More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤα φυλλαράκια της Τέχνης, από το ELNIPLEX

    Τα φυλλαράκια της Τέχνης, από το ELNIPLEX

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    “Τα Φυλλαράκια” είναι η νέα πρόταση των εκδόσεων Μεταίχμιο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

    Πρόκειται για 3 νέα βιβλία, Μαθηματικά, Γλώσσα και Τέχνη (η Τέχνη κυκλοφορεί σήμερα 29 Αυγούστου 2016), 48 σελίδων το καθένα που αλλάζουν το τοπίο στα φύλλα εργασίας.

    Μια παρέα παιδιών… Η Πίξελ, η Φαρσί, η Πόζα Λίζα, η Τζόγια, ο Άνω Κάτω, ο Σαρδάμ, ο Αμανέους και ο Τάτσι Μήτσι Κότσι, μαζί με τον πιστό φίλο σκύλο τους, τον Φιρφιρή, γεννήθηκαν από τη φαντασία μας και πήραν μορφή από τα πινέλα της εικονογράφου Ρένιας Μεταλληνού. Η ευρηματική αυτή παρέα καλεί κάθε παιδί να γίνει μέλος της και μέσα από μια συναρπαστική περιπέτεια να διασκεδάσει και να μάθει.

    Οι καινοτομίες που εισάγουν Τα Φυλλαράκια:

    Όλα τα φύλλα εργασίας συνδέονται μέσα από μια ΕΝΙΑΙΑ ιστορία που διατρέχει όλες τις σελίδες.

    Περιπέτεια! Η ενιαία αυτή ιστορία έχει όλα τα στοιχεία μιας αληθινής περιπέτειας. Έτσι το παιδί δεν κάνει άσχετα μεταξύ τους φύλλα που δεν έχουν κανένα νόημα, αλλά δραστηριότητες και ασκήσεις που έχουν απόλυτη σχέση και νόημα μεταξύ τους.

    -Το παιδί-αναγνώστης καθίσταται μέλος της παρέας από την πρώτη κιόλας σελίδα. Εντάσσει τον εαυτό του στην ομάδα και συμμετέχει ενεργά, όντας φίλος των παιδιών.

    Η δομή των φύλλων εργασίας στα Φυλλαράκια σε πάρα πολλές περιπτώσεις δέχονται πολλές, διαφορετικές απαντήσεις. Επιβραβεύουν έτσι την κατανόηση, τη φαντασία, την κριτική ικανότητα και δεν υιοθετούν το παραδοσιακό μοντέλο του στιγματισμού της μίας και μόνης απάντησης. Γιατί το λάθος καραδοκεί σε αυτές τις περιπτώσεις και το παιδί αισθάνεται απογοήτευση.

    Η βίωση της απόλυτης ικανοποίησης στο τέλος καθώς και η αποκάλυψη του μυστηρίου θα φανεί στο πρόσωπο κάε παιδιού όταν λύσει το μυστήριο και ως μέλος της ομάδας φτάσει στην τελική επιβράβευση.

    Χιούμορ, μυστήριο αγωνία, γρίφοι, προβλήματα και διαρκείς προκλήσεις, κινητοποιούν το παιδί που θα αντιμετωπίσει τη λύση τους ως αναπόσπαστο μέλος των βιβλίων.

    Η διαφορετική προσέγγιση στο στήσιμο και την εικονογράφηση που ξεφεύγουν από την παραδοσιακή αντίληψη.

    -Η μελέτη κάθε λεπτομέρειας σε κάθε σελίδα που βοηθουν τον ενήλικα να γνωρίζει άμεσα για τη “μιλάει” ένα φύλλο. 

    Τα παιδιά θα αναπτύξουν με εξαιρετικά διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο δεξιότητες γλώσσας, μαθηματικών και τέχνης (για αρχή) ενώ παράλληλα θα κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο των αριθμών, των γραμμάτων και της τέχνης.

    Παράλληλα, το ELNIPLEX, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, θα τροφοδοτούν διαρκώς μέσω των ιστοτόπων και των κοινωνικών τους δικτύων τα βιβλία με νέες περιπέτειες και στοιχεία, νέες διαδραστικές προκλήσεις δημιουργώντας μια πραγματική θάλασσα δημιουργικότητας. ΗΔΗ, στο ELNIPLEX έχει δημιουργηθεί ειδική υποενότητα στην κατηγορία ΒΙΒΛΙΟ με το όνομα Τα Φυλλαράκια όπου από τις αρχές κιόλας Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να αναρτώνται κάθε εβδομάδα δημιουργικές ιδέες, δραστηριότητες, κατασκευές και καθετί που μπορεί να συνοδεύσει την ενασχόληση του παιδιού με τα Φυλλαράκια του. Στην ενότητα αυτή υποσχόμαστε πολλές πραγματικές εκπλήξεις.

    Τα φυλλαράκια της Τέχνης

    Η υπόθεση: Ο Δόκτωρ Άρτσι Μπούρτσι ζει απομονωμένος στο κάτασπρο εργαστήριο του, συντροφιά με τον κάτασπρο γάτο
    του! Με τη χημική του φόρμουλα, ο ξακουστός επιστήμονας έχει εξαφανίσει όλα τα συστατικά της τέχνης: χρώματα, σχήματα, σημεία, μορφές, τοπία! Τα φιλαράκια μαθαίνουν για τον Δόκτωρ Άρτσι Μπούρτσι και μπαίνουν κρυφά στο εργαστήρι του. Πρέπει να λύσουν άλλο ένα μυστήριο και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του παράξενου επιστήμονα.

    Σίγουρα κάποιο μυστικό κρύβεται πίσω από τις ιδιοτροπίες του Δόκτωρ Άρτσι Μπούρτσι. Μια κλεψύδρα μετρά αντίστροφα το χρόνο και τα φιλαράκια έχουν αποστολή να εκτελέσουν τις πιο τολμηρές δοκιμασίες, αλλιώς κινδυνεύουν, όλα να μείνουν λευκά για πάντα. Τα φιλαράκια καλούνται να φέρουν εις πέρας τις δοκιμασίες και να καταφέρουν να μπουν για δυο λεπτά στη χρωματιστή μισητή σοφίτα του και να πάρουν ένα και μοναδικό πίνακα κάθε φορά. Κάθε πίνακας αποτελεί και ένα στοιχείο κλειδί, που τα παιδιά θα πρέπει να κολλήσουν στο τέλος του βιβλίου στην αντίστοιχη θέση. Όταν καταφέρουν να συγκεντρώσουν και τους εννέα πίνακες διάσημων ζωγράφων θα εκτεθούν τα έργα σε γκαλερί.

    Το βιβλίο της Τέχνης αποτελεί αφορμή για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με βασικά ρεύματα που επηρέασαν την ιστορία της τέχνης, διαφορετικές τεχνικές ζωγραφικής και αντιπροσωπευτικά έργα μεγάλων ζωγράφων. Στις σελίδες του βιβλίου ξετυλίσσεται μια ιστορία με αγωνία και ανατροπές, καθώς τα φιλαράκια ανακαλύπτουν στο τέλος το λόγο που ο Άρτσι Μπούρτσι μισεί τόσο πολύ την Τέχνη και έχει επιλέξει την απομόνωση στο κάτασπρο εργαστήριο του.Το βιβλίο Τα Φυλλαράκια της Τέχνης αποτελεί έναυσμα για ενασχόληση με τεχνικές ζωγραφικής και μεγάλους ζωγράφους και αξιοποίηση από γονείς και εκπαιδευτικούς είτε στο σπίτι είτε στο σχολείο.

    Η πρώτη μεγάλη παρουσίαση

    Τα Φυλλαράκια των Μαθηματικών, της Γλώσσας και της Τέχνης θα παρουσιαστούν την Τρίτη 20 Σπετεμβρίου στον Ιανό της Σταδίου, στην Αθήνα, σε μια μεγάλη εκδήλωση με πολλές πραγματικές εκπλήξεις, όπου θα γνωρίσετε από κοντά την Πίξελ, τη Φαρσί, την Πόζα Λίζα, την Τζόγια, τον Άνω Κάτω, το Σαρδάμ, τον Αμανέους, τον Τάτσι Μήτσι Κότσι και τον Φιρφιρή.

    Θα μιλήσουν για τα βιβλία οι:

    Δημήτρης Χασάπης καθηγητής Μαθηματικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών

    Σοφία Μαντουβάλου συγγραφέας-εκπαιδευτικός τεχνολόγος

    Μαρία Σαλαγιάννη σχολική σύμβουλος

    ενώ θα είναι παρόντες όλοι οι συγγραφείς των βιβλίων.

    ***

    Γνωρίστε τα Φυλλαράκια σας

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τα Φυλλαράκια της Τέχνης
    Συγγραφέας: ELNIPLEX- Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Χρυσάνθη Δενδρή, Ανέζα Κολόμβου, Καίτη Παρασκευά, Δώρα Πουρή, Κατερίνα Ανδρικοπούλου, Φωτεινή Βαρδάκα
    Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Αύγουστος 2016
    Διόρθωση τυπογραφικών δοκιμίων: Βάλια Μπράβου
    Σελίδες: 48
    Μέγεθος: 21 Χ 27,5
    ISBN: 978-618-03-0530-2

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular