More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤα συναισθήματα μιας μάγισσας, της Ιωάννας Μπαμπέτα (εικ.: Αιμιλία Κονταίου)

    Τα συναισθήματα μιας μάγισσας, της Ιωάννας Μπαμπέτα (εικ.: Αιμιλία Κονταίου)

    Διαβάζεται σε 3′- Περιέχει απόσπασμα- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 5-6) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Το πιο βασανιστικό μαρτύριο δεν είναι η κόλαση. Κόλαση είναι η άδεια καρδιά.
    Χαλίλ Γκιμπράν

    Έχουν προηγηθεί Τα ευχαριστώ ενός ιππότη, Οι συγγνώμες μιας μάγισσας και Οι καλημέρες ενός ιππότη. Το τέταρτο βιβλίο της σειράς του Αρθούρου και της Ερμιόνης είναι Τα συναισθήματα μιας μάγισσας και φέρνουν ασφαλώς στο επίκεντρο τα συναισθήματα.

    Η Ερμιόνη είναι μάγισσα αληθινή, δίχως όμως βοηθό. Ζηλεύει τις μάγισσες που έχουν γάτα, κουκουβάγια ή κοράκι. Κι όταν η μαμά είπε ότι θα πάει στον ζωολογικό κήπο, η Ερμιόνη χόρευε χαρούμενη. Εκεί θα ψάξει για βοηθό, τι μάγισσα θα είναι δίχως βοηθό;

    Και πηγαίνει στον ζωολογικό κήπο. Βλέπει πολλά ζώα, θαυμάζει την ομορφιά τους, αλλά για διάφορους λόγους κανένα δεν κάνει για βοηθός της. Ώσπου ξαφνικά η Ερμιόνη αντιλαμβάνεται τον προαιώνιο νόμο που λέει ότι η λύση συνήθως βρίσκεται δίπλα σου ή έστω πολύ πιο κοντά από εκεί που κοιτάζεις.

    Το “Ένας για όλους και όλοι για έναν” μετατρέπεται από την Ιωάννα Μπαμπέτα στο πολύ πιο προσωπικό και γήινο “εγώ για εσένα κι εσύ για εμένα” που θα έπρεπε να διέπει κάθε σχέση παιδιών ή ενηλίκων. Το τέχνασμα μιας μάγισσας που αναζητεί βοηθό και επισκέπτεται έναν ζωολογικό κήπο για να τον βρει είναι πολύ έξυπνο, καθώς αυτή η επίσκεψη γίνεται μια ουσιαστική περιήγηση σε συναισθήματα που της δημιουργούν τα ζώα που αντικρίζει οι συλλογισμοί της με αφορμή αυτά. Θυμός, αγωνία, ζήλια, χαρά, ανυπομονησία και τα ευμετάβλητα όρια μεταξύ τους γίνονται ορατά με ξεκάθαρο τρόπο μέσα από την ιστορία της Ερμιόνης και του Αρθούρου και αναδεικνύουν τον εύθραυστο κόσμο των παιδιών και τις συναισθηματικές τους ανάγκες.

    Η ανάδειξη του ανθρώπινου παράγοντα ως αληθινού μας βοηθού στη ζωή είναι επίσης μια σπουδαία παράμετρος που φανερώνεται στο τέλος, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα σε ένα παιδί είναι οι πραγματικοί βοηθοί, οι φύλακες-άγγελοί του, ενώ σημαντική είναι η έκθεση ενός παιδιού σε ερεθίσματα και διαφορετικές παραστάσεις γιατί αυτό ακριβώς είναι που θα δημιουργήσει μέσα του τις απαραίτητες ζυμώσεις οι οποίες με τη σειρά τους θα το οδηγήσουν στους σωστούς συλλογισμούς και αποφάσεις. Ένα παιδί που κάθεται και κοιτάζει από μακριά, π.χ. από μια οθόνη τον κόσμο, ασφαλώς θα περιορίσει σημαντικά τις πιθανότητες να περιδιαβεί σε όλον αυτόν τον κύκλο των συναισθημάτων.

    Εκφραστική, με ζωηρά χρώματα και αντιθέσεις, λιτές γραμμές και καλαίσθητες διατάξεις η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου.

    Στο τέλος θα βρείτε έναν οδηγό με συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς από την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Κατερίνα Καλλιακούδη.

    Για αναγνώστες περίπου 4 ως 7 ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Με μια ματιά

    • Η Ερμιόνη, μια αληθινή μάγισσα, αναζητεί βοηθό και επισκέπτεται έναν ζωολογικό κήπο για να τον βρει. Η επίσκεψη αυτή γίνεται μια ουσιαστική περιήγηση σε συναισθήματα που της δημιουργούν τα ζώα και τα ευμετάβλητα όρια μεταξύ τους γίνονται ορατά με ξεκάθαρο τρόπο.
    • Σημαντική η ανάδειξη του ανθρώπινου παράγοντα ως αληθινού μας βοηθού στη ζωή, η έκθεση ενός παιδιού σε ερεθίσματα και το γήινο και πιο προσωπικό “εγώ για εσένα κι εσύ για εμένα” αντί του πιο ιπποτικού “Ένας για όλους και όλοι για έναν”.
    • Εκφραστική, με ζωηρά χρώματα και αντιθέσεις, λιτές γραμμές και καλαίσθητες διατάξεις η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Yann Tiersen – Porz Goret

    Jónsi – We Bought A Zoo

    The Three Musketeers OST – Track 5 “Do You Know Who I Am” (HD)

    You, Me & Other Animals

    Foivos Delivorias – The Little Elephant

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Τα συναισθήματα μιας μάγισσας
    Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα
    Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2020
    Προσαρμ. εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Διορθώσεις: Θοδωρής Τσώλης
    Σύνταξη οδηγού: Κατερίνα Καλλιακούδη
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 19,5 Χ 23,5
    ISBN: 978-618-03-2429-7

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular