More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧρυσές ΛίστεςΧΛ-2022Το Μαγικό Αρωματοπωλείο 6: Η κληρονομιά της Βίλας Εύα, της Άννας Ρούε...

    Το Μαγικό Αρωματοπωλείο 6: Η κληρονομιά της Βίλας Εύα, της Άννας Ρούε (μετ.: Μαρία Μαντή)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-14) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Έκτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς Μαγικό Αρωματοπωλείο, της Άννας Ρούε.

    Η Λούσι, ο Ματς, ο Νταν και η Ελοντί επέστρεψαν από τη Βενετία προετοιμασμένοι για τα χειρότερα. Νόμιζαν ότι ο Έντγκαρ ντε Ριτσμόντ ήταν φίλος τους, σύμμαχός τους. Είχαν πέσει έξω. Τώρα ξέρουν ότι ο Έντγκαρ δεν πρόκειται να σταματήσει, βάζοντας στο σημάδι όχι μόνο τους Αιώνιους αλλά και τους ίδιους. Θα έκανε τα πάντα για να δημιουργήσει το φρικτό άρωμα Άψυχος Θάνατος, να στερήσει το χάρισμα από τους Sentifleurs και να το εξαφανίσει από προσώπου γης. Αυτό ακριβώς ήταν το σχέδιό του: να παρασκευάσει τον Άψυχο Θάνατο και να το δώσει έπειτα σε όλους τους Sentifleurs του κόσμου, άρα και στην Έλοντι και στην Λούσι. Έτσι, έπρεπε να τον κρατήσουν μακριά από το αρωματοπωλείο με κάθε τρόπο, κάτι που έμοιαζε απλώς θέμα χρόνου.

    Οι τέσσερίς τους ανακατεύουν διαρκώς διάφορα αρώματα προκειμένου να δημιουργήσουν προστατευτικά αρώματα για τη Βίλα Εύα και ασφαλώς για το θερμοκήπιο και τη μετεωρική σκόνη: Μυρωδιά από Χίλιες Κλειδαριές, Πινελιά Ασφαλείας, Μυρωδιά Ααπαραβίαστου, Ατσάλινο Αρωματικό Τείχος, Αύρα Κύκλου Αποτροπής, Άρωμα της Απομάκρυνσης.

    “Τι θα λέγατε αν εφαρμόζαμε στη βίλα κάποια από τα νέα μας αρώματα; Έτσι θα είναι λίγο πιο προστατευμένη μέχρι να ετοιμάσουμε με τον Νταν το τελικό προστατευτικό μας πρόγραμμα.” (σελ. 59)

    Ωστόσο ο Έντγκαρ μοιάζει να είναι όλο και πιο κοντά, αφού καθώς εξερευνούν τη Βίλα, μυστικοί διάδρομοι και δωμάτια εμφανίζονται από το πουθενά.

    “Κάπου είναι… και κρύβεται. Αλλά είναι κοντά σας. Σας παρακολουθεί και ετοιμάζεται. Και σας βλέπει. Βλέπει τα πάντα. Απλώς εσείς δεν μπορείτε να τον δείτε.” (σελ. 93).

    Η Λούτσι πιστεύει ότι η Βίλα Εύα θέλει να τους πει πράγματα, να τους βοηθήσει. Προσπαθούν να τα αποκρυπτογραφήσουν και να μάθουν τα μυστικά της Βίλας προκειμένου να σταματήσουν τον Εντγκαρ. Θα το κάνουν όμως εγκαίρως;

    Το τελευταίο βιβλίο του Μαγικού Αρωματοπωλείου είναι πραγματικά φτιαγμένο με τα καλύτερα υλικά όλων των προηγούμενων. Η συνεχής αβεβαιότητα και αγωνία οδηγούνται σε ένα εκστατικό, λυτρωτικό φινάλε με μεγάλη συγκίνηση και συναισθηματική ένταση, όπου οι πρωταγωνιστές με προεξάρχουσα τη Λούτσι Άλβερσταϊν φανερώνουν νέες πτυχές του χαρακτήρα τους και γίνονται πιο γήινοι, πιο συναισθηματικοί. Η Άννα Ρούε οδήγησε την ιστορία της μέσα από μονοπάτια μαγείας και έντασης σε μονοπάτια συγκίνησης και μελαγχολίας, αφήνοντας του ήρωές της να υποκλιθούν ουσιαστικά στους αναγνώστες τους σε ένα βιβλίο που λειτουργεί ως έξοδος, ως απόλυτη κορύφωση.

    Η Άννα Ρούε έφερε τη μαγεία στο κέντρο αλλά αυτό το έχουν κάνει πολλοί. Έφερε όμως την όσφρηση στο κέντρο και αυτό το έχουν κάνει ελάχιστη, ακόμα και στην ενήλικη λογοτεχνία. “Πριν επικεντρωθώ στα αρώματα, δεν ήξερα πόσο έντονα μας καθοδηγεί η μύτη μας στη ζωή. Η όσφρηση λειτουργεί κυρίως ασυνείδητα. Τα περισσότερα αρώματα τα νιώθουμε αμέσως αντί να τα σκεφτόμαστε λογικά. Έτσι, οι μύτες μας αποτελούν ένα πολύ άμεσο «λιμάνι» για τα συναισθήματά μας, πολύ πιο διακριτικό από τα μάτια ή τα αυτιά μας”, είπε η Άννα Ρούε στη συνέντευξή της στο ELNIPLEX. Η Ρούε κατόρθωσε να αναδείξει τη σπουδαιότητα της όσφρησης ως κεντρικής και κινητήριας δύναμης σε πλήθος αποφάσεών μας, να της δώσει το εύρος που απαιτούσε και μέσα από έξι συναρπαστικές περιπέτειες να αιχμαλωτίσει τους αναγνώστες στο πλήθος των παραμέτρων της.

    Η πλοκή που στήθηκε στην τελευταία αυτή πράξη, αλλά και ο ρυθμός, ήταν απολύτως ικανοποιητικά, ενώ η ιστορία δεν κάνει πουθενά κοιλιά αφού η Ρούε επιστράτευε συνεχώς κάτι καινούριο για να το ωθήσει προς κάποια λιγότερο ή περισσότερο απρόβλεπτη εξέλιξη. Η γραφή της είναι ευχάριστη, προσιτή, ευκρινής, διασκεδαστική, η ατμόσφαιρα που δημιουργεί στο μεγαλύτερο μέρος των βιβλίων υποβλητική, μυστηριώδης και ο χαρακτήρας της περιπέτειας βιβλίο με βιβλίο πιο έντονος, πιο στιβαρός, πιο απενοχοποιημένος.

    Όπως καθετί που τελειώνει σου αφήνει ένα στίγμα μελαγχολίας. Πρέπει να αποχαιρετήσεις τους πρωταγωνιστές, πρέπει να βγάλεις καπέλο.

    Όλα τα καλά πράγματα πρέπει να τελειώσουν. Αλλά μπορεί να καλλιεργήσουν-προετοιμάσουν το έδαφος από το οποίο θα γεννηθεί μια νέα φαντασία. Τουλάχιστον έτσι λειτουργεί η προσωπική μου έμπνευση. Το Μαγικό Αρωματοπωλείο ολοκληρώθηκε για τα καλά με το έκτο βιβλίο, αλλά το φθινόπωρο του 2022 έρχεται μια νέα σειρά για αρώματα“, είπε η συγγραφέας στη συνέντευξή της.

    Μετάφραση Μαρίας Μαντή.

    Για αναγνώστες από 8-9 ετών μέχρι εφηβεία.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Promo Video

    Διακρίσεις

    Χρυσή Λίστα 2021 του ELNIPLEX για το Το Μαγικό Αρωματοπωλείο 4: Το Τουρνουά των Χιλίων Εκλεκτών

    Χρυσή Λίστα 2019 του ELNIPLEX για Το μαγικό αρωματοπωλείο 1: Ένα μυστικό πλανιέται στον αέρα

    Η Άννα Ρούε στο ELNIPLEX

    “Την ημέρα που έπεσε το Τείχος, ο δάσκαλός μου μας πήγε αμέσως στην «Brandenburger Tor» (Πύλη του Βρανδεμβούργου) για να μας αφήσει να ζήσουμε ζωντανά την ιστορία. Αυτή ήταν μια πολύ εντυπωσιακή εμπειρία για μένα. Η μαμά μου είναι από το Ανατολικό Βερολίνο αλλά πέταξε στο Δυτικό Βερολίνο για να είναι με τον πρώτο της έρωτα. Για αυτό το ταξίδι χρειαζόταν όχι μόνο μια ψεύτικη ταυτότητα και πολύ κουράγιο, αλλά έπρεπε να αφήσει ολόκληρη την οικογένειά της. Δεν μπορούσε να επιστρέψει για να δει κανέναν για σχεδόν 10 χρόνια.

    Αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για εκείνη. Μόνο όταν γεννήθηκα, μπόρεσε να επισκεφτεί ξανά τους γονείς και τα αδέρφια της στην Ανατολική Γερμανία. Ήμουν πάντα μαζί της σε αυτά τα ταξίδια ώστε να γνωρίσω και αυτό το κομμάτι της οικογένειάς μου. Έτσι, όταν έπεσε το Τείχος ήταν μια πολύ έντονη συναισθηματικά στιγμή, τόσο για εμένα όσο και για τη μαμά μου. Δεν είμαι σίγουρη πώς αυτό το γεγονός, διαμόρφωσε ακριβώς το άτομο που είμαι, αλλά σίγουρα επηρέασε το πώς σκέφτομαι και γράφω σήμερα”.

    Διαβάστε όλη τη συνέντευξη της Άννα Ρούε στο ELNIPLEX πατώντας εδώ

    Με μια ματιά

    • Το τελευταίο βιβλίο του Μαγικού Αρωματοπωλείου είναι πραγματικά φτιαγμένο με τα καλύτερα υλικά όλων των προηγούμενων. Η συνεχής αβεβαιότητα και αγωνία οδηγούνται σε ένα εκστατικό, λυτρωτικό φινάλε με μεγάλη συγκίνηση και συναισθηματική ένταση, όπου οι πρωταγωνιστές με προεξάρχουσα τη Λούτσι Άλβερσταϊν φανερώνουν νέες πτυχές του χαρακτήρα τους και γίνονται πιο γήινοι, πιο συναισθηματικοί. Η Άννα Ρούε οδήγησε την ιστορία της μέσα από μονοπάτια μαγείας και έντασης σε μονοπάτια συγκίνησης και μελαγχολίας, αφήνοντας του ήρωές της να υποκλιθούν ουσιαστικά στους αναγνώστες τους σε ένα βιβλίο που λειτουργεί ως έξοδος, ως απόλυτη κορύφωση.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Shortcut · Pino Donaggio · Gianfranco Plenizio · Bulgarian Symphony Orchestra

    Άρωμα Βανίλιας- Ευανθία Ρεμπούτσικα

    Poison Garden · Hans Zimmer

    Visit to the Zoo and Letters from Hogwarts

    [Music] Le Parfum – The 13th Essence

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το Μαγικό Αρωματοπωλείο 6: Η κληρονομιά της Βίλας Εύα
    Τίτλος πρωτοτύπου: Die Duftapotheke. Die Vermachtnis der Villa Evie
    Συγγραφέας: Anna Ruhe
    Εικονογράφος: Claudia Carls
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Δεκέμβριος 2021
    Μετάφραση: Μαρία Μαντή
    Επιμέλεια έκδοσης: Θοδωρής Τσώλης
    Προσαρμογή εξωφ.: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 280
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2728-1

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular