι του θησαυρού, των Λούσι και Στίβεν...

    Ο Τζορτζ και το διαστημικό κυνήγι του θησαυρού, των Λούσι και Στίβεν Χόκινγκ

    Έχουμε ταχθεί αναφανδόν υπέρ των βιβλίων που προάγουν την επιστήμη, την επιστημονική σκέψη, τη φαντασία, την κρίση, την συνθετική ικανότητα, την αληθινή γνώση που οδηγεί τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα σε υποθέσεις, εξερευνήσεις, πειραματισμούς, ανακαλύψεις. Έχουμε πόλεμο με το στείρα διδακτικό βιβλίο, εκείνο που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να σερβίρει μια έτοιμη κονσέρβα, δίχως καμία ουσία για το παιδί.

    Το πρώτο βιβλίο της σειράς του Τζορτζ μας είχε εντυπωσιάσει. Και τώρα, έρχεται αυτό το δεύτερο να επιβεβαιώσει πανηγυρικά εκείνες τις πρώτες εντυπώσεις ενισχύοντάς τις. Δεν είναι μόνο το πέπλο της περιπέτειας αυτού του best seller σε περισσότερες από 40 γλώσσες, ούτε το παιχνιδιάρικο στήσιμό του. Είναι η αποθέωση της επιστημονικής σκέψης σε παιδιά 9 και 11 και 13 ετών. Είναι η εμφάνιση της επιστήμης ως μιας υπόθεσης διόλου βαρετής που έχει καθημερινή εμφάνιση και εφαρμογή στη ζωή μας. Είναι το διάστημα και οι άπειρες παράμετροί του που κατεβαίνουν στον κόσμο και το ύψος των προεφήβων και εφήβων για να ειπωθούν απλά αλλά όχι με προχειρότητα.

    Πάνω απ’ όλα, οι ίδιοι οι συγγραφείς, η Λούσι και ο μέγιστος Στίβεν Χόκινγκ είδαν και αυτό το βιβλίο ως μια συναρπαστική περιπέτεια που στέλνει vibes γνώσης συνεχώς και όχι απλώς ως ένα όχημα μετάδοσης γνώσης.

    Και γιατί είναι σημαντική η επιστήμη για τα παιδιά; Είναι σα να ρωτά κανείς γιατί είναι σημαντικό να μάθει ένας νέος άνθρωπος να σκέφτεται. Να μάθει να υποθέτει, να κάνει δοκιμές, να επαληθεύει, να διαψεύδει, να συμπεραίνει, να απογοητεύεται, να τροποποιεί τις αρχικές υποθέσεις και τα δεδομένα, να επαναπροσεγγίζει, να βλέπει την αλλαγή. Νομίζετε ότι όλα αυτά είναι επιστήμη και βαρετοί τύποι; Είναι καθημερινή ζωή, φίλες, φίλοι. Στη ζωή σου αν δεν μάθεις να σκέφτεσαι, έχεις χάσει πριν αρχίσεις. Αν δεν αλλάξεις δεδομένα που δεν σου επιστρέφουν αποτέλεσμα, τότε χάνεις τα αβγά και τα πασχάλια. Αν δεν συνθέτεις, δεν ανασυνθέτεις, δεν μάθεις να αναλύεις τι έχεις στο χέρι ως δεδομένα και τι όχι, αν δεν μπορείς να λύσεις απλά, μικρά προβλήματα, τότε τα μεγάλα είναι προ των πυλών της ζωής σου. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς βάζοντας φουλ τις μηχανές για να κάνει κάποιον να καταλάβει τη σημασία της επιστήμης.

    Το δεύτερο αυτό βιβλίο έχει τις δικές του (μεγαλύτερες θα πω) απολαυστικές εκτάσεις επιστήμης και γνώσης. Παρακολουθούμε τον Τζορτζ να προσπαθεί να βοηθήσει την καλύτερή του φίλη, την Άνι. Ο πατέρας της, Έρικ Μπέλις, επιστήμονας λαμπρός, εργάζεται σε ένα νέο διαστημικό πρόγραμμα κοσμοϊστορικής σημασίας για την ανακάλυψη ζωής στο σύμπαν. Μόνο που η Άνι έχει μετακομίσει στην Αμερική…

    Τζορτζ, η μαμά και ο μπαμπάς έγραψαν στους γονείς σου για να τους ζητήσουν να περάσεις μαζί μας τις διακοπές. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ! Είναι γεγονός, σε χρειάζομαι. Έχουμε ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ αποστολή! Μην ψαρώσεις.
    Οι μεγάλοι είναι κουτεντέδες, οπότε μην πεις κουβέντα για διαστημικές περιπέτειες και τέτοια. Ακόμα και ο μπαμπάς λέει ΟΧΙ, άρα το πράγμα είναι σοβαρό. Θα κάνεις πως πρόκειται για φυσιολογικές διακοπές. ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΟΛΗ!
    ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ,
    Α.

    Η Άνι ήταν σαφής. Κι ο Τζορτζ κάνει τα πάντα (αχ, γιαγιά) για να βρεθεί κοντά στη φίλη του και τον πατέρα της για “διακοπές”. Βέβαια εκεί τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά. Το ρομπότ που έχει σταλθεί στην επιφάνεια του Άρη για να βρει αν είχε υπάρξει ποτέ ζωή στον πιο κοντινό μας γείτονα συμπεριφέρεται πολύ περίεργα. Και τώρα η Άνι μόλις ανακάλυψε στον Κόσμο, τον υπερυπολογιστή του πατέρα της ένα μήνυμα με περίεργα σκίτσα, κύκλους και γραμμές. “Τζορτζ! Ξύπνα! Είναι επείγον!”.

    Είναι κάποιο μήνυμα από εξωγήινους; Θα μπορούσε να υπάρχει ζωή εκεί έξω; Ο Τζορτζ θέλει να μάθει τα πάντα για το σύμπαν. Μαζί με την Άνι και τον ξάδερφό της τον Έμετ θα μπλεχτούν σε ένα μαγικό κυνήγι θησαυρού ως την άκρη του Γαλαξία, μεταφέροντας μηνύματα και αναζητώντας ενδείξεις ή αποδείξεις ύπαρξης ζωής. Μόνο που για να φτάσεις ως εκεί, χρειάζεται να το λέει η καρδούλα σου και η δίψα σου για γνώση και περιπέτεια!
    Θα λύσει ο Τζορτζ τους κοσμικούς γρίφους για να φτάσει ως… την άκρη του σύμπαντος;

    Πολύ σούπερ περιπέτεια που ενθουσιάζει προεφήβους, εφήβους και μεγαλύτερους με την καταιγιστική δράση και την πολλή γνώση που αποκομίζεις. Τύφλα να ‘χουν τα αμιγή βιβλία γνώσης. Εύρυθμο, διασκεδαστικό.

    Περιλαμβάνει QR code με φωτογραφίες της NASA!

    Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

    Για παιδιά από 9 ετών (με κέντρο το 11-15 ετών). Από τις εκδόσεις Anubis.

    Διακρίσεις

    Το Soundtrack του βιβλίου

    David Bowie – Space Oddity

    2001: A Space Odyssey Theme song

    So Long And Thanks For All The Fish

    The Hitchikers: Guide To The Galaxy Soundtrack – 03. Arthur Wakes Up

    Endeleas – To the Farthest Reaches

    The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy movie soundtrack – Space (Joby Talbot,11/33)

    Stellardrone – Rendezvous With Rama

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Τζορτζ και το διαστημικό κυνήγι του θησαυρού
    Συγγραφέας: Lucy Hawking, Steven Hawking
    Σειρά: The George Series, βιβλίο 2
    Μετάφραση: Εβίτα Λύκου
    Εικονογράφος: Gary Parsons
    Εκδόσεις: Anubis, Ιανουάριος 2020
    Σελίδες: 320
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-623-172-8
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular