More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Παίξε, Μαξ! της Μαρίας Ρουσάκη

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Παίξε, Μαξ! της Μαρίας Ρουσάκη

    Το ELNIPLEX προδημοσιεύει ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Παίξε, Μαξ» της Μαρίας Ρουσάκη (εικονογράφηση Λέλα Στρούτση) που κυκλοφορεί στις 9 Μαΐου από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 3-6 – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Το τρίτο βιβλίο της σειράς με τον Μαξ, το μαύρο προβατάκι που αρνείται να κάνει ό,τι του λένε.

    Μα, γιατί να παίζει; Και γιατί να αθλείται; Αφού ο Μαξ δεν έπαιζε ποδόσφαιρο. Ούτε μπάσκετ. Ούτε ρακέτες στην παραλία. Ούτε έκανε ορειβασία. Όμως του άρεσε πολύ να ζωγραφίζει. Και να μελετά τα πουλιά. Και να σκάβει για έντομα. Ή να παίζει μόνος του καμιά φορά. Ώσπου μια κεφαλιά θα αλλάξει την οπτική του γωνία και ο Μαξ θα τα δει όλα διαφορετικά. Ίσως και λίγο πιο ευχάριστα.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος

    Προδημοσίευση: Διαβάστε τις πρώτες σελίδες

    Πατήστε το εικονίδιο Full Screen για ανάγνωση σε πλήρες μέγεθος.

    Είπαν για το Κουρέψου, Μαξ!:

    «Η Μαρία Ρουσάκη συγκινεί με τον Μαξ. Και συγκινεί έχοντας τοποθετήσει μέσα στην ιστορία της ένα κατά βάση χιουμοριστικό είδωλο ήρωα και μια τέτοια βάση ιστορίας: ένα μαλλιαρό πρόβατο σε βαθμό… ρόκερ που απολαμβάνει τα μαλλιά του και την διαφορετικότητα που του προσφέρουν αλλά και την προσοχή των άλλων στην κόμη του».

    • Απόστολος Πάππος, elniplex.com

    «Ένα βιβλίο με χιούμορ και ανατροπές που, αν και δείχνει μια συνηθισμένη πορεία ζωής μιας μικρής κοινωνίας ζώων, αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα των… μικρών ανθρώπων!»

    • Ελένη Μπετεινάκη, gr

    «Διασκεδαστικό και χαριτωμένο, το νέο παραμύθι της Μαρίας Ρουσάκη δείχνει στα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο πώς να γίνονται δοτικά, πώς να καταλάβουν την έννοια του μοιράσματος και της έγνοιας για όποιον δεν είναι στην ίδια θέση και κατάσταση με μας».

    • Πάνος Τουρλής, vivliokritikes.com

    Κυκλοφορούν ακόμα από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος:

    Κουρέψου, Μαξ!

    Πες τα λόγια σου, Μαξ!

    Η Μαρία Ρουσάκη

    … γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1974, κατάγεται όμως από την Αλαγονία Μεσσηνίας. Το πρώτο της βιβλίο, Η Μέλπω η Μοναδική, βραβεύτηκε το 2002 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, κυκλοφόρησε στα αγγλικά και βραβεύτηκε με το Oppenheim Toy Portfolio Gold Book Award. Έργα της έχουν μεταφραστεί στις Η.Π.Α., στην Κορέα, στην Ταϊβάν και στην Τουρκία. Τα βιβλία της Οι λεμονιές και Κολυμπώντας στα βαθιά ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας, το 2004 και το 2006, αντίστοιχα. Τα παιδικά της μυθιστορήματα Μια φλόγα στο σκοτάδι – η συγκλονιστική ιστορία της Έλεν Κέλερ, Ο θησαυρός του Ταϋγέτου, το Άκου το ρυθμό και το Αίνιγμα στο Αιγαίο συμπεριλήφθηκαν στις βραχείες λίστες των βραβείων του λογοτεχνικού περιοδικού Ο Αναγνώστης το 2013, 2014, 2015 και το 2016, αντίστοιχα.

    Η Λέλα Στρούτση

    … γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Μάρκετινγκ και παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής, σχεδίου, φωτογραφίας και εικονογράφησης. Δούλεψε για αρκετά χρόνια στο χώρο της διαφήμισης και από το 2013 εργάζεται ως εικονογράφος. Κάποια από τα βιβλία που έχει εικονογραφήσει έχουν διακριθεί στα λογοτεχνικά βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του περιοδικού Αναγνώστης και έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο White Ravens της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Παίξε Μαξ!
    Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη
    Εικονογράφος: Λέλα Στρούτση
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, 11 Μαΐου 2021
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 24 Χ 25
    ISBN: 978-960-645-277-2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular