More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΣταυρούλα Παγώνα: "Είναι εύκολο οι μαθητές να νιώσουν «αόρατοι» και ασήμαντοι"

    Σταυρούλα Παγώνα: “Είναι εύκολο οι μαθητές να νιώσουν «αόρατοι» και ασήμαντοι”

    Η Σταυρούλα Παγώνα BOOK SECRET στο ELNIPLEX για το βιβλίο της “Οι περιπέτειες της Βούλας στο Κόκκινο Βιβλίο(εκδόσεις Ελληνοεκδοτική).

    «Η αφορμή για το βιβλίο δεν ήταν ευχάριστη. Πρόσφατα ένα πολύ δικό μου άτομο πέρασε μια δύσκολη περίοδο όπου έχασε τελείως την επαφή με τον εαυτό του, τον προσανατολισμό του, έπαψε να πιστεύει στις δυνάμεις του και ένιωθε πως τίποτε πια δεν έχει νόημα στη ζωή του. Τελικά κατάφερε και ξαναπάτησε στα πόδια του… Όμως, επειδή βίωσα την περιπέτειά του από πολύ κοντά και η συναισθηματική φόρτιση ήταν μεγάλη, ένιωσα πως όλη αυτή η εμπειρία έπρεπε πάση θυσία να εξωτερικευτεί… να οδηγήσει σε κάτι θετικό!

    Κι έτσι προέκυψε ένα παιδικό βιβλίο που μιλάει με αλληγορικό τρόπο για όσους νιώθουν προσωρινά χαμένοι, για εκείνους που νιώθουν ότι δεν ανήκουν πουθενά αλλά έχουν την υπομονή και την επιμονή να παλέψουν κόντρα σε αυτή τη λανθασμένη πεποίθηση, όπως το ασχημόπαπο που τελικά μεταμορφώνεται σε κύκνο.

    Και όταν παιδιά βιώνουν αντίστοιχα συναισθήματα, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Σε ένα σχολικό σύστημα που έχει υπερβολικά πολλές απαιτήσεις από τα παιδιά, οι μαθητές που δεν είναι καλοί ή απλούστατα έχουν ταλέντα και δεξιότητες που το ίδιο το σύστημα δεν αφήνει χώρο να ξεδιπλωθούν, είναι εύκολο να νιώσουν «αόρατοι» και ασήμαντοι. Το να νιώσεις ότι «δεν ανήκεις», μπορεί να υπονομευθεί και από το ίδιο το οικογενειακό περιβάλλον, όταν οι μεγάλοι προβάλουν πάνω σου τα δικά τους «θέλω». Φανταστείτε έναν καλλιτέχνη που έχει γεννηθεί σε οικογένεια γιατρών ή το αντίστροφο.

    Έτσι λοιπόν και η Βούλα, η μικρή μαύρη κουκκίδα έχει χαθεί στις σελίδες του Κόκκινου Βιβλίου και ψάχνει να βρει τη θέση της ανάμεσα στις εικόνες του! Από ποια ζωγραφιά του έχει φύγει; Που είναι πραγματικά η θέση της; Μήπως όμως… ψάχνει σε λάθος μέρος;

    Αγάπησα τόσο πολύ αυτή τη μαύρη κουκκίδα, που τελειώνοντας το βιβλίο ένιωσα ότι δεν είχα ξεμπερδέψει ακόμα μαζί της… ότι είχε κι άλλα να δώσει! Κι έτσι προέκυψε η θεατρική διασκευή του Βιβλίου, η οποία είναι πολυπρόσωπη ακριβώς για να μπορεί να παιχτεί στα σχολεία από τα παιδιά.

    Αν έστω και ένα παιδί νιώσει διαβάζοντας το βιβλίο ότι είναι πραγματικά σημαντικό στον κόσμο αυτό, τότε θα είμαι ευτυχισμένη!»

    https://www.elniplex.com/%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%80%ce%ad%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%8c%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%8e%ce%bd%ce%b1/

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular