More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΑρθρογραφίαΣοφία Τάπα: "Η μετάφραση των βιβλίων του James Norbury είναι αληθινή απόλαυση"

    Σοφία Τάπα: “Η μετάφραση των βιβλίων του James Norbury είναι αληθινή απόλαυση”

    SOFIA TAPAΜε αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης 2023, η έμπειρη μεταφράστρια Σοφία Τάπα γράφει στο ELNIPLEX για την εμπειρία και τα συναισθήματα που βίωσε από τη μετάφραση των δύο παγκόσμιων best seller βιβλίων του James Norbury στα ελληνικά.

    #diavazoume, #ELNIPLEX

    to megalo panta cover

    Η μετάφραση των βιβλίων του James Norbury είναι αληθινή απόλαυση για μένα! Συνδυάζουν τη μαγεία του παραμυθιού με τη βαθιά σοφία. Όταν έχεις στα χέρια σου ένα πρωτότυπο κείμενο τόσο όμορφα γραμμένο, γεννιέται μέσα σου η επιθυμία να το αναδείξεις όσο καλύτερα μπορείς. Και τότε ο μοναδικός αντίπαλός σου είναι μονάχα ο εαυτός σου.

    Σπαζοκεφαλιάζεις πώς μπορείς να αποδώσεις καλύτερα την κάθε φράση, αλλά καμιά φορά τυχαίνει να κολλάς. Μπορεί να σου έρθει η φαεινή ιδέα σε ανύποπτη στιγμή ή το βράδυ πριν κοιμηθείς και τότε ψάχνεις κάπου να τη σημειώσεις μην τυχόν και την ξεχάσεις το πρωί.

    Στα βιβλία του James Norbury λοιπόν προσπάθησα να αποτυπώσω αυτή την παραμυθένια αίσθηση που απέπνεαν οι απλές μεν αλλά όμορφες εικόνες, καθώς και τη γλύκα και την τρυφεράδα των δύο φίλων, του Μεγάλου Πάντα και του Μικρού Δράκου. Ελπίζω να το κατάφερα έστω και λίγο.

    to taxidi tou panta kai tou drakou cover

    Είναι βιβλία που πραγματικά αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη μικρών και μεγάλων. Οι μικροί μαθαίνουν απ’ αυτά και οι μεγάλοι θυμόμαστε όσα είναι σημαντικά στη ζωή αλλά δυστυχώς πολλές φορές ξεχνάμε. Πολλές φράσεις του συγγραφέα έχω κρατήσει, ωστόσο εδώ θα σταθώ μονάχα σε μία: «Ο φόβος δεν θα σ’ εμποδίσει να πεθάνεις, αλλά ίσως σ’ εμποδίσει να ζήσεις». Καμιά φορά δεν χρειάζονται πολλά στολίδια για να πεις κάτι, αρκεί αυτό το κάτι να έχει ουσία και να αγγίζει την ψυχή.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular