More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΕπειδή είχα δάσκαλο, του Κόμπι Γιαμάντα (εικ.: Νάταλι Ράσελ)

    Επειδή είχα δάσκαλο, του Κόμπι Γιαμάντα (εικ.: Νάταλι Ράσελ)

    “Οι περισσότεροι από εμάς καταλήγουμε με όχι παραπάνω από πέντε–έξι ανθρώπους που θα μας θυμούνται. Οι δάσκαλοι έχουν χιλιάδες ανθρώπους που θα τους θυμούνται για όλη τους τη ζωή”.
    Andy Rooney , 1919-2011, Αμερικανός τηλεπαρουσιαστής

    Επειδή είχα δάσκαλο… μου αρέσει να μαθαίνω, ανακάλυψα ότι μπορώ να κάνω περισσότερο από αυτά που νόμιζα ότι μπορώ, κατάλαβα ότι δεν πειράζει που κάποια πράγματα είναι πιο δύσκολα από άλλα, ανακάλυψα ότι οι προκλήσεις μπορεί να είναι διασκεδαστικές, έμαθα ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να είσαι έξυπνος και ότι τα λάθη είναι μέρος τού να κάνεις κάτι σωστά.

    Επειδή είχα δάσκαλο, ξέρω ότι πάντα μπορώ να ζητώ βοήθεια, κατάλαβα ότι πολλά σημαντικά πράγματα λέγονται χωρίς λέξεις, έχω να ανακαλύψω νέους κόσμους, ξέρω ότι μπορώ να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα… Έμαθα και μπορώ τόσα πολλά… Επειδή είχα δάσκαλο…

    Μια ωδή στην ανυπολόγιστη συνεισφορά στη ζωή κάθε ανθρώπου ενός δασκάλου που προσπαθεί και προσφέρει σε κάθε μαθητή του ό,τι καλύτερο μπορεί. Με τον δεξιοτέχνη Κόμπι Γιαμάντα, μετά την εκπληκτική του τριλογία Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα, Τι μπορείς να κάνεις με μία ευκαιρία; και Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα, να συγκινεί και να υπενθυμίζει σε όλους την σημασία και την καθοριστική παρουσία ενός εμπνευσμένου δασκάλου/δασκάλας στη ζωή ενός παιδιού.

    Σε μια εποχή όπου ο ρόλος των δασκάλων δέχεται τα χτυπήματα του κοινωνικού αυτοματισμού (τεμπέληδες που κάθονται 4 μήνες το χρόνο κτλ), ο Γιαμάντα αναδεικνύει τον μεγάλο πλούτο της πραγματικής γνώσης που παρέχουν οι δάσκαλοι στους μαθητές τους, γνώση που υπερβαίνει γράμματα, αριθμούς, τρίγωνα και επιδόσεις σε τετράδια.

    Γιατί αρκεί να αναρωτηθείς: τι θα ήσουν χωρίς έναν καλό δάσκαλο στη ζωή σου;

    Η εικονογράφηση της Νάταλι Ράσελ, ενώ έχει κάτι παραδοσιακό εκ πρώτης όψεως, μελετώντας την καλύτερα βλέπεις πόσο κοντά στο παιδικό σκίτσο είναι. Όμως, εκείνο που την ξεχωρίζει είναι η μοναδική συνδιαλλαγή με το κείμενο, ο έξοχος τρόπος που το συμπληρώνει. Γιατί, ενώ ο συγγραφέας γράφει τι κατάφερε ο μικρός αρκούδος επειδή είχε δάσκαλο, η εικονογράφος νοηματοδοτεί εικονογραφικά όσα ο συγγραφέας σκοπίμως παραλείπει, δημιουργώντας μια μοναδική δυναμική εικόνας και κειμένου ταυτόχρονα.

    Σπουδαία δουλειά.

    Εκδόσεις Λιβάνη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Επειδή είχα δάσκαλο
    Συγγραφέας: Kobi Yamada
    Εικονογράφηση: Natalie Russell
    Σχεδιασμός: Σάρα Φόρστερ
    Μετάφραση: Γιώτα Λιβάνη
    Εκδόσεις: Λιβάνη, 2019
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 23 Χ 29
    ISBN: 978-960-14-3506-0

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular